Ne vem kaj naj? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

burton -> Ne vem kaj naj? (25.10.2010 15:21:55)

Spoštovani.
Stara sem 28 let in imava dobri dve leti starega sinka. Partner je od mene starejši 12 let.
Z moje strani je bil on ljubezen na prvi pogled, ki še vedno traja. Zavedam se da ni popoln, pa vendar, leto 2010 res ni najino.
Ker sama nisem imela nikdar prave družine, iz otroštva imam samo spomine na alkohol in nasilje, sem vedno točno vedela kako naj bi izgledal moj domek. Ljubeč partner, jaz kot zvesta in pridna žena, mali mišek,....
Črna pika ki jo nosi moj partner iz preteklosti je nezvestoba, pa vendar, meni zagotavlja da mene pa ni nikoli prevaral. Naj vam povem, da me samo skok čez plot ne bi tako obremenjeval, če bi bil do mene in do sina ok, pa ni...
Prvi prepiri so se začeli, ko sem prišla iz porodnišnice. Na njegovo pomoč se nisem morala zanašati, saj ga ni bilo praktično nič doma, mame in babic pa nimam. Napetost se je samo še stopnjevala, bila sem mnenja da se je po poteku porodniške moje življenje kolikor toliko spravilo v normalne tire, bila sem spet med ljudmi, imela kakšno minutko zase, itd.
V začetku leta sem opazila, kako nama je začela pešati komunikacija, spolnost, no, spolnosti sploh nimava. Nasprotni spol zelo privlačim, samo svojega doma ne, niti malo, žal.
Vse pogosteje je začel odhajati od doma, in kljub mojim prošnjam, naj mi pove kaj je, je bil kar tiho in vedno molčeč....V maju je dopolnil 40 let. Oče me tolaži da je to najvrjetneje kriza srednjih let...
Zadnje mesece se res trudim! Ne razumite me narobe, doma je bilo vedno vse urejeno, želim samo povedat da se trudim okoli njega in zanj. Sem nasmejana, doma naredim vse sama, z otročkom sva si zapolnila dan, da se imava lepo kolikor se le da, njega pač ni zraven, pravi da nima časa, delo...ok, ne želim ga obremenjavati še jaz.
Pred dnevi mi je zraslo čez glavo, saj me boli, kako z njegove strani ni nobenega interesa zame. Ni bilo vpitja, očitanja, zamer....samo vprašanje, "se ti ne zdi da bi mi lahko prišel vsaj za milimeter naproti?"
Zdolgočasen pogled je dvignil izza računalniške igrice in se mi izpovedal;
Žal, zvisela si mi. Občutek imam da samo igraš in da boš prej ali slej spet postala, takšna kot takrat ko si bila na porodniški. Prisežem pri bogu, nič drugačna nisem kot povprečna mama!
Včeraj si je sinko "prislužil" nekaj šivov, takoj po prihodu s KC, se je preoblekel in rekel, veš kaj, saj si ok a ne? Jaz grem malo tečt, pridem čez dobro uro. Ja, je prišel, ampak popolnoma nič prepoten,....
Ne vem kaj naj? Ljubim ga, pa vendar se zavedam da takšen odnos ni zame. Zelo trpim, celo on priznava da od njega nimam nič, saj že nekaj mesecev nisem dobila od njega ne objema, ne poljuba, sploh nima nobene potrebe po mojem dotiku....Rad te imam slišati, pa so zame že sanje.
Prosim svetujte mi, saj je moje življenje popolnoma izgubilo barve. Trudim se za sinka, za njega, sebe zanemerjam. Postajam podobna okostnjaku, saj zaradi teže na pljučih ne morem več jesti, spati...
Vsem se lepo zahvaljujem za komentarje in vam želim vse najlepše.
h.h.

Taddy78 -> RE: Ne vem kaj naj? (25.10.2010 16:06:08)

Mislim da ne samo jaz, tudi marsikatera bo  tvoj post vzela kot odgovor na dlani.

Preveč se trudiš biti nekaj kar nisi!!! Trudiš se in vlagaš v nekaj kar nima prihodnosti. Pretirano se trudiš da bi ostalo nekaj kar mora iti.
Ne vem če je kateri moški ostal zato ker je imel doma vse tipi top...na koncu boš sicer lahko rekla,da si naredila vse, da bi ostal, ampak a si res?
Če ne že zase, za sina se spravi k sebi, vsaj dokler ne bo lažje se okleni njegove (sinove) ljubezni in sčasoma bo vse lažje. Iz napisanega bi sicer lahko rekla, da ima res drugo, ampak moški so si zelo različni (konec koncev je lahko tudi gey).

