J.L. -> RE: digitalni termometer (25.10.2010 18:22:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88 Prvo kot prvo so razlike v TT razlicne glede na to kje jo merite!! Prav tako cas meritev! Poleg tega je razlika tudi v T ozracja, v katerem delu dneva merite! Med meritvijo otrok naj ne bi pil toplih napitkov ipd. Vzamimo zivosrebrnega in/ali galijskega: merjenje pod pazduho (ali v dimljah) je 10min! v ritki je 3-4min! V ritki je temperatura za 0,5° visja kot v pazduhi, poleg tega se mora merjenje izvajati pri praznem crevesu, v usesu pa je temperatura za 0,2-0,3° visja kot v pazduhi Ne pozabite, da je normalna TT ze od 36,2° in do 37,5°! Kar pa ni nujno! Poznam ljudi, ki imajo normalno TT tudi 35,5°! Poleg tega vcasih termometer (katerkoli) lahko pokaze malce napacno meritev (zaradi napace uporabe, nemirnosti otroka, nepravilnih baterij etc.) Ko kupite nov termometer poskusite veckrat izmeriti TT, ko otrok nima vrocine in naj vam bo to za osnovo! Ce vprasate mene, temperatura do 38° ponavadi ne predstavlja se nobenih problemov (razen seveda izjem), tako da ce vam temperatura kaze 0,5° napacno niti ni tak problem?! Otroka itak vidite, ce je vidno prizadet... mu zmerite TT in potem vidite kje ste... zakaj bi v tem primeru bila taksna razlika v tiste 0,5°?? Samo moje skromno mnenje sicer... če z navadnim galijskim (identični živosrebrnem)ki je natančen neglede na čas dneva izmerimo stopinjo ali 2 več, verjetno vseeno nekaj ni vredu z digitalcem in tudi druge punce nimajo sreče z njimi, le redko katera je napisala, da ima natančnega, ki mu lahko zaupa. merili smo odrasli in vsem pokaže nerealne meritve med 34 do največ 36, kar zame ni normalno! navadni pa pokaže v istem času na istem mestu normalno TT! in pri temperaturi 40, da mi kaže stopinjo ali 2 manj je zame ogromna razlika! torej mora biti natančen in danes mi je po nevem koliko zapravljenem denarju končno uspelo najti res natančnega, ki se lahko kosa z navadnim!
|
|
|
|