|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nasilen 3-letnik??
24.10.2010 16:23:45   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

pripravi naj se, da je ne potolčejo z besedno spretnostjo??? user posted image

Jezus mili, vzgojiteljica bi rada rešila problem, ne pa brez razloga "tolkla" po ubogi nič hudega sluteči mami. Nič čudnega, da je tako udrihanje po učiteljih, ko so sončki v šoli, če začnete s takim odnosom že pri vzgojiteljicah.

user posted image user posted image user posted image



Vzgojiteljice so taksne in drugacne. Moje izkusnje z vzgojiteljicami so pisane.  Z nekaterimi odbre z nekaterimi zelo slabe. In ko se bos naslednjic tako nekriticno in neobjektivno spravila razlgat o angleskih vzgojiteljicah, ki imajo na pameti samo resevanje konfliktov in to vse po pedagoskih principih in nezmotljivi dobrohotnosti, si bom vzela cas pa bomo dolocene stvari argumentirali.

In tebi nekaj user posted image user posted image user posted image user posted image  za nekriticno in nepremisljeno velicanje oseb, ki do tega niso vedno upravicene. Vzgojiteljica ni robot, je oseba kot vsaka druga, kor sosedi, eni dobri, eni slabi, eni nezainteresirani ipd...



Sem jaz govorila o kakih angleških vzgojiteljicah? user posted image user posted image

Jaz nisem poveličevala nikogar, premišljeno ali nepremišljeno, kritično ali nekritično. Ker je to nesmiselno, če slišiš samo eno plat zgodbe. Po drugi strani pa je bilo tu kar nekaj direktnega napadanja vzgojiteljice, čeprav ni bilo nobene zraven, ko je ta govorila z avtorico teme. To pa je ravno tisti večni problem: Za vse so krivi vzgojitelji in učitelji, nikoli starši in še najmanj otroci.



_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Nasilen 3-letnik??
24.10.2010 16:37:11   
Anonimen
Mogoče je res morala klicat zaradi poškodbe? Ne vem.
Ampak da ti kar naenkrat servira vse na pladnju? Halooooo, dobro jutro, ga. vzgojiteljica, a prej ste pa spali, ali kako?

Torej - če želi rešiti problem, naj se obnaša kot odrasla razumna oseba in ne kot kolerična soseda.

Ps. Naša punčka je tudi ugriznila fantka v vrtcu - ampak je vzgojiteljica to rešila na licu mesta. Starši smo bili samo obveščeni in na njeno reakcijo nisem imela pripomb.

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Nasilen 3-letnik??
24.10.2010 17:00:30   
bomboncek1
Verjamem, da so te besede presenetile, kot te je najbrž presenetilo obnašanje tvojega malčka v skupini. Za vse, ki tako vehementno trdijo, da se vzgoja začne doma, pa ja, res je, vzgoja se začne doma, nadaljuje se pa v okolju in ker so otroci v vrtcu povprečno 40 ur na teden, kot smo pač mi v službi, je prav, da se ga v vrtcu obravnava kot del skupine in se problematiko rešuje znotraj dogajanja.

Prav je, da se o tem obvesti starše in da se jih vključi v pogovor z namenom rešitve tega problema, narobe pa je, da se starše za tako obnašanje obtožuje. Doma starši prav gotovo niso sposobni ustvariti vseh možnih situacij in odnosov, ki jih kreira skupina.
In ker je tukaj govora o 3 - 4 leta starih otrokih, bi rekla, da je ta problem trenuten (gre najbrž za fazo v razvoju, vključevanje v okolje in odkrivanje razmerij v skupini (moje-tvoje, jaz sem večji-ti si manjši, ipd) in predvsem na strani vzgojiteljic, ki morajo reagirati na licu mesta. Če to pomeni takega otroka imeti več pod nazdorom in ga neprestano spremljati z očmi, pa bog pomagaj, točno to naj delajo saj je nenazadnje to njihov poklic. Dinamike, ki se razvijejo v skupini, je težko kontrolirat od doma. Zdi se mi, da ko otrok v skupini tako reagira, da se takoj pomisli, da doma ni pravilne vzgoje, pa se s tem ne strinjam povsem. Sicer ne izhajam iz lastne izkušnje, vsaj za zdaj teh težav ni, sem pa imela priliko v življenju spoznat osebe (in verjamem, da bi vsak znal povedat kak tak primer), ki so imele doma dobre odnose, dobro vzgojo, dobre starše, pa so čisto odpovedali v okolju in obratno. Poznam pa tudi primere družin, kjer sta recimo dva otroka, istih staršev, iste vzgoje, z istimi zgledi, z enako mero pozornosti ipd, pa je en v vrtcu krotek, drugi pa problematičen.