Omenila si krizo srednjih let...poznam 2 para ki sta jo doživljala...1 par je šel narazen in že po 14 dneh, je novo ljubico predstavil tudi nam...drugi par so otroci prosili naj gresta vendarle narazen, ker je bilo nevzdržno za njih, ampak sta se odločila vztrajat pri zvezi...
Naj bo kriza ali karkoli, čas je, da tudi ti odrasteš in se ne oklepaš "2.očeta", ampak zaživiš po svoje.

Anonimen -> RE: Ne vem kaj naj? (25.10.2010 16:13:10)

Žal, zvisela si mi.

V kolikor ne spremeni tega, kar čuti do tebe, se lahko trudiš še kako močno... žal, ljubezen raste le, če je obojestranska.

Colt -> RE: Ne vem kaj naj? (25.10.2010 16:52:12)

IZVIRNO SPOROČILO: burton
"saj že nekaj mesecev nisem dobila od njega ne objema, ne poljuba, sploh nima nobene potrebe po mojem dotiku...

Jaz pa sem mislil da je to bistvo odnosa. Če tega ni, niti ni odnosa. Madam, mlada si še, vse imaš še pred seboj. Obrni nov list v življenju. Veliko lepega te še čaka!

Grega

becky27 -> RE: Ne vem kaj naj? (25.10.2010 17:03:40)

burton mislim, da če ne štima nič v vezi-niti seks,da se za otroka ne briga, da ti reče da si zvisela,...spakiraj otroka in pojdi,...ne uničuj si svojega zdravja,...mogoče se bo zamislil, ko boš šla in se bota pogovorila,..če te bo pustil mirno oditi potem vrjetno ni več ljubezni med vama,...mlada si , imaš otročka, ki te potrebuje in tudi on vrjetno čuti tvojo živčnost in negotovost,...morda boš spoznala partnerja, ki bo prav tak kakršnega si si predstavljala,....ne vztrajaj zaradi otroka v vezi, če vidiš da ni nič od tega,...če je ljubezen zamrla dvomim, da se še kdaj ubudi s tako strastjo kot nekoč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] imej sebe raje kot njega in naj ti bo otrok in ti na 1. mestu,...bodi odločna in samozavestna, mogoče se pa stvari poštimajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] drži se

jeannetka -> RE: Ne vem kaj naj? (25.10.2010 17:50:57)

burton...očitno tvoja žalost in nedeležnost ljubezni in nežnosti traja že 2 leti (če sem prav razumela).
Če si v tem času naredila vse, da bi ohranila vezo, ki si jo očitno želiš in tvoj partner s teboj še zmeraj tako ravna, potem te lahko samo vprašam, kaj še sploh delaš z njim? Imaš otroka, ki te potrebuje in najslabši izgovor za vztrjanje v zvezi, je otrok.

Upam, da boš našla moč in storila nekaj zase in otroka.

Lep pozdrav

Vijoličarka -> RE: Ne vem kaj naj? (26.10.2010 2:11:18)

Moje mnenje je, da se lahko zgodi, da komu pač kakšno obdobje ni do seksa, ampak da mu ni niti do objema ljubljene osebe, da bi jo vzel v naročje, da bi odložil breme dneva, da bi se malo vzajemno pocrkljal, potožil, potolažil,  potem nimaš kaj iskati.

Strinjam se s puncami, da prenehaj biti to, kar nisi. Stori nekaj zase, predvsem pa se nehaj truditi zanj.  Najdi si kaj, enkrat, dvakrat tedensko, karkoli: lončarski tečaj, aerobiko, kar te veseli in sprošča. Če on ne bo želel medtem čuvati otroka, prosi starše, kolegice... Pa naj bo, kar bo, vsaj ti boš srečna.

Kakor si opisala, se mi zdi, da je on ljubosumen na tvoje materinstvo. Navajen je biti tvoj prvi otrok, drugi otrok je pa konkurenca, ki se ji ti preveč posvečaš. On bi moral biti prvi, prvi, prvi, na vseh področjih. Kaj je bilo - ali se on ni znal oziroma hotel vključiti v delo z otrokom ali ga ti nisi pustila zraven, veš najbolje sama. Ampak najbrž, če bi se želel, potem bi se vključil. Potem ne bi, ob vsej svoji predanosti delu, dragocene minute prostega časa preživljal kje drugje, ampak pri svojem otroku, kar je za mnoge očete najboljša sprostitev. Kakšen odnos pa imata z otrokom?

Ja, čisto možno se mi zdi, da on teka nekam, kjer je on prvi in edini otroček. A je mamin sine, mogoče?

mojamura -> RE: Ne vem kaj naj? (26.10.2010 10:08:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Mislim da ne samo jaz, tudi marsikatera bo  tvoj post vzela kot odgovor na dlani.

