|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 19:07:54   
Tinna
Ob rojstvu Luke smo kupili termometer z gibljivo konico, ker se mi je zdel uni ušesni drag (po pravici povedano):ups:. Do zdej ga na vso srečo nismo nikoli rabili in ko sem probala ga parkrat zmerit s tem termometrom mi Luka nikakor ne pusti zraven ne pa da bi še dve minuti stal in čakal, da se bo prikazala prava temperatura.:zmeden:
Razmišljamo o nakupu ušesnega termometra (bomo pa malček stisnili...:)-) ampak me zanima kako ste zadovoljn-e(-i) tist-e(-i), ki ga uporabljate in koliko naj bi odstopal. Baje pa da obstaja tudi termometer, ki ga samo približaš čelu in ti že pokaže temperaturo. A ga kdo ima?

LP(z eno nogo na:morje:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 21:58:25   
Anonimen
Mi imamo takega za na čelo. Gre za to da pritisneš na čelo, potem pa iz sredine čela počasi vlečeš na proti senci (cca. 5 sek). Potem ti pove temperaturo.
Mi smo ga dobili za darilo, sicer ga nebi kupili ker je kar drago. Je pa fino. Pa še malček ne trpi in ne čaka minuto ali celo več pri miru.
lp
Tash

(odgovor članu Tinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 22:04:16   
mamči
Ti odg., ker sem s teha "foha". Torej navadni digitalni
so krasni-imam sama- dokler je otrok na miru oz. pripravljen sodelovati. Je majhen, hiter natančen -poišči takega ki zapiska ob loncu meritve. Ušesni je hiter, natančen, priročen za vso družino- zahteva
pa tudi natančno rokovanje. Če ga uporabljaš za novorojenčka, naj ima temu prilagojeno ožjo sondo. Sluhovod moraš prej očistit, redno menjati nastavek in previdno vstaviti čim globje v sluhovod -seveda previdno. V ušesu je tudi malo višja tep.!!! Izberi seveda model, ki odčita temp. v nekaj sekundah. Term., ki odčita temp. na čelu pa NI v redu -paziti moraš na toliko stvari, da se ne obnese- sploh pa ni točen. Aja, če se odločiš za usesnega, pazi da bodo nastavki redno dobavljivi. Ob pravilni rabi ne bo odstopanj! Vsaj te ki jih jaz poznam.

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 22:05:56   
mamči
Se mi je zatipkalo- ob koncu meritve- jasno, da ne ob loncu... Čas da neham...

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 22:16:48   
Tinna
Hvala za odgovore pa še vedno ne vem kaj bi. V trgovini je prodajalka zelo hvalila ta termometer, ki temperaturo odčita samo s čela. Stane pa 17.000 SIT ????

Navadnega digitalnega imam in to še z gibljivo konico pa vseeno se ne da zmerit, če otrok ni pri miru. Kaj še, da bi mi dve minuti pustil merit.:grrr:

Torej verjetno je najboljše, da kupim ušesnega ali kaj. Za zdej sem si ga sposodila pri prijateljici in bom vidla kako se bo obnesel. Ali je odvisno katere znamke je - ali tudi tuki velja kvaliteta je dražja. Torej katerega priporočate prej kot bom naredila celo tržno analizo ušesnih termometrov?:)-

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 23:19:55   
kofetek2010
mi smo pred več kot 8 leti kupili Braunov ušesni termometer, še sedaj je uporaben :) takrat je bil :hudicek: drag, kakšne so cene sedaj, pa pojma nimam 8)

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kakšen termometer ?
1.8.2005 23:24:14   
mamči
17.000 SIT je preveč! Halo! Ja ja odvisno čigav proizvod je samo jaz ti teh podatkov ne upam napisat sem... Tisti ki ga jaz poznam je ušesni in stane cca.11.000-12.000. Drugače pa probaj merit z navadnim dig. ko otrok počiva, tak jaz prakticiram, ali pa mi sedi v naročju, pa gledama slikanice, pa ful mu vneto tistih par min. kaj razlagam...?:zmeden2:

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 4:11:37   
Lana_s
Midva sma kupila Philipsovega za približno 7.000 v BC. V škatlici je digitalni termometer za ali v usta, pod pazduho ali v ritko in dve dudici - ena je termometer. Jaz ji vedno merim vročino z dudico in nimam težav.
Jaz ti priporočam termometer dudo.

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 8:16:07   
BARBARA R.
Jaz sem z ušesnim zadovoljna, le da mi kar prevečkat pokaže drugačen rezultat.Lahko je le malo umazano uho ali nastavek.Morda le malo premalo potisneš v uho, pa zopet kaže drugače. Vsaj meni.

:muca:

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 10:46:06   
Urša
Jst sem zadnjič kupila ušesnega, so imeli v Toysu akcijo za 25 evrov in sm kr zadovoljna. Zelo pa dvomim, da bom nastavke dobila pri nas, ker je kr ena firma. A so vsi nastavki taki mehki, kot iz celofana al mate trde plastične? (ovoj mislim) :zmeden:

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 11:27:06   
Tinna
mamči sej meni se zdi tudi veliko 17.000 SIT in zato sem tega kar odpisala. Smo pa probali z navadnim merit pa je naš Luka zelo živ in nikakor ga ne morem umirit. Ne pomaga ne knjigica, ne igračka, ne risanja. Pa sem pomislila, da bi lahko bil rešitev ušesni termometer. Če pa sem vprašala za kakšne znamke imate nisem nič hudega mislila samo informacije iščem za nakup. Itak pa sem si ga za zdej sposodla pri prijateljici, da ga najprej sprobam, če bo vredu. Zakaj pa ne upaš napisat podatkov od firme termometra ????? Ne razumem a bi bla pol to nelojalna konkurenca al kako?

