adaptirano mleko in krči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bobek05 -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 11:32:24)

Naš Anej bo v četrtek star 7 tednov in kot veliko otrok tudi njega mučijo krči - najhuje je popoldan in zvečer, četudi so v lažji obliki včasih že dopoldan..

Na forumu sem prebrala že ogromno o lajšanju krčev, pa da enim ustrezajo te kapljice, drugim pa druge, spet tretjim nič ne pomaga.. In mi smo tudi v tem obdobju, ko poskušamo z vsem mogočim, tisto "ta pravo" stvar pa še nismo našli..

Torej dala sem mu že VETROVNE KAPLJICE iz Koroških lekarn, pa LOVORJEVO MAZILO iz Celjskih lekarn, pa PLANTEX čaj, pa zdaj smo na SAB SIMPLEX.. slišala pa sem še za kapljice iz Gorenjske lekarne Deteljica ter Babynose iz avstrijskih lekarn Mariahilfe, pa Lefaxin in Lefax..

V čem je finta, da enim pomagajo ene, drugim druge kapljice, ta tretjim pa nič??
Zanima me tudi, če kateremu otroku NISO pomagale kapljice Babynose, ker do sedaj še vse ostale naštete pri nekaterih niso zalegle, Babynose pa očitno funcionira pri vseh?? Je to univerzalno zdravilo???

Pa zdaj še berem o tem, da naj bi na krče vplivala tudi vrsta adaptiranega mleka
In ko vas takole berem, ugotovim, da v bistvu nobena ni zadovoljan z APTAMILOM, pa se mi zdi, da se ful prodaja

Mi smo naprej bili na Pre Apatamilu (že ko je bil star 2 tedna, ker zaradi zlatenice ni hotel sesati) in Anej ni imel nobenih krčev. Potem smo po kakšnih 3 tednih prešli na Aptamil 1 in nekje tistega časa ali pa malo za tem so se pojavili krči In sem začela premišljevat če zaradi Aptamila 1?? Sem brala, da se krči običajno začnejo že pri 3 tednih, pri Aneju pa so se začeli šele s skoraj 6 tedni Je tu kakšna povezava??

In ko tako premišljujem če bi vseeno sporobala s kakšno drugo hrano, ugotovim, da jih je mali milijon in da imajo ene dobre izkušnje z eno, spet druge z drugo hrano (Hipp 1 HA, Hipp Pre, Comformil 1, Novalac AC1, Beba 1...) Pa spet ne vem, kaj bi..

Mislim pa, da jih je večina zadovoljna s Hippom.. Samo katerega vzet?

Tako hudo mi je, ko gledam mojega sončka jokat, da sem že čist obupana in pripravljena res VSE sprobat samo, da ga bo kaj manj bolelo..

Še najbljša tolažba pa je čas - da ne bo več trajalo dlje kot kakšen mesec ali dva - UPAM!!!!!

Kaj ve pravite na vse to????

Bobek




malika -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 11:41:42)

Nimam izkušenj s adaptiranimi mleki, ker sta oba samo dojena, tako da kaj s etega tiče res nimam nasveta.

Bi ti pa svetovala lefaksin(Avstrija)-nam je edini pomagal, pa kuminov sirup(MB lekarne), ja pa še brinovo mazilo(MB lekarne)




Anonimen -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 11:45:13)

priporočam hipp!:bravo:nimamo nobenih krčev in sem zelo zadovoljna!:bravo:

vzemi hipp 1 !:sloncek:




katarina2004 -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 11:51:50)

Naj te potolazim nisi edina. Moj Lukec je tudi star 7 tednov in je podobno kot pri vas krci ga zacnejo obicajno muciti okoli 6 zvecer ali pa tudi kasneje in potem se stopnuje joka najprej 5 minut potem je 10 minut ....Odkar sem mu pa zacela zvecer dodajati Aptamil pa so se krci zaceli ze zjutraj*tako ga napenja in se prav muci tako, da bom verjetno zacela z drugo varianto dodajanja-Hipp, ker ga vsi tako blazno hvalijo.

Sprobali smo skoraj ze vse kapljice, mazila. Se najbolj nam pomagajo kapljice iz Koroskih lekarn, ker ga vsaj malo potolazijo in se umiri vsaj za trenutek. Ta teden pa sem zacela z Lefaxin kaplicami in ti moram priznati da smo opazili spremembo vsaj malo bolje je.


Mi se tolazimo s tem, da bo kmalu bolje se 1 mesec maksimum 1,5 in upam, res srcno upam, da bodo krci izginili.

Do takrat pa gremo se na morcka in upam, da bo morska klima dobro delovala na nasega soncka.