Preveč se trudiš biti nekaj kar nisi!!! Trudiš se in vlagaš v nekaj kar nima prihodnosti. Pretirano se trudiš da bi ostalo nekaj kar mora iti.
Ne vem če je kateri moški ostal zato ker je imel doma vse tipi top...na koncu boš sicer lahko rekla,da si naredila vse, da bi ostal, ampak a si res?
Če ne že zase, za sina se spravi k sebi, vsaj dokler ne bo lažje se okleni njegove (sinove) ljubezni in sčasoma bo vse lažje. Iz napisanega bi sicer lahko rekla, da ima res drugo, ampak moški so si zelo različni (konec koncev je lahko tudi gey).

Omenila si krizo srednjih let...poznam 2 para ki sta jo doživljala...1 par je šel narazen in že po 14 dneh, je novo ljubico predstavil tudi nam...drugi par so otroci prosili naj gresta vendarle narazen, ker je bilo nevzdržno za njih, ampak sta se odločila vztrajat pri zvezi...
Naj bo kriza ali karkoli, čas je, da tudi ti odrasteš in se ne oklepaš "2.očeta", ampak zaživiš po svoje.

podpis.

Majchi -> RE: Ne vem kaj naj? (26.10.2010 12:14:15)

Se strinjam z vsem, kar so ti že pred mano napisali. Dodala bi pa še dejstvo, da kadar si nesamozavesten in še sebe nimaš dovolj rad, te vsi z lahkoto teptajo. Me prav zanima, kako bi tvoj partner gledal nate, če bi bila močna in samozavestna, redno hodila ven (tudi zvečer), sem pa tja dobila kakšen sms, ki bi ti vpričo njega izvabil nasmešek na obraz (pa čeprav od prijateljice), in na splošno živela samostojno in samozavestno življenje 28-letnice? Mislim, da bi kar kmalu dobil manjvrednostni kompleks, zaradi let, če ne drugega. Za vsako rit se palca najde in tud za njegovo se bo. Razmisli in začni živeti zase in za sinka, ki konec koncev ne rabi takšnega zgleda. Vse lepo ti želim, saj si zaslužiš precej več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]! Uresniči svoje sanje, ki si jih zgoraj opisala.

burton -> RE: Ne vem kaj naj? (26.10.2010 15:45:29)

Vijoličarka;
Kakor si opisala, se mi zdi, da je on ljubosumen na tvoje materinstvo. Navajen je biti tvoj prvi otrok, drugi otrok je pa konkurenca, ki se ji ti preveč posvečaš. On bi moral biti prvi, prvi, prvi, na vseh področjih. Kaj je bilo - ali se on ni znal oziroma hotel vključiti v delo z otrokom ali ga ti nisi pustila zraven, veš najbolje sama. Ampak najbrž, če bi se želel, potem bi se vključil. Potem ne bi, ob vsej svoji predanosti delu, dragocene minute prostega časa preživljal kje drugje, ampak pri svojem otroku, kar je za mnoge očete najboljša sprostitev. Kakšen odnos pa imata z otrokom?

Vijoličarka živjo!
Mislim da imaš prav...navajen je bil da me ima zase, ko si je zaželel karkoli v zvezi z menoj, sem mu bila vedno na razpolago. Odkar pa je otroček, saj vse vemo kako je, žal, ne more biti več center mojega sveta. Konec koncev me nekdo bolj potrebuje....morda je bila to tudi moja napaka, ampak vedno sem mislila, da je prav, da se razdajam za otroka in da bi mi morda v tem času moral on kot glava družine, z ljubeznijo in pozornostjo toliko bolj stati ob strani. On pa se je začel oddaljevati...Njegova bivša me celo prepričuje, da je normalno da mama poskrbi za vse te stvari, in da to ni naloga očetov. ( Je ljubica poročenemu moškemu že 10 let in brez otrok)
Če zdaj zavrtim filem nazaj. Večina moških gre ob rojstvu otroka, to proslavit....moj ni. Nikoli ni pokazal pretiranega navdušenja nad tem da imava otroka. Prvič ga je previl, ko je bil mulček star že krepko čez 6 mesecev. Nikoli ga ni vzel in odpeljal na sprehod, da bi si jaz lahko vsaj lase umila v miru in na glas poslušala svoj najljubši komad. Nikoli ni ponoči vstal in ga pomiril, izgovor je bil, da on ne razume kaj bi rad otroček. Prvo leto me je prepričeval, da ko bo mali brcal žogo, itd. - da takrat bo pa več z njm. No mali ima dve leti in pol....pa je vse po starem. Razen da vpraša vsak dan, je kaj novega? ...in to je to. Med tednom se morda vsega skupaj, kolokor se vidita, nabere za eno uro. Za vikend, kar smo skupaj, je pa oči največkrat mrkega pogleda in tih, tako da se mali res vrti bolj okoli mene. Pred kratkim je bil en teden v tujini, meni je hudo, zato mu tega nisem niti omenila, tamauči niti enkrat ni vprašal za očeta...no, to je njun odnos. Sinu se praktično fučka, a je oči doma, ali pa ga ni in očetu se očitno fučka, za družinico, ki ga čaka doma.

Stran: [1]