Mislim, da bi vzgojiteljici moralo to biti jasno, če ji ni, ji to pojasni ti. Imaš pravico. Vseeno pa mislim, da vabilo na pogovor ni z namenom obtoževanja. Najbrž se boste pogovorili, kako fantek deluje v skupini in boste skupaj dorekli nek način, da bi mu doma predstavili in privzgojili pravilno obnašanje.

Srečno.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Nasilen 3-letnik??
24.10.2010 21:20:53   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Sem jaz govorila o kakih angleških vzgojiteljicah? user posted image user posted image



Ce strnemo je to poanta. Oda angelskim vzgojiteljicam - brezgresne, najboljse, vse samo za dobro otroka, nic cloveskega, samo angelskega (clovesko ima tudi kaj negativnega).

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Nasilen 3-letnik??
24.10.2010 22:24:08   
krfjolca
Nič več ne kapiram.
Najprej angleške, potem angelske? Nisem govorila ne o enih ne o drugih, niti nisem pela nobenih od, zato mi ne polagaj besed v usta in ne obračaj mojih. Če dobro prebereš, nisem nikjer napisala, da je vzgojiteljica reagirala prav. Me pa vseeno zanima, kaj ima za povedati.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 1:22:16   
MADMAX
Čil aut ;)

Reakcija vzgojiteljice je bila definitivno preburna in je dejansko ona verbalno napadla mamo otroka :napaka. Glede na to, da do takrat ni nikoli omenila, da naj bi bilo kaj narobe z otrokovim obnašanjem, se je za vprašati, če mogoče z njo kaj narobe.
Če je bila zadeva tako urgentna, bi morala poklicati obe mamici in problem rešiti takoj, ne pa odlagati na oddaljen sestanek. user posted image  

p.s. se strinjam s frodom, bombončkom in milijonarko :ok

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 11:29:07   
ronja
moj sin je star3,5 let, se včasih stepe v vrtcu,, je živahen in ne posoja igrač,...ALI JE TO TAKO ZELO NAROBE

To je odvisno od tebe: vsak ima svojo lestvico, kaj bi rad od svojega otroka, kako bi ga rad vzgojil. Meni recimo ni sprejemlijvo, da ne bi posojali igrač, ker imam pač dve in bi to pomenilo non stop kreganje, kar se mi pa ne da. Edinčkom ni tak problem.
Živahnost se mi ne zdi problem, to, da na konflikt reagira s tepežem, bi pa poizkusila spremenit, da bi se znal drugače izrazit.

Živahni sta moji tudi, za koga gotovo preveč, meni je pa to všeč, da nista mirni. Nista pa nasilni, ker tega pa ne podpirava. Recimo komu se zdi nezamisljivo, da se vesita po pultu v trgovini, nama se to ne zdi noben kriminal - saj se mi tudi gor naslonimo, pa tudi otrok ne more pri miru stat 15 min., ko čakamo...

Po moje imata vzg. že dalj časa težave z njim, zato je bila tole samo pika na i in je počilo, zato želita, da se zmenite. Nihče ne sliši rad kaj slabega o svojem otroku, vendar se vseeno splača poslušat.
Ti dam primer od mojih staršev: moj brat je zadnji otrok, pa še fantek in je bil nenormalno scrkljan, brez delovnih navad whatsoever. Ko so učiteljice v prvih letih (je hodil v poizkusni program, kjer že takrat prva 3 leta niso imeli ocen) poizkušale povedat moji mami, da ta zlati fantek nima nekih socialnih veščin (se je tepel fuuuul, karkoli ni bilo po njegovo, je ponorel), pa da mu učenje ne gre ravno tako super duper, kot sta bila navajena od naju s sestro (ista učiteljica je učila že naju v 1. razredu) in da bo treba malo delat z njim... mama tega enostavno ni slišala. Ker je bil super duper fantek. Pa bi bilo boljše zanj, da bi slišala. Ker tako se je samo tepel par let. In ko so se začele ocene, sta tudi starša videla, da bo pa treba nekaj naredit, samo mu nista več znala privzgojit navad in tako se je mami z njim učila še v srednji šoliuser posted image . Faksa pa še ni vedno naredil - prav iz istega razloga: ker se ne zna učit, toliko kolikor pač rabi, da naredi izpit. Pa ima študij, ki ga zanima, sam ga je izbral, nihče mu ne teži, denarno je preskrbljen, vse... Samo če zamudiš tista zgodnja leta za privzgajanje nekih navad, potem je kasneje vedno težje. Zdaj sam ve, kaj je problem in se trudi to spremenit (socialno se je čisto spremenil, je zdaj čisto ok), samo mu je težko.

