2. otrok in zakonodaja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

BAMBINA_ -> 2. otrok in zakonodaja (21.10.2010 21:27:02)

Na kaj je pri zakonodaji potrebno biti pozoren po rojstvu drugega otroka? Eno je nova vloga za otroški dodatek, potem nova vloga za znižanje plačila vrtca, ki se zaradi večjega števila družinskih članov lahko spremeni... še kaj takšnega?

Kerensa* -> RE: 2. otrok in zakonodaja (22.10.2010 9:19:30)

Pozoren... v zvezi s čim?

janapan -> RE: 2. otrok in zakonodaja (22.10.2010 12:24:48)

verjetno pozoren,da ne spregledaš ugodnosti, ki ti jih prinese ;)) ..... kar si napisala je vse, pol ko ga daš v vrtec ne pozabi vloge za brezplačnost ;)

Naja31 -> RE: 2. otrok in zakonodaja (22.10.2010 12:28:05)

Jaz , ko se je drugi otrok rodil, nisem dala nove vloge za znižanje plačila vrtca, ampak sem v vrtec dostavila rojstni list drugega otroka.

Rosi* -> RE: 2. otrok in zakonodaja (26.10.2010 8:45:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Jaz , ko se je drugi otrok rodil, nisem dala nove vloge za znižanje plačila vrtca, ampak sem v vrtec dostavila rojstni list drugega otroka.

Točno tako, jaz trenutno čakam drugega, pa so mi na občini rekli, da naj samo fotokopijo rojstnega lista prinesem in mi  dajo novo odločbo. Ne rabiš nove vloge. Kako pa je glede dokladov, pa tudi sama ne vem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Se še moram pozanimati.

zmajaz -> RE: 2. otrok in zakonodaja (26.10.2010 9:05:52)

Za OD je načeloma tako: če si oddajala vlogo med jan. in mar., ko so se dali še predlanski podatki o dohodku, potem je treba zdaj dati novo vlogo z lanskimi podatki, če si jo oddajala aprila ali pozneje z lanskimi podatki o dohodku, bo pa za izdajo nove odločbe dovolj rojstni list, ker že imajo aktualne podatke o dohodku.

petea -> RE: 2. otrok in zakonodaja (26.10.2010 14:32:21)

Do 6. rojstnega dneva mlajšega otroka bosta starša lahko delala skrajšan delovni čas.
Pri enem otroku je to samo do 3. leta.

Stran: [1]