Biba Buba
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i Ampak res, veckrat se je ze zgodilo, da je tako smrdelo, ko se je polulal, da sem mislila da se je pokakal, in sem ga sla takoj previt mulc je imel kmalu po rojstvu uroinfekt in neko moznost ponavljanja, ker ima nek vod na levi ledvicki razsirjen (zato tudi ze 5 mesecev dobiva antibiotik ampak ok, to je ze za drugo temo). No, in sem dobila navodila, da moram bit pozorna na kolicino(itak), barvo in vonj urina. Ce zacne urin smrdet-ALARM in takoj k zdravniku... Je imel rumeno barvo urina, pa sem ga pelala zdravniku. Je bil malenkost dehidriran, nic drugega, hvala Bogu! IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i glede kolicine lulanja je pa tako: na oko ocenjujem, da se v treh urah polula enkrat, mogoce dvakrat-sklepam po tezi plenicke. mokra je vsaka. tista nocna je pa dosti tezja, ooo ja Ponoci ga nikoli nisem previjala(spi pa po 12 ur ponavadi), bi ga le, ce bi bil pokakan, ampak nikoli ni-k sreci, vedno se je zjuti, ko se zbudi. ne recem, da babylove plenicka disi po vijolicah ko je polulana, ampak (vsaj jaz osebno) jo zavoham sele, ko jo odprem; niti priblizno pa ne vonjam cez zaprto plenicko in obleceno rito! Ja, ko odpres plenicko je normalno da ni prijeten vonj. Cez zaprto pa nebi smelo-ne toliko, no. Nisem bila ze dolgo v Dm-u, pa me zanima koliko stanejo plenice st 6? V Sparu dam za 68 plenic st 6, mislim da okoliko 17 eur, v akciji 15, priblizno...
|