Moja sestra je bila vedno odličnjakinja, nobenih problemov v šoli. Vendar je učiteljica v OŠ vseeno opozorila starše, da sestra ne mara ničesar posodit in nič pomagat sošolcem, ter da je en mali egoistek, pa nežno namignila, da naj kaj ukreneta glede tega. Starša seveda čisto užaljenauser posted image - imata takega zlatega otroka, nobenih problemov z njim, oni se pa še upajo zmrdovat, da ni dost dobrauser posted image . NO, zdaj oba starša priznavata, da je imela tista učiteljica še kako prav in iz tistega malega egoistka je nastal en velik egoist... In zdaj ne moreta nič več, samo gledata lahko, kaj bi popravila, če bi lahko.

zato jaz vedno poslušam, tudi kadar mi kdo kaj med vrsticami govori. Zato ves čas preverjam pri vzg., a je vse ok, jih prosim, da naj mi povejo, dokler bo stvar še nedolžna, ker je takrat najlažje popravit, itd... Se splača. Dokler malo zaviješ s poti, imaš malo pot, da vrneš barko na pravo pot. Ko si že ornk odjadral, je pa daljša...

Sicer ne vem, kako je v drugih vrtcih, vendar v tem vrtcu v teh dveh skupinah, kjer sta moji punci se res kaj dosti ne tepejo, ne slišim nič o tem, ne od vzg., ne od staršev, na sestanku sta vzg. od Ronje bili zelo zadovoljni, da imata tako fajn skupino, kjer ni nobene agresije not, tudi na skupnem pikniku ni nič kaj takega kazalo, kadarkoli pridem, nikoli ne slišim nobenega hudega prepiranja ali joka... Ne vem, meni ni tako zelo normalno, da se otroci ves čas tepejo, ker se znajo tudi drugače zmenit, vsaj ti, s katerimi imam sama izkušnje. Se pa v Lejlini skupini vzg. zelo trudita, da uveljavljata tak red, ker imata 10 fantov v skupini in pravita da se kar pozna, pa veliko otrok z močno osebnostjo, ki sprobavajo svoje meje in svoj prav. No, nad malo sta pa navdušeni, bi meli 14 takih baje.pa se tudi nanjo nihče ne spravlja - pravita, da mogoče zato, ker je tak karakter, da ne provocira, če je kdo slabe volje (mogoče se tega navadita doma: ker kadar je en od naju slabe volje, ga drugi potolaži ali da mir - in to poveva tudi otrokoma - in tako se naučijo, da kadar je kdo slabe volje, mu daj mir ali ga potolaži, če ti to dovoli. Ful pali! vsaj pri najinih, no)

Sem mnenja, da ce je problem, je treba sproti obvescat, da lahko starsi ukrepajo.

podpis. in če nič ne rečejo, je dobro sproti spraševatuser posted image . Ziher je ziher. Dostikrat niso več isti vzg. popoldne, če se skupine že združujejo, ko starši pridejo po otroka, zjutraj pa itak nikoli ni časa. Zato je pametno vprašat.

