če odteče voda... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tina104 -> če odteče voda... (2.8.2005 10:09:21)

Imam eno vprašanje - vsepovsod piše, da če ti odteče voda, moraš lečt in počakat reševalca. Ampak kako je s tem v praksi?? Ali so vas peljali z reševalcem ali kdo z avtom?? Pa saj ne moreš se samo dol vlečt. Kaj pa če nisi doma? Pa saj se moraš verjetno preoblečt...
Kako je bilo z vsem skupaj pri vas?
Hvala za odgovore.

maks -> če odteče voda... (2.8.2005 10:16:26)

Ko mi je odtekla voda, sem še kakšnih 10 minut počakala, da je bilo to ziher to! Nato sem zbudila dragega, se oba oblekla in se mirno odpeljala v bolnišnico. Nisem imela nič svojih popadkov. Imaš občutek, da se je veliko vlilo, sam pol ni tko hudo; nič nisel ležala.
:metulj:

taška30 -> če odteče voda... (2.8.2005 10:23:15)

Povsem enako kot maks, na sedež v avtu dala veliko brisačo pod rito in to je to. Prišla v sprejemno, so me dali takoj v ležeč položaj, ko pa so me tko pripeljali v porodni blok, pa spet na noge, pa klistir....ne vem, kje jim je logika :zmeden2:

Anonimen -> če odteče voda... (2.8.2005 10:25:02)

Menda ti popkovina lahko zdrsne ven. Tu je logika.

taška30 -> če odteče voda... (2.8.2005 10:33:49)

Ja, to s popkovino vem. Saj ravno zato se mi čudno zdi, da sem bila potem v bloku še 2 uri na nogah (na stolu pred WC jem), pa se nobenmu ni zdelo, da bi mi lahko popkovina ven padla :zmeden2:

Anonimen -> če odteče voda... (2.8.2005 10:54:15)

Ja, res so smotani. Najprej taka panika, potem pa takole. A pa nisi nobenega vprašala? Mene bi skrbelo.

Teni_ -> če odteče voda... (2.8.2005 11:13:39)

Jaz sem še šla najprej stuširat in porihtat, potem pa me je kar moj peljal. Mi je pa odteklo čisto malo vode, ostalo pa v porodnišnici. LP,Mojca:nosecka:

looney -> če odteče voda... (2.8.2005 11:17:20)

Ja, jaz sem pa brala, da je najboljš rešilca poklicat. Ampak kaj :hudicek: če pa ga ni od nikoder???

malika -> če odteče voda... (2.8.2005 11:17:53)

ja, to je teorija, praksa pa čisto čisto drugačna. Ni dolgo nazaj, je ena spraševala Pušenjaka kako je s popkovino in ji je dal odgovor ni panike :zmeden2:

soncicaT -> če odteče voda... (2.8.2005 11:23:02)

Po mojem je kriza če si doma pa da bi ti voda odtekla, pa ni nikogar ki bi lahko ob komplikacijah ukrepal. V bolnici vas pustijo stat po moje zato, ker te tako kontrolirajo vsake tolko in takoj lahko ukrepajo.

dadica -> če odteče voda... (2.8.2005 12:01:00)

prijateljici je odtekla voda mesec prehitro,je poklicala rešilca a so rekli da nimajo prostih in da naj jo kdo od domačih zapelje ali pa počaka rešilca:grrr:

so jo kar domači odpeljali v 30 km odaljeno porodnišnico,čez tri ure je rodila fantka!

katjandraž -> če odteče voda... (2.8.2005 14:22:32)

Mene so odpeljali moji, so me pa ful čuvali in mi niso dovolili hodit, ampak sta me moj :love: in oči nesla po stopnicah. Glede na to, da sem se zredila 21 kg, po mojem nista ravno uživala. Glede tuširanja sem pa brala, da se ne smeš, če ti odteče voda. Men jo je odteklo kar nekaj, vsej tako se mi je zdelo, pa še kar skoz je odtekala, k da bi jo mela na litre. Tud k so mi v porodnišnici (LJ) dali klistir, nisem smela na WC, ampak sem dobila kahlo na postlo.:(

Stran: [1]