Vaginalne glivice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

anity_1 -> Vaginalne glivice (22.10.2010 8:38:02)

Pozdravljene, zanima me, kako se borite proti glivicam v času nosečnosti? Jaz imam že drugače kar dosti težav s tem. Sedaj pa, ko se trudiva na otroku, me kar malo skrbi glede tega, če lahko uporabljaš kakšne vaginalne tablete in takšne stvari..Morda pa uporabljate kakšne naravna zdravila proti temu?
Kako pa drugače skrbite za to, da do glivic sploh ne bi prišlo?

Eva19 -> RE: Vaginalne glivice (22.10.2010 9:00:13)

men se je to v nosečnosti pojavilo samo enkrat....mi je napisala ginekologinja canesten, pa je blo potem dobr...

Nefretiti -> RE: Vaginalne glivice (22.10.2010 9:08:35)

Ponavadi pod "glivice" ženske smatramo kandido ali kvasovke, ki se prekomerno namnožijo zaradi porušenega ravnovesja. K temu dodobra pripomorejo sladke jedi, ki pa se jim marsikatera ženska težko odpove. Ko imamo t.i. glivice je pametno, da iz prehrane črtamo sladkorje, pomaga pa tudi vnos lacidobacilusov, po domače LCA jogurt naneseš na tampon ali pa na dnevni vložek in izdatno namažeš spolovilo. Poskrbeti je potrebno za kisel pH nožnice, pomaga že prej omenjeni jogurt, jaz sem celo posegla po citronski kislini (seveda zelo razredčeni raztopini). Res pa zelo peče, če so se glivice dodobra razpasle.

Dobiš lahko tudi vaginalete Boraks, ki meni pomagajo najbolj. Kanesten je pri meni bolj tako, tako.
V lekarni se dobijo tudi vaginalete, ki vsebujejo "ta dobre glive"Gynophilus. Ampak so kar drage. Jaz sem bolj za jogurt.

Srečno!

vesna_b -> RE: Vaginalne glivice (22.10.2010 9:29:01)

sicer nimam problemov s tem, HB, trkam na les, ampak tudi jaz sem slišala za jogurt na tamponu.
sem vprašala G, ko sem mela pregled, za sodelavko, ki je bila ravno tako noseča, kot jaz, in je rekla, naj sam jogurt parktat da, in je blo res boljše...

Stran: [1]