Po moje se splača začetne znake nasilja zatirat, ker potem do večjih niti ne pride. Če pa se ti to ne zdi nič takega, potem otrok ne ve, da to v bistvu ni ok. ker tudi mami ni nič takega.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 12:39:52   
PIRANJA
tu se moram malo spet oglasit.  Zelo se strinjam z bombončkom. Naša vzgojiteljica nam je lani rekla, "kar imamo v skupini ostane v skupini". Da bi me kdaj poklicala ali kaj slabega kdaj ko sem prišla ponj - no way!
Pa da ne boste mislile da je bil v starosti 3-4 let kak angelček. Daaaleč od tega. Popoldan kamor smo prišli, povsod  je kdo jokal zaradi njega. Grozno je bilo.
Najine pogovorne urice pa so izgledale tako, da je očitno začutila, da imam doma napornega 3,5 letnika in da sem že skoraj na apaurinu zaradi njegovega vedenja in mi je vedno pripovedovala le tisto dobro o njem. tako me je tudi bodrila, ker jaz sem ji kar potožila, da je doma nemogoč. Povedala mi je samo to, kar jaz že vem; da je močan karakter, da je vodljiv in da meje ki so mu postavljene upošteva v prvič. Pa vendar je to zadnje dvoje doma potekalo nekoliko drugače, kot je rekla ona. Skratka poanta teh 3-4 letnikov je, da so naporni.  Eni malce prej eni pa malce kasneje . bolj ali manj. Ampak Jasnika ne obupuj, išči dobre plati v svojem sončku in tako boš najlažje prebrodila to obdobje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 13:55:27   
bomboncek1
Ronja, ne bom te povsem citirala, ker je že tvoj post dolg.
Lepo napisano, vendar iz tvojih besed skorajda lahko povzamem en kliše, ki me že dalj časa bega:

moj brat je zadnji otrok, pa še fantek ...
da ta zlati fantek nima nekih socialnih veščin...
Ker je bil super duper fantek...
da uveljavljata tak red, ker imata 10 fantov v skupini in pravita da se kar pozna...

Uh, upam, da si si oddahnila, da sta se ti rodili 2 punci user posted image
No, šalo na stran. V tvojih besedah, v ogromno besedah drugih, v različnih situacijah, etc etc, vedno bije ven ta presneta zadeva s spolom! Ergo - fantki so naporni, fantki so nasilni, fantki so problematični, fantki se tepejo, v skupini kjer je 10 fantkov "se kar pozna", zato del vse situacije te avtoričine teme lahko povzamemo že s tem, da je njen pač - fantek! Moti me, ker se fantkom pripisuje agresijo, živahnost, kričanje, razbijanje, ipd, kot nekaj slabega, kar izvira iz njihove osebnosti ali vzgoje. Bega pa me to, ker več kot očitno je to težava, ki pesti velik delež fantkov v zgodnji mladosti. Vsi lahko potrdimo, da je to res, kajne? Če pa pogledamo drugače - ti fantje, ko odrastejo, so tisti fantje, ki jih me potem pecamo, jim pustimo, da nas osvajajo, jih potem oženimo in imamo z njimi otroke, pol pa že niso tako slabi kajne? user posted image

Resnici na ljubo, težje je staršem fantkov, ker so že apriori obravnavani kot starši osebe, kjer je prisoten spol/skupina/delež prebivalstva - beri FANTEK, ki ima pač nek prirojen "problem".

p.s.Ronja, oprosti, ampak v tvojih besedah vseeno nisem mogla spregledat rahlo (raaaaahlo) prezirljivega odnosa do tvojega brata....Sorč, res...mogoče ni blo s tem namenom, ampak tako se zdi, morda samo meni, ne vem.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 15:47:31   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Resnici na ljubo, težje je staršem fantkov, ker so že apriori obravnavani kot starši osebe, kjer je prisoten spol/skupina/delež prebivalstva - beri FANTEK, ki ima pač nek prirojen "problem".



Ah daj no, to pa že ni čisto tako, kot pišeš. NIti nisem razumela ronje tako. Jaz imam dva fanta in eno deklico, pa je naša deklica zanesljivo bolj nasilna kot oba fanta skupaj. Pa če grem na drug nivo - kot učiteljica lahko rečem,d a je nasilje ali nenasilje mnogo bolj odvisno od genov + okolja, kot od spola. Resnica je, da fantki v povprečju svoje nasilje (kadar ga že) izvajajo na druge načine kot deklice, kar pa ne pomeni, da so zato lažji ali težji za vzgajat ali za preprečit nasilje.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 16:10:36   
jasnika
Bom vsekakor poročala o našem sestanku ki bo nekje novembra-baje.