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 11:44:58   
malika
Jaz imam ušesnega, ampak nisem nič kaj zadovoljna z njim. Kot prvo imam prave borbe s tamalim(tavečjim), da mu lahko sploh namestim termometer v uho, potem pa še :hudicek: ne zmeri prav. Odstapanja so kar velika. Jaz tako up. kar navadnega, merim v ritki(je prej) in potem odbijem 0,5 stopinje in je.

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 12:21:16   
Anonimen
Če je otrok tako divji, da mu težko zmerite temperaturo, je po mojem mnenju nevarno merjenje v ušesu. Glavo lahko še hitreje obrne in se poškoduje. To je moje mnenje.

Najnovejši digitalni termometri (seveda ne tisti najcenejši) tudi izmerijo zelo hitro.

Termometri, s katerimi se samo približate čelu, delujejo na podlagi IR žarkov. ŽAl pa ne vem, kako natančni so.

(odgovor članu Tinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 12:24:57   
mamči
firma term. je Omron - Genle temp = 11.540 je cena v MB, nastavki redno dobavljivi, servis zagotovljen. Ker sem od včeraj tu na RR nova, nisem vedla kolko konkretna sem lahko v dajanju takšnih info., samo zto nisem upala napisat.

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 12:32:08   
mamči
Aja pa še enkrat = pri delu z uš. term. dobimo hiter, točen rezultat, pri pravilni uporabi!!! Redko se lahko zgodi, da vstavljanje sonde ni možno, pri nedonošenčkih in dojenčkih, ki imajo zožan sluhovod- redke izjeme!! Je pa potrebno ob vsavljanju sonde uheljček narahlo povleči navzad- navgor. Ob vnetju ušes ga ne priporočam- ravno tako naj ima vsak otrok v družini en svoj nastavek za ene parkrat, nato pa naj se le-ta zamenja.

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 12:56:11   
lin
Mi imamo tega za v uho in res zmeri hitro takoj,sem pa slišala da tej az na čelo niso nevem kao točno,negovorim a iz mojih izkušenj tako da ...........
Mi smo s tem za v uho zadovoljni,dej če se odločiš za nakup mi piši bo Boštjan probal kaj zrihtat;)

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 13:18:58   
malika
Mamči jaz imam prav tega, pa nisem zadovoljna z njim :(. ne zmeri vredu, odstopanja so tudi do 1,5 stopinje, to pa je že veliko

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 13:48:13   
mamči
Napačen rezulzat = če meriš enkrat pa kar takoj še enkrat- v prekratkem razmahu, za bolj točen rezultat ali kadar si v dvomih uporabi drugi daljši način merjenja (glej navodila pod načini merjenja- obstajata dva načina!), sluhovod predhodno očisti, nastavek preveri, da je čist, in predvsem ne meri preplitvo!!!!
So pa term. preizkušeno -klinično- točni, če pa si v dvomih pa ga pošlji na servis.! Aja še to najrajš mam, ko se delajo primerjave med izmerj.temp. pa je ponavadi kriv ravno tist ki meri v ušesu - kjer vemo,da je VIŠJA temp.!!!!

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 14:11:57   
malika
razlika je 0.5 stopinje, ali ne ? :zmeden2:

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 14:46:00   
Tinna
mamči hvala za informacije! Tega, ki imam na izposojo je tudi iste znamke pa se mi zdi, da tudi odstopa 0,5 stopinje. Bo verjetno res najboljši kar ta navadnega digitalnega obdržat in malega hudička umirit, da se bo pustil zmerit temperaturo:)-

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kakšen termometer ?
2.8.2005 15:25:20   
mamči
Tina- če ti v ušesu kaže 0.5 stopinje več je to o.k.!! To je ravno tisti malo višji rezultat, ki je normalen v ušesu ! L.P.

(odgovor članu Tinna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
14.8.2006 12:12:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kakšen termometer ?
15.8.2006 13:36:44   
anjaa
mi imamo termometer dudo ki smo ga kupili v baby centru za 3.000 sit. do zdaj smo ga uporabljali samo enkrat in nimamo slabih izkušenj

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.8.2006 13:41:02   
Anonimen
hmm,mi pa uporabljamo tudi digitalni termometer,ampak vedno merimo pod pazduho .
otroka vzamem v naročje,termometer dam pod pazduho in ga držim da rokico ne more premaknit.Med tem časom ga nosim okrog,kažem različne stvari itd.je nemiren včasih,ampak se da.

(odgovor članu Tinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
20.8.2006 23:12:30   
TVN
Pri nas imamo termometrov na kile: navaden, steklen, digitalni, tistega za na čelo, dudico od Philipsa ter najnovejšo pridobitev - ušesni od Omrona (jaz sem zanj plačala skoraj 20 kosov v lekarniuser posted image ). Steklen (živosrebrni) gre prepočasi, tisti čelni ni točen, dudico mi ven pljuva, ker je navajena zgolj na eno samo obliko dud (od Nuka), z ušesnim pa je en velik križ, ker moja mala ni niti sekundice pri miru, poleg tega pa ima (po meni) izredno ozek sluhovod.
No in tako smo se vrnili nazaj na prvo varianto - digitalnega. Merim ji v ritki in odštejem 0,5 stopinje. Najlažje in najhitreje.

Najbrž bom ušesni termometer kar prodala... Povsem zgrešena investicija.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.