Prehrana - gobice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

laky -> Prehrana - gobice (2.8.2005 15:53:19)

Živio,

Za vse imam eno vprašanje.

Ker sem v 7. tednu nosečnosti :duda::duda:me zanima ali res ne smem jesti čisto nič gobic:zmeden2:. Namreč imam jih zelo rada. Ko sem jih jedla mi ni bilo nič, ampak mi je potem ena kolegica, ki je prav tako noseča rekla, da jih sploh ne smem nič jest.
Kako je kaj z vami?:zmeden2::zmeden2:

lep dan vsem:kava::kava:

Talči -> Prehrana - gobice (2.8.2005 15:55:00)

Lahko jih ješ, normalno, tak kot začimbo - npr. v omaki in podobno. Ne pa se preveč najedat samo gob. To še za nenosečega človeka ni dobro.
LP
Talči

AlenkaIST -> Prehrana - gobice (2.8.2005 15:56:30)

Meni je moja G prepovedala gobe, razen gojenih šampinjonov.

ameli -> Prehrana - gobice (2.8.2005 16:03:56)

Jaz jih jem tako kot običajno (z jajčko, v omaki,..) pa nimam nikakršnih problemov. Pa tudi G mi ni nič prepovedala jesti (razen svinjine). Njami, brez gob bi si poletje težko predstavljala.

renan -> Prehrana - gobice (2.8.2005 17:09:06)

Jaz sem jih jedla... Sveže nabrane v jajčkah, juhi in v omaki..Nisem vedela, da se jih ne sme...Meni ni bilo nič, razen da so bile super okusne:)
Ko pridem naslednjič domov, pa grem sigurno dežnikarice nabirat, ker sem mi že cel čas luštajo pohane in ne bi rada riskirala, da se bo na otroku kaj poznalo:)

lex -> Prehrana - gobice (2.8.2005 17:51:37)

Gobe so naravni filter za vso svinjarijo v zraku in jaz sem se jih celo nosečnost izogibala tud gojenim.

hugolina -> Prehrana - gobice (2.8.2005 19:48:15)

Jaz tudi nisem vedela, da jih ne smem, pa sem jih jedla :zmeden::zmeden: Očitno ni bilo nič narobe :zmeden2:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.8.2005 22:15:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Marogica -> Prehrana - gobice (2.8.2005 22:51:31)

Jaz sem jedla gobe, pa tudi vse ostalo. Celo tatarski biftek, čeprav v večini literature najdeš prepoved. Ko sem o tem pojamrala svojemu G, mi je rekel, da lahko jem tatarski biftek, ker je meso, ki se prodaja kontrolirano in se ne more nič zgoditi. Na moje vprašanje o kakršnikoli zastrupitvi z surovim mesom, je rekel, da tudi v primeru zastrupitve, ni nevarnosti za plod. Kaj pa če bi se zastrupila z drugo hrano? Se ji tudi ne bi mogli izognit.
V obeh nosečnostih nisem imela nobenih problemov in tudi moja srčka sta bila popolnoma zdrava. Jaz pa srečna, da se mi ni bilo potrebno odpovedati hrani, ki jo imam zelo rada.
Čim manj kompliciranja in odrekanja v življenju-je moj moto.

Stran: [1]