Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 7:56:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer ne vem, kako je s tem glede zanositve, ampak za vsakogar je vedno dobro, da ve svojo lastno krvno skupino, zato naj gre tvoj :love: v vsakem primeru v ZD oz. na Zavod za transfuzijo, da to ugotovijo.
|
|
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 8:02:16
|
|
|
|
fionaP
|
Injekcijo Rhogam dobiš v primeru, če imaš Rh-, ne glede na krvno skupino. Eno injekcijo dobiš med nosečnostjo v 27 tednu in če bi krvavela. Še eno injekcijo pa po porodu.
|
|
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 8:02:25
|
|
|
|
Pajaca
|
Problem je edino če ima mati rh-.... takrat dobi neke inekcije, ki pač preprečijo ene komplikacije (ma sem že pozabla kaj, mam Rh+... pa me pol ni več zanimal kaj je že problem z Rh-), če ima slučajno otrok Rh+. Če imata s partnerjem isto krvno skupino... ja kaj pa boš???? Šla zarad tega narazen???? Aja kar se pa tiče da je fajn vedet kakšno krvno skupino imaš..... v bolnici to vedno preverijo in če jim ravno ne pokažeš original izvida, potem ti ustno nekako ne verjamejo.... tako da preverijo a je to to al ni....
|
|
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 8:09:00
|
|
|
|
nana 27
|
Važen je Rh faktor in ne krvna skupina. Rh fajtor ti bodo ugotovili na prvem pregledu krvi. Injekcijo dobiš, če si Rh negativna v 28. tednu nosečnosti. Tvoj partner ne rabi nikamor hodit. Moja starša imata oba isto krvno skupino pa sva z bratom kar fajn uspela :bravo:, tako da nč bat
|
|
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 8:29:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Kot pravi nana 27. Partnerju faktorja ne pregledujejo, samo injekcijo dobiš (mislim, da dve - še eno po porodu - sem že pozabila), če si Rh -.
|
|
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 8:29:59
|
|
|
|
moščanka
|
Poglej na tale link. Zelo lepo razloženo. http://www.mama.si/ Sama sem 0-, zato sem veselo pokasirala 1. inj., druga ni bila nepotrebna ker je naša damica tudi 0-. Brez strahu, dobro poznana stvar zdravnikom, vedo kako se tej reči streže. pa-pa
|
|
|
|
glede krvnih skupin partnerjev... 2.8.2005 15:59:24
|
|
|
|
rija
|
glede rh faktorja: če je mati negativna, ji skozi nosečnost in pred kakršnim koli posegom v nosečnosti kontrolirajo indirektni coombsov test, kar pomeni, če je negativen, materino telo ne proizvaja protiteles. če nimaš kakšnega posega prej, dobiš rhogam injekcijo v 28 tednu in če je otrok slučajno pozitiven, mati negaivna, še eno injekcijo takoj po porodu. če je otrok negativen po porodu injekcije ne dobiš. gre za to, da če telo začne proizvajati protitelesa, lahko naslednji otroci postanejo anemični, pa še kakšne komplikacije se najdejo. skratka, dandanes noben bavbav.:rozica:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Česa očetje ne bi smeli nikoli reči? Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......