Je pa še nekaj res, ko mi je ena napisala da je vzgojiteljica verjeno opazovala otroka dalj časa in potem pač takšna reakcija, naj povem da je moj otrok v tej skupini 2 meseca, v prejšnih skupinah pa NIKOLI ni bilo težav z njim,...tak da, je pa seveda daleč od angelčka, ampak vse v mejah normale-po moje. To pa da igrač ne posoja oz jih ne želi delit, uhhhh če bo samo to pol sem najsrečnejša in najponosnejša mama, takšna je pač njegova vojla, če se igra on se pač naj ne, drugi pa se boji ko se bo on nehal, sicer pa je v igralnici menda dovolj igrač za vse, ampak spet to je samo moje mnenje.

Sledi,.....

lp vsem

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 16:11:48   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Nič več ne kapiram.
Najprej angleške, potem angelske?


Joj!! Nasla si tipkarsko napako. Kako velicastno user posted image
Ostalo pa.. razmisljaj, ne ustavi se na dobesednosti - vidis , da ti skodi.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Nasilen 3-letnik??
25.10.2010 18:42:54   
ronja
V tvojih besedah, v ogromno besedah drugih, v različnih situacijah, etc etc, vedno bije ven ta presneta zadeva s spolom! Ergo - fantki so naporni, fantki so nasilni, fantki so problematični, fantki se tepejo, v skupini kjer je 10 fantkov "se kar pozna", zato del vse situacije te avtoričine teme lahko povzamemo že s tem, da je njen pač - fantek! Moti me, ker se fantkom pripisuje agresijo, živahnost, kričanje, razbijanje, ipd, kot nekaj slabega, kar izvira iz njihove osebnosti ali vzgoje.


Bonbonček, se ne bi mogla bolj strinjat - sploh ne mislim, da je fora v spolu, ampak v vzogji (+ karakter, ki itak ni od spola odvisen)! Nisva se razumeli: nisem mislila, da je bil brat tak zato, ker je fantek, ampak da je mami delala drugače z njim (beri: ga razvajala), ker je bil fantek, ki si ga je po dveh puncah želela. Ni imelo to nič z njim opravit, ampak s tem, kako delajo s fanti.
Sama mislim, da vse to ni odvisno od spola, ampak od vzgoje. da se fantkom malo več pusti - da se malo bolj ruvajo, kot pa puncam. Vendar ne vem, ker fantkov nimam in zato lahko samo verjamem ali pa ne verjamem tistim, ki jih imajo. Lahko sicer pokažem na določene divje punce in določene pridne fantke in iščem vzporednice, samo mi navadno nihče ne verjame.

Za Lejlino skupino sem napisala, kar sta oni povedali - tudi povedala, da sta onidve to rekli, ne jaz. Sama nimam pojma - lahko samo verjamem na besedo... Ker nisem še nikoli imela 10 malih fantkov ali 10 malih punčk na vzgoji vsak dan. Imam samo dve dokaj nezahtevni (kar se tiče trme, teženja, izpadov, ipd...) oz. zahtevni (kar se tiče časa, energije, angažiranosti) pupi (danes sta pa čudežno pridni, sploh ne diram, ko se tako pridno igratauser posted image ).

Mimogrede, lubi je bil pa tak priden, zlat fantek kot otrok: z nobenim se ni kregal, ubogal je mami,... njega sem potem jaz pokvarila, da je začel s svojo glavo mislit, da ne uboga več, da se ne igra več z vsakim, za katerega mu rečejo, ampak samo s tistimi, s katerimi se sam hoče in mi je tak veliko bolj všečuser posted image . Edino z bratom sta se pa tepla na mrtve, vsak dan, vsako minuto vsakega dne... In tašča mi zagotavlja, da je bilo to samo zato, ker sta fanta. In da sta nečaka naporna zato, ker sta fanta. Sama tega po pravici povedano ne verjamem. (Ne morem pa dokazat, ker nimam fantkov in potem mi rečejo, ja, to je zato, ker imaš punci in sem jezna ko user posted image )user posted image . Mislim pa, da bi ti fantje ob drugačni vzgoji bili čisto drugačni, vsekakor se ne bi toliko klofali. Ker sama vidim kup stvari, ki bi se jih dalo naredit drugače in vem, ad če bi sama delala tako pri mojih, bi se tudi klofali...

