Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Ne ti meni malo morgen - če ne dobite OD, to pomeni, da imate dohodka najmanj 1 POVPREČNO plačo na družinskega ČLANA (če ste trije, torej 3 povprečne plače). Kar se pa dohodnine tiče, pa realno gledano ni pomembno, koliko dobiš nazaj ali doplačaš, ampak razmerje med tem, koliko bi MORAL na letni ravni plačati brez vzdrževanega družinskega člana (otroka) in koliko manj doplačaš oz. več dobiš nazaj zaradi njega. Če ste morali doplačati, to pomeni samo to, da ste med letom plačali bistveno premalo - in hkrati to, da bi, če ne bi dali v olajšavo otroka, doplačali še ogromno več - razlika med tem, koliko ste dejansko doplačali in koliko bi morali, če ne bi imeli otroka, pa je tisti "profit", ki ga imaš zaradi otroka. In prav figo je pomembno, da je en član brezposeln, če pa ima drugi plačo za 3 povprečne plače. Brez zamere, ampak ti si tipični primer takih, ki jim ni nikoli dovolj - 3 povprečne plače dohodka, potem bi pa po možnosti imela še kakih 100 eur otroškega dodatka. Pa verjetno ne bi bilo slabo še, če bi brezposelni član po možnosti dobil še kako socialno pomoč. Kot prvo, kdo govori, da smo to mi oz jaz, kot drugo, kdo govori o 3 povprečnih plačah in da jim ni dovolj, in kdo govori, da bi si želel še 100 evrov OD . OMG, pa še socialna pomoč . Čudno, da nisi napisala, da še na dobrodelnosti non stop fektam/fektajo zastonj cunje, plenice, hodijo na RK, kradejo drugim....A si mogoče danes z levo nogo vstala? Tokrat pa pretiravaš. Tako kot je vsak napisal, ali ima mali ali velik OD, tako jaz lahko napišem, da nekateri nimajo nič. In ena familija z 1-2 povprečnima plačama, ki po možnosti še fuša popoldan na črno, dobiva OD, znižano plačilo vrtca ali nekdo ki ima domačo obrt ter prilago svoje dohodke pač kokr želi... lahko ima precej več, kot pa nekdo ki je samo eden s 3 povprečnimi plačami, brez ostalih dohodkov. Mislim kar nekaj, samo da imaš mlatit čez druge Kar se pa tiče nas, ko si se že sporavla na nas, pa imamo toliko kot rabimo, če dobimo več, pač imamo več, če manj, porabimo manj, koliko plač in OD imamo in kako živimo, pa malo briga druge. Živimo in delamo s čistjo vestjo
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.10.2010 10:54:41 >
|