|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust z dojenčkom
2.8.2005 13:56:49   
NatkaB
Naša punčka je stara dva meseca. Naslednji teden bi šli radi na dopust, pa ne vem kaj bi bilo boljše, da gremo v toplice ali na morje. Kaj predlagate glede kopanja? A mislite, da si bo v enem tednu pomešala ritem spanja, saj doma sama zaspi v posteljici!?:zaspan::zaspan:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dopust z dojenčkom
2.8.2005 14:58:43   
lex
Moj je bil malo pred tretjim mesecem ko smo odšli za prvega maja na morje pa ni nič pomešal. Če sva šla ven sva ga dala v voziček in je sladko spančkal. Čez dan se mu je pa toliko dogajalo, da sploh ni imel časa spat. Tudi sedaj, ko smo bili za vikend obiskat moje je bilo vse OK pa še polg babi in dedija je spal je bil kar malo važen:)-

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dopust z dojenčkom
2.8.2005 21:36:05   
bskrle
Punčko verjEtno ne boš kopala, morje premrzlo, toplice-klor.
ZARADI SPANJA PA VERJETNO NE BO TEŽAV, morda le kakšni komarji.

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dopust z dojenčkom
4.8.2005 13:23:20   
Marogica
Mi smo šli že z obema, ko sta bila stara 2 meseca na morje. Je pa res, da ta večjega v morju nismo kopali temveč v majhnem čolničku, ki mu je služil namesto banjico. Natočili smo normalno vodo, ne pa morske.
Spal je normalno-brez problemov. Nam je bil problem vročina. takrat je bilo okrog 35 stopinj, mi pa v prikolici. Najbolj ga je dajala vročina, tako da smo šli po 3 dnevih domovin se vrnili v prikolico septembra.
Če bi lahko jaz izbirala, bi šla raje v toplice. Klorirana voda pa me ne bi motila, saj otroka nimaš v vodi več kot 5-10 min. Pa v sobah je sigurno hladneje. Tudi v vodi, ki je pijemo je klor-sicer v mariborski ne več. se moram pohvalit,da imamo izredno čisto vodo.
lep dopust vam želim

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dopust z dojenčkom
14.8.2005 15:34:30   
DadyO
Mi smo šli z dojenčkom na morje (lani) dvakat, enkrat je bil star 2 meseca in smo zdržali 3 dni,drugič pa je bil star 3 mesece in smo zdržali 10 dni.
Za obakrat mi je danes žal, da smo se sploh odločili za "Dopust " na morju, saj smo se mučili vsi- midva z mojo drago in mali.
Bilo je nam vroče - vsem, najbolj pa malčku. Ponoči je ponavadi v turističnih naseljih kraval, tako da je moteno tudi spanje otročka, starši pa so takrat že tako utrujeni.

Z "Dopusta" smo prišli še bolj utrujeni, kot smo bili, porabili smo precej denarja.

Ljubo doma kdor ga ima!

Dojenček in njegovi starši pred 15 mesecem starosti (oz. tam okoli) ne sodijo na dopust. Lahko me popljuvate, da sem osel in da je vse krasno na dopustu z dojenčkom, vendar bi moral biti dopust sproščujoč dogodek, hkrati pa naj bi se dopustniki na dopustu spočili, a kako naj se - če pa je praviloma v prikolici, šotoru ali utesnjeni hotelski sobi precej bolj neudobno kot doma.

Ljudje, ki razmišljajo ali argumentirajo svoj odhod na dopust z malim otrokom - dojenčkom kot - "saj vsi to počnejo, prijateljica je šla s 3 tedne starim ipd..." so za mene butasti.


(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dopust z dojenčkom
14.8.2005 17:17:24   
Marogica
O, DaddyO, dopusta v željeni obliki tudi pri 15 mes, pa 2 letih ,3 , da ne govorim o 4.5, letih ne boš več imel. Takšen dopust ki si ga želimo starši, seveda odpade-jaz temu pravim "sprememba lokacije", ne pa dopust. Predvsem će si tip, kakor midva z možem, ko imava rada pasivne počitnice-torej minimalno "premikanje" na vseh področjih.
To se veda pri otrocih-pa ni važno koliko so stari, ni možno. Seveda so naši dopusti "čista akcija". Samo tako pač je, tudi otroci potrebujejo spremembo okolja, gre predvsem za morski zrak, borovci, voda..., kjer poleti "tankajo" za zimo. Če kupujemo otrokom toliko butasto nepomembnih, dragih igrač in ostale opreme, jim bomo pa nudili še nekaj dodatno "butastega", ali ne?

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dopust z dojenčkom
14.8.2005 18:03:44   
Primoza
Zelo pameten odgovor. Raziskujoč dvo ali triletnik je sinonim za stalen nadzor, prežo nad dogajanjem.

Posebno na plaži ga ne smeš izpustiti iz pogleda niti za deset sekund. Kot na ameriških letalonosilkah med 2. sv. vojno, ko so opazovali za prihodom morebitne kamikaze.

Doječek je vsaj precej stacionaren, ostane tam, kjer ga odložiš.

Malčki zelo uživajo na morju in drugih izletih, tako da se ne sme gledati samo s strani težav.

Obstajajo tudi klime, pa tudi ni povsod živžav, mi smo že velikokrat lepo mirno spali, seveda če ne vzameš kake ugodne variante npr. v tujini, za katero se izkaže, da te parkirajo tik ob letališču ali veliki diskoteki...

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dopust z dojenčkom
14.8.2005 18:37:49   
taška30
Ja, pa še to.
1. Vročina - je lahko v Ljubljani veliko hujša kot na morju.
2. Turistični centri - seveda niso primerni za dojenčke. Mi smo šli naprimer v apartma v privat hiši in je bil mir kot doma.
3. S čimmanj kompliciranja gre veliko lažje.

Po 3 mesecih življenja z dojenčkom bolj kot ne doma, sama do 16-17-ih, ko pride moj iz službe, mi je zelo pasalo spremeniti lokacijo. če ne drugega sem imela veliko več prostega časa in rok čez dan, pa zvečer je tud pasalo z dragim na balkonu posedet, poslušat čričke, pa malo debatirati o stvareh, za katere doma ni nikoli časa/volje.

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dopust z dojenčkom
19.8.2005 16:46:13   
lumpy
Marogica, primoza in taška30 se popolnam in v vsem strinjam z vami!:sloncek:

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dopust z dojenčkom
19.8.2005 21:22:47   
viv_
Odvisno od otroka in od tega kakšen dopust si želiš - ampak manj kompliciraš bolje je.

Mi smo bili prvič na dopustu ko je bila tamala stara 3 mesece - bili smo v toplicah, v apartmaju, kjer je bila spalnica ločena od bivalnega prostora. To je povsem enako kot bi bili doma, še bolj luštno, ker smo bili vsi skupaj.

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Dopust z dojenčkom
19.8.2005 21:31:59   
kepica
Tudi jaz pravim,da je odvisno od otroka. Mi smo bili prvič na morju,ko je bil Nejc star 2 meseca. En teden smo preživeli na Pagu brez težav. Vožnjo je prespal,ko smo pa tja prišli,mu je pa podnebje tako pasalo,da je še bolje spal,kot doma.Tudi kopal se je,sicer v bazenčku s toplejšo vodo in še prav užival je. Vsi smo se imeli super. Nismo imeli niti ene težave in bi si upala z naslednjim otrokom to ponovit. Se pa lahko pri naslednjem zgodi ravno obratno.Nikoli ne veš,je pa to stvar otroka. Je pa tko,če ne probaš,ne veš.

(odgovor članu NatkaB)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?