Ronja, oprosti, ampak v tvojih besedah vseeno nisem mogla spregledat rahlo (raaaaahlo) prezirljivega odnosa do tvojega brata...

Cenim, da mi poveš. Moj brat je zdaj SUPER fant, res! Imam ga zelo rada in sem ga imela že takrat (se pa zdaj boljše razumeva, seveda;). Vendar pa je bil včasih res dokaj nemogoč - ne samo meni, vsem sošolcem, vsem razen enemu prijatelju, res ni bilo lahko delat z njim... Tako da to ni prezir - spoštujem ga, kaj je naredil iz sebe! Ker štartal je čisto na drugem koncu! še vedno se v mnogočem niti približno ne strinjava in se mi seveda zdi, da tam on nima pravuser posted image , ampak ne mislim, da bi bil kakorkoli slab. Samo vidim, da ima še zdaj probleme zato, ker se takrat ni naučil nekih delovnih navad. Zdaj se mi zdi, da se mora veliko bolj matrat in ga tudi potrejo neuspehi, ki so dostikrat točno s tem povezani. sama bi svojim otrokom želela to prihranit.

Zdaj sva si z bratom veliko bližje kot s setro, čeprav sva si bili v otroštvu blizu. Pa je tudi ona ok, samo ima res svoj stil življenja. pa je punca, pa se ravnotako ne strinjam z njenimi vrednotami.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Nasilen 3-letnik??
26.10.2010 9:44:50   
bomboncek1
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Resnici na ljubo, težje je staršem fantkov, ker so že apriori obravnavani kot starši osebe, kjer je prisoten spol/skupina/delež prebivalstva - beri FANTEK, ki ima pač nek prirojen "problem".



Ah daj no, to pa že ni čisto tako, kot pišeš. NIti nisem razumela ronje tako. Jaz imam dva fanta in eno deklico, pa je naša deklica zanesljivo bolj nasilna kot oba fanta skupaj. Pa če grem na drug nivo - kot učiteljica lahko rečem,d a je nasilje ali nenasilje mnogo bolj odvisno od genov + okolja, kot od spola. Resnica je, da fantki v povprečju svoje nasilje (kadar ga že) izvajajo na druge načine kot deklice, kar pa ne pomeni, da so zato lažji ali težji za vzgajat ali za preprečit nasilje.


Gina, glej - kot prvo - govorila sem o klišeju. Če se izpostavljaš kot učiteljica, potem upam, da razumeš kaj izraz kliše sploh pomeni.

Kot drugo, napisala sem, da je to kliše, ki me bega, ne pa da trdim, da je tako.

Kot tretje, itak sem vedela, da bo hitro kakšna mama napisala, da je pa njihova punčka bolj nasilna kot sto fantkov, ampak pri vsaki situaciji so stvari, ki potrjujejo izjeme (če bi upoštevali, da to ni kliše, pač pa dejansko stanje), kot četrto pa samo v razmislek za obe: koliko ženskih zaporov in sploh koliko žensk je v zaporu v Sloveniji, koliko je moških? Kaj pa v svetovnem merilu? Če malo poguglaš, boš našla statistiko, ki pravi, da je 78% kriminalnih dejanj vseh vrst povzročenih od oseb moškega spola. To v resnici da mislit, zbega, kajne? Poglej eno čisto naključno statistiko, sicer že nekaj let staro, ampak zdaj ne utegnem več kot toliko guglat:
http://www.statistics.gov.uk/cci/nugget.asp?id=442

Kot peto, sem sociologinja in profesorica, imam izkušnje z otroki in mladostniki in potrjujem, da so razlike v nasilju med spoloma, problem je (in to je problem, ki ga ima avtorica), da so posledice nasilja, ki ga izvajajo fantki ponavadi bolj vidne, ker so na fizičnem nivoju (buške, ugrizi, modrice, pokrempljani obrazi) in zato je kliše, da so težji za vzgajat in za preprečit nasilje.

