EKOGREEN
|
IZVIRNO SPOROČILO: hanitah Mož mi je pozabil povedat, da ima na hlačah tri manjše fleke od bencina jaz pa sem jih dala prat (zavohala nisem nič, ker sem prehlajena z zabitim nosom) in zdaj mi cel stroj cunj smrdi po bencinu. Oprala sem še 1x, pa ni nič boljše. Ker je bil stroj precej poln, sem zdaj perilo razdelila na pol in dala še 1x prat, dolilča sem še kis, če bo kaj pomagalo... Ima katera kakšen nasvet, kako se znebiti iz perila vonja po bencinu? manj cunj kot daš v stroj bolje ti opere, nikoli pa naj bi se ne dajalo več kot 3/4 stroja cunj. Kis ti bo sigurno kaj pomagal, da ti bo detergent bolje opral, a verjetno bo potrebno več kot le eno pranje, da se boš znebila tistega vonja. Sicer pa poizkusi z pralno sodo, ki se jo dobi le v mullerju, ali z sodo bikarbono, ki jo dobiš v ostalih trgovinah, a je najcenejša v evrospinu, kot sem zasledil. No to pa narediš tako, da daš smrdeče cunje v eno večjo posodo ali pa v banjo, če jo imaš, po cunjah posipaš nekaj sode, recimo tri do pet velikih žlic, preliješ z vodo, fajn premešaš, tako, da so vse cunje potopljene v vodi in pustiš, da se namakajo recimo čez noč, no in zjutraj flikneš v stroj, noter daš še kake 2dl kisa in nekaj detergenta, seveda ne preveč, pa pazi, da ne prenapolneš stroja, raje operi 2x. No in to bi moralo zaostovat po mojem, če sem pa kaj izpustil pa naj me kdo popravi. Soda je sicer belilo, a če boš enkrat to naredila, ne bo nobene škode za cunje! Soda ti odlično pobira različne vonjave iz cunj, kis pa tudi, a bo za ta primer po mojem primernejša soda za namakanje čez noč, v stroju za pranje pa kis. L.p., če ti uspe pa poročaj, da se bomo še ostali kaj naučili iz tega primera.
< Sporočilo je popravil EKOGREEN -- 17.10.2010 13:27:16 >
|