Lep pozdravcek tebi in Aneju in upam, da bo kmalu minilo :)

Katy+Luka




Vrtnica1 -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 12:27:33)

Naš Žiga je star 7 tednov in se mi tudi zdi, da so se ti "krči", čeprav gre bolj za vetrove kot za krče, šele dobro začeli. Danes od dveh zjutraj dalje nismo več spali, ker se je tako zvijal in stokal. Pomaga pa seveda najbolj nošnja na rokah :). Vglavnem se dojiva, tu in tam dodajam Hipp Pre. Samo enkrat sem dodala Aptamil in sem mislila, da bo umrl od krčev. Hipp se mi zdi vredu. Mu pa nobenih kapljic ne dajem, le komarčkov čaj. So mi vsi rekli, da naj čimveč kupčka podirava, pa trebušček masirava itd., da gre čimveč zraka iz črevesja, ker je menda to glavni vzrok. Komaj čakam, da mine. In upam, da ne bo slabše.
Veliko sreče, V:rozica: in Žiga




Amoss -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 12:32:53)

Jaz uporabljam Amptamil 1 že od rojstva, no od 10 dni starosti, vsakič ji dodam kapljice Lefaksin, s šprice in morem reč da jo zelooooo redko zvija:bravo:, ko pa jo pa jo odvijem, skopam, in celo zmasiram z oljem, pa je takoj boljše in zaspi.
Tudi drugače jo masiram 2 krat na dan in kopam tudi.
Kar se pa zamenjave hrane tiče, pa nič ne delaj na lstno pest, posvetuj se s pediatrom v posvetovalnici.




Grascakinja -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 12:47:23)

Amoss, a kar 2x na dan se kopata?

Drugače pa mogoče lahko predlagam eno zanimivo branje o kolikah:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=1510&t=1491





spacey -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 12:54:22)

Če ima krče potem raje Hipp Pre, ki je lažje prebavljiv. :) Če pa tudi dojiš, potem pa pij kislo mleko in bebe čaj ali pa čaj kumina+janež+kamilica .. baje pomaga. Vso srečo!




Amoss -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 13:11:26)

Ja kopama se dvakrat opoldne okoli enih, pa zvečer, vsakič jo masiram z oljem, dopoldne se masirama tudi kakšne pol ure in je potem ful mirna in zadovoljna, pa spi, ker jo masiranje ful pomiri, pa kopanje jo ohladi in je super.
Glede menjave hrane pa je meni rekla pediatrinja da ne smem na lastno pest menjavat hrane, samo po posvetu z njo, tak da ne vem,..:zmeden:




špelin@ -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 17:08:58)

Toplo priporočam Novalac AC1, naša pikica je ob tej hrani super zadovoljna, ne zvija je več in smo vsi zadovoljni :) Dvakrat dnevno ji dam tudi par kapljic Sab Simplexa, ampak mislim, da pri nas ni point v teh kapljicah.

:rozica::rozica::rozica:




bobek05 -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 17:55:25)

Zdaj pa sloh ne vem kaj naj... :zmeden: Prijateljica mi je svetovala Comformil 1, ve mi pa svetujete Hipp 1 ali pa Novalac AC1 :zmeden::zmeden::zmeden:

In kaj je sploh Hipp 1 HA?? Drugačen od Hipp 1




spacey -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 18:00:51)

Za krče je priporočljiv Hipp Pre in vsa ostala poladaptirana mleka z oznako Pre oz. Aptamil AC ali pa Novalac AC. Ozna HA pa pomeni HipoAlergen in je namenjen proti alergijam, če se ne motim. :ups:




špelin@ -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 18:05:53)

Točno, Hipp HA je hipoalergen
http://hrana.com/dojencad/hipp/hippha.htm

Comformil je pa proti krčem (tako kot vse našteto z dodatkom AC ;) )
http://www.kolinska.si/izdelki_milupa.php?kategorijaid=15&izdelekid=59&milupakategorijaid=5&milupaid=13

:rozica::rozica::rozica:




Anonimen -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 18:06:39)

Še enkrat priporočam ti hipp 1 , smo ful zadovoljni!:bravo:




spacey -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 19:00:36)

Nina že, vendar bobek05 sprašuje za mleka proti krčem in ne na sploh...vsa mleka Pre oz. AC smo lažje prebavljiva...vsaj teoretično, kako je pa v praksi pa je druga zgodba. :)




Anonimen -> adaptirano mleko in krči (2.8.2005 19:12:14)

ja ja sej vem kaj sprašuje,sej si že ti napisala da so pre lažje prebavljiva,pa nisem htela ponavljat!:):bravo:




Stran: [1]