Po mojih opažanjih, izkušnjah in študijah, so deklice avtorice bolj subtilnega in prefinjenega nasilja, navadno na verbalnem nivoju, so večje spletkarke, bolj zahrbtno delujejo (še posebno v skupini), je pa med njimi manj (čeprav narašča) fizičnega nasilja. Ni kaj dosti učiteljev, ki bi se sekirali, če ena deklica spravi drugo deklico v jok z opravljanjem, grdim govorjenjem, celo zmerjanjem, zaradi tega ne bodo klicali staršev na razgovor, jih bodo malce opomnili, ampak dodali, da "saj ni tragedija". Skomignili bodo z rameni in rekli "ah, to je razvojna faza, bo minila in deklica bo odličnjakinja, končala gimnazijo, šla študirat, se poročila ipd", za dečka, ki bo obračunal na fizični način bodo klicali starše, ga okarakterizirali za vzgojni problem, skomignili z rameni in dejali "ta ne bo končal dobro".


< Sporočilo je popravil bomboncek1 -- 26.10.2010 9:47:34 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Nasilen 3-letnik??
26.10.2010 11:10:00   
ronja
bonbonček, moški so pač fizično močnejši, zato svojo agresijo lahko pokažejo na ta način, nas bi pa hitro utišali (prav moškiuser posted image ), če bi se jih lotile. Tudi jaz veliko težje naredim kriminalno dejanje, ki je odvisno od mojih fizičnih sposobnosti kot moški - ker sem pač bolj švoh, ker počasneje tečem itd... In takih dejanj je kar precej, verjetno večina ne sedi zaradi nekih računalniških goljufij...
Poleg tega je res, da ženske manj tvegamo, ko imamo otroke, ker jih pač ne želimo pustit samih. Zato bo ena mama zelo premislila, preden bo šla v kako tvegano kriminalno dejanje.
Pa še en vidik je: če je ženska čisto brez denarja, se lahko prodaja. Moški sicer tudi, vendar se za to redkeje odločijo in tudi povpraševanje je manjše. zato se v revnih predelih sveta ženske prostituirajo, moški pa kradejo, ker je pač vsakemu to lažje - da sploh preživijo.

Po mojem sicer pretiravaš. Delam v ženskem kolektivu in recimo ni nobenega spletkarstva, sodelavk ne bi nikoli zamenjala! Če nastane kje problem, se dotični zmenita, kar mi je tako všeč pri ženskah - da se da pogovorit, da ne pometejo vsega pod preprogo.

Mislim, da fantkom vseeno večinoma bolj dovolijo izražat nasilje - včasih se ga celo spodbuja - kot pa punčkam. Zato morajo punčke najt druge načine. Če ne pokažeš otroku boljšega načina, bo našel svojega, ki mogoče ne bo tako fajn (ugriz ali tuljenje), ne glede na spol.

Jaz nisem imela občutka, da bi bilo staršem fantkov težje, ampak da se zelo radi sklicujejo na to, da se nič ne da naredit, ker so njihovi otroci pač fantki. Da so oni drugačni kot punčke in se jim ne da tako lepo dopovedat kot punčkam. Česar pa ne verjamem.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Nasilen 3-letnik??
26.10.2010 11:59:09   
bomboncek1
Ronja, saj ne pravim, da so vse ženske take (daješ primer tvojega kolektiva), niti da so vsi moški taki.
Drugo, kar pišeš, pa je točno to, kar jaz mislim: moški so povečini močnejši (fizično), manj se počutijo nenadomestljivi za otroke, etc, zato je najbrž večji delež kriminalnih dejanj s strani moških, ne pravim pa, da so vsi taki ...kot tudi ne mislim, da so "vsi moški prasci! user posted image če se lahko malo pošalim.
Se mi pa zdi, da sem (sva) zašli v povsem drugo tematiko, tako da je bolje, da prenehamo. Sicer poudarjam, da jaz ničesar ne trdim, samo pač "na glas" razmišljam.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Nasilen 3-letnik??
26.10.2010 13:08:30   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Nič več ne kapiram.
Najprej angleške, potem angelske?


Joj!! Nasla si tipkarsko napako. Kako velicas_tno user posted image
Ostalo pa.. razmisljaj, ne ustavi se na dobesednosti - vidis , da ti skodi.


Joj, glej, pa kaj tečnariš? V prvem tvojem postu sem res prebrala angleške, no, zato sem pa tudi odgovorila. Ker je res prej ena pisala o britanskih vzgojiteljicah.

A se res ne da civilizirano pogovarjati?

Ko že ravno govorimo o agresivnosti.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 26.10.2010 13:11:45 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?