Navadno ali alpsko mleko? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

total -> Navadno ali alpsko mleko? (2.8.2005 17:01:12)

Po dolgem času bi spet potrebovala vašo pomoč oz. mnenje:zmeden:.Namreč kakšno mleko dajete svojim malčkom navadno 3.5 ali alpsko? Kaj vedno prekuhate sproti al kaj? Stari bomo 11 mesecev in bi rada poizkusila s kravjim mlekom ali že lahko?

Hvala Total:rozica:

Primoza -> Navadno ali alpsko mleko? (2.8.2005 17:07:54)

Alpsko je prikladnejše ker je manj pokvarljivo, vendar naj bo do drugega leta polnomastno, to je 3,5%.

Za začetek poskusite s grisolinom pripravljenim z mlekom, potem pa naprej.

Anonimen -> Navadno ali alpsko mleko? (2.8.2005 17:09:45)

Alpsko, 3,5, pa ne rabiš ga prekuhavat.

Blink1 -> Navadno ali alpsko mleko? (3.8.2005 11:27:00)

Jaz sem ji pri 11. mesecih, ko ni hotela več adaptiranega, dala kar alpsko 3,5 mm. Ni treba prekuhavat...

Neja pije samo hladnega, tako da ga iz hladilnika dam v mikrovalovno za 20 sekund, pa je:bravo:

če pa hočeš dati sveže mleko, pa sem jaz enkrat tudi kupila sveže mleko od ljubljanskih mlekarn. Nisem ga prekuhavala...mislim, da ni treba. Rok uporabe pa je kratek - 3 dni.

Annny -> Navadno ali alpsko mleko? (3.8.2005 12:12:16)

Če imaš možnost, ji daj domače mleko- ne kupljeno. Jaz sem zmenjena pri enem kmetu in je res super!

SaaS -> Navadno ali alpsko mleko? (3.8.2005 15:32:32)

Jaz mu v krompir in podobno že nekaj časa mešam alpsko mleko, polnomastno 3,2. Ga ne prekuhavam.

mirka -> Navadno ali alpsko mleko? (3.8.2005 17:49:01)

Absolutno navadno mleko. Vsak dan kupim liter, ga skuham v tistem loncu ki piska ko je kuhano in ga tudi jaz zelo rada pijem.:muca: Pravijo da je boljše kot pa alpsko ker nima nevem kakih konzervansov,...:metulj:

SaaS -> Navadno ali alpsko mleko? (3.8.2005 18:32:58)

Alpsko mleko nima konzervansov. Samo čez določene procese sterilizacije in homogenizacije gre. Ničesar ne dodajajo. Pri teh zelo visokih temperaturah, si predstavljam laično, se poleg bakterij verjetno uničijo tudi kakšne dobre sestavine..
Otrokom do dveh let pa priporočajo navadno mleko, predvsem pa polnomastno, če že ni domače.

taca -> Navadno ali alpsko mleko? (3.8.2005 21:28:27)

Meni je pedijatrinja rekla, da naj uporabljam izrecno alpsko mleko 3,5 %.

* Mateja * -> Navadno ali alpsko mleko? (4.8.2005 13:45:51)

Moj noče več adaptiranega, kljub temu, da ima samo pol leta oz. 9, je nedonošenček, zato sem mu dala unga iz škartoca, ki ga je treba prekuhat, ma mu ni nardilo nobene reakcije.

SISI25 -> Navadno ali alpsko mleko? (4.8.2005 21:47:25)

Pediater rekle ko bo naj damo navadnega in ne alpskega. Se menda res ne znajo enotno dogovorit. Aja pa še to po enem letu. No mi zaenkrat še nismo dali.

cleopatra -> Navadno ali alpsko mleko? (4.8.2005 23:48:04)

Alpsko mleko je homogenizirano (razbite maščobne kroglice) in s tem po mnenju nekaterih strokovnjakov škodljivo za organizem.
http://www.zusterna.si/portal/content.php?article.41

http://www.lunin.net/zdravje/slo/Prispevki/Zdravje/123/

Da pa pogrevanja v mikrovalovni pečici niti ne omenjam. Če bi se ljudje zavedali škodljivosti le te, bi jo vrgli stran oz. bi hodili 10 m okoli nje.

http://www.altermed.org/altermed/html/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=222&mode=thread&order=0&thold=0&POSTNUKESID=362e741ad2cd645aa6a328adeb68ca45

Stran: [1]