test za sladkorno (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

PC Baby -> test za sladkorno (15.10.2010 19:21:09)

Malo sem že pozabla kako zgleda test za sladkorno. Tisti ta krajši, mislim, da pri tem spiješ nekje 50 g glukoze.
Moram namreč v službi povedat kolko časa me ne bo, na polikliniki pa nihče ne dviguje telefona.

ribica. -> RE: test za sladkorno (15.10.2010 22:52:11)

Jaz sem šla takoj zjutraj, na tešče, spila tist šit in se vrnila čez eno uro, da so mi vzeli kri. To je to. Ob osmih sem bila gotova. Računaj da boš gotova točno eno uro od takrat ko boš spila glukozo, ker te potem vzamejo naprej, se pravi potem ne rabiš čakat, ne glede na folk v čakalnici.

Katy78 -> RE: test za sladkorno (16.10.2010 17:02:25)

Jaz sem morala popiti tisto sladkano vodo potem pa sem morala v čakalnici počakati mislim da 1 uro - opozorili so me, da moram sedeti, nič hoje gor in dol... Sicer nisem spraševala zakaj, ampak po moje se sladkor hitreje presnavlja če si aktiven in potem rezultat ne bi bil realen? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

PC Baby -> RE: test za sladkorno (16.10.2010 20:01:34)

Hvala za informacijo!

Ploha -> RE: test za sladkorno (17.10.2010 7:21:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Jaz sem morala popiti tisto sladkano vodo potem pa sem morala v čakalnici počakati mislim da 1 uro - opozorili so me, da moram sedeti, nič hoje gor in dol... Sicer nisem spraševala zakaj, ampak po moje se sladkor hitreje presnavlja če si aktiven in potem rezultat ne bi bil realen? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja, to so meni tud rekli...pol sm pa naslednjič pršla na 100g test je pa ena druga rekla, da kake traparije pa ljudje govorijo, da greš lahko ven, na sprehod al kej tazga...da glih kakega teka na dolge proge se pa ni treba it [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

sicer se pa pri 100g skoraj ne da, da bi skos sedel...

PC Baby -> RE: test za sladkorno (19.10.2010 19:31:50)

Hm, torat je blo pa mal drgač:

prišla ob 8.00 - popisali
8.15 vzeli kri in sem morala čakati na izvide
8.40 dali za pit glukozo 50g in sem morala čakat eno uro
9.40 vzeli kri
10.40 vzeli kri
11.00 izvidi

sabi -> RE: test za sladkorno (20.10.2010 11:34:57)

pozdravljene!
Naj sporočim vsem bodočim mamicam, ki jih še čaka test za sladkorno, da je od prejšnjega tedna naprej spremenjen način preverjanja in sicer prej je bil prvi manjši 50mg test in nato 100 mg, če je prvi kazal znake možne sladkorne, zdaj pa je samo en TEST IN SICER 75MG, NA KATEREGA MORAŠ PRITI TEŠČ, PREJ NE SMEŠ OSEM UR JESTI, se pravi, če prideš zjutraj ob 7, lahko nazadnje ješ ob 10 zvečer,TEST TRAJA PRIBLIŽNO DVE URI IN POL IN ČE UGOTOVIJO ZNAKE, potem se še malo zavleče, ker čakaš na zdravnico in na eno urno posvetovanje o zdravi prehrani.Naj omenim, da je potrebno poklicati na št.:01/512-25-16, KO DOBITE NAPOTNICO, DA VAM POVEDO DATUM IN URO, s seboj priporočajo da vzamete limono in pa nekaj za pojest za ob koncu testa, in po novem lahko popijete vode kolikor želite, sprehodi so prepovedani.upam, da sem kateri prikrajšala ponovne korake na polikliniko.
lp. Sabina

Stran: [1]