hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (25.10.2010 10:56:51)

Hitri test QFPCR za izključitev Downovega sindroma
Kvantitativna fluorescentna verižna reakcija s polimerazo QFPCR omogoči hitro izključitev najpogostejših kromosomskih napak, trisomije 21 (Downovega sindroma), trisomije 13 (sindroma Patau) in trisomije 18 (Edwardsovega sindroma) iz nativnih celic plodovnice (v nosečnosti) ali iz krvi (po rojstvu). Rezultat hitrega testa je znan v 48 ura

A je katera delala ta test? Kje pa to izvajajo? Cena?

A je to ta fish test- o katerem se piše na forumu?

Hvala za pomoč

Felicita -> RE: hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (25.10.2010 11:09:34)

to ni enako kot fish test (fish = fluorescent in situ hibridization) in deluje po precej drugačnem principu. zdej se fish nadomešča s qfpcr.
Za ceno ne vem, prov pocen pa zihr ni... pokliči mal v zasebne laboratorije.

zaspancek1 -> RE: hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (25.10.2010 11:11:43)

Metoda je malo drugacna, gre pa ravno tako za hitri test:
http://www.medgen.si/

Marca sem placala 200 EUR za ta test.

zita -> RE: hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (25.10.2010 12:41:36)

ampak a se to dela skupaj za amniocinteza? posebej ni možno, a ne?

zaspancek1 -> RE: hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (25.10.2010 12:46:45)

To pa ne vem. Jaz sem delala to skupaj z AC. Mogoce bi tudi samo to opravili, bi bilo pa najbrz drazje.

Felicita -> RE: hitri test qfpcr za izključitev down. sindroma (25.10.2010 12:47:09)

IZVIRNO SPOROČILO: zita

ampak a se to dela skupaj za amniocinteza? posebej ni možno, a ne?

piše da delajo iz celic plodovnice, tko da sklepam da ja no... razen če te 2x pikajo, kar pa dvomim, ker je (lahko) nevarno.

Stran: [1]