težko kaka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


p&b -> težko kaka (1.8.2005 19:00:18)

Imama 8 mesečnega sina,ki se pri kakanju tako napenja,da postane ves rdeč v obraz.Pogosto se zgodi, ko pogledam v planičko da v njej ni niti sledu o kakcu:zmeden:.Kaj naj naredim,da bo lažje kakal.Z njegovega jedilnika sem že črtala banane.
Njegov jedilnik je tak:za zajterk dobi flaško mleka,potem pa sledijo sadna kašica,kakšen jogurt ali puding,kašica iz(krompirček,korenček,brokoli,meso-piščančje,cvetača...),gresek,flaška,vmes pa mi še spije 1-2 ml čajeka od hippa.

Hvala za nasvete in LP vsem

Petra




piščanc -> težko kaka (1.8.2005 19:13:45)

pri nas vedno pali, da mu namesto čaja dam jabolčni sok

zato tudi vedno oba pijeta jabolčni sok z vodo in ne čaja




špelica -> težko kaka (1.8.2005 20:31:40)

Kaj si mislila z 1-2ml?, verjetno 1 do 2 dcl?Mislim, da je premalo, še posebno v tej vročini. Moj spije skoraj liter, mogoče kaj manj. Mislim, da bi bilo okoli pol litra ok, pa bi tudi kakal lažje. Pa skuhaj mu kompot iz jabolk in sliv! Pa daj mu pit tudi navadno vodo(iz flaše).




mamči -> težko kaka (1.8.2005 20:42:28)

Mi smo imeli pri našem sinku grozovite težave :(,ki so se stopnjevale do strahotne panike pred kakanjem.Najbolj čudno pri vsemu pa je bilo, da se je moj sin zelo zdravo prehranjeval in tud najina pedijatrinja je rekla, da glede na najin jedilnik in glede ne oogrooomne količine tekočine je vse skupaj res čudno.Nato sem sama začela prilagajati jedilnik in sem ugotovila tudi da sem pri kuhi uporabila malo premalo maščobe,zreducirala sem sadne skutice, tud riž+piščančje meso zapira! Zjutraj na tešče mu ponudi jabolčni sok, v lekarni pa vprašaj po soku Dr.Steinbergerja- zlata sliva-zelo dober!! Je pa zdaj
idealni čas sadja,ki odpira- fige, marelice, jabolka...In če mu paše je zelo dobro, da mu masiraš trebušček- okrog popka v smeri urinega kazalca.Pa pazi pri polnozrnatih izdelkih- mojega sinčka so kljub obilo zaužite tekočine dobesedno " zabetonirali".
Da boš svojemu sončku uredila prebavo boš verjetno rabila kar nekaj časa !SREČNO!




Marogica -> težko kaka (1.8.2005 21:45:38)

Mislim, da tvoj otrok absolutno premalo PIJE. Moj (7,5 meseca) spije več kot liter čaja + 2-3 dcl sadnega soka na dan. Seveda sta tu še dva mlečna obroka (ca. 2 dcl mleka).
V tej vročini spije moj fantek naenkrat 2,5 dcl čaja!!!




SISI25 -> težko kaka (1.8.2005 21:54:00)

Moja dva se tudi napenjata ampak kakata po 5x na dan, rs pa bolj trdo. Ampak pri nas je problem, da nočeta piti. Nekaj ju po žlički silim in pe to pijeta samo vodo, čaja nočeta. Spijata pa dnevno tudi 1-2 dcl. In pa kar še dobita s sadjem... Je pa res to premalo.




a&m -> težko kaka (2.8.2005 7:15:08)

Oj

Naš ima podobne probleme.Zelo težko je kakal, zraven se je pa tako napenjal, da je bil tudi rdeč.Enkrat je celo jokal.
Na dan spije 120 ml čaja, pa še to ga moram silit.
Zadevo z zaprtjem sem probala rešit s Portalak sirupOm(dobiš ga v lekarni).
to pomaga.

Zdaj pa mu shkuham 3 suhe slive, in mu dam to vodo v flaško.Super pomaga.

lp;)




Ro-La -> težko kaka (2.8.2005 8:33:16)

Našemu je ful pomagal zluftan Donat z gostim jabolčnim sokom na tešče. Po dveh dneh je vsekalo......aja, pa mleko smo črtali iz jedilnika.

Portalak sirup ali kakšno drugo odvajalo pa ti ne priporočam- je še prehitro.




Stran: [1]