|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprejemanje preteklosti partnerja
14.10.2010 10:40:40   
Fogy
Ste kdaj prišli do te točke, da se vam partner zaradi grde preteklosti (varanje, menjavanje več spolnih partnerjev, laganje) sedaj dobesedno gabi? Partner sicer pravi, da obžaluje vsa dejanja, ne more jih spremeniti, ampak mene to boli bolj iz dneva v dan.

Vedno ko ga vidim, vidim v njem kar je počel z drugimi osebami, kako jih je zavajal, lagal, varal, seksal itd.

Od tega je že več kot 5 let, vsakih nekaj mesecev imava krizo zaradi tega. Večino teh grdih zadev mi je bilo po ovinkih nakazno že prej, hotela sva že narazen zaradi tega, pa so bile vedno grožnje z partnerjeve strani, da brez mene ne bo živel itd. Partner je na začetku lagal o teh stvareh tudi meni, baje zaradi tega, ker je vedel, da se mi taka dejanja gabijo in nebi hotel imeti nobeden opravka z njim.

Sam pravi, da prej ni nič študiral, da mu je bilo zaradi prejšnjega popolnoma nesprejemljivega partnerjevega odnosa čisto vseeno kaj se dogaja, da pa mu gre sedaj na bruhanje, ko vidi kaj je počel ... seveda če mu gre za verjeti vse to.

Drugače se razumeva, vendar ta preteklost naju ubija in naju bo ubila do konca. Mene je sram iti z njim ven, ker imam v mislih, da naju bo kdo videl, ki pozna grdo preteklost, da se ljudje smejijo za mojih hrbtom in govorijo z kakšno osebo živim itd.

Oba dva ne veva več kaj storiti, vrtiva se v krogu, on pravi, da razume moje bolečino in jezo, ampak kaj to meni pomaga. Nikakor ni problem v moji samopodobi, imam pač te norme tako visoko, da me takšne stvari motijo in se mi gabijo. Vem, preteklost je preteklost, ampak ne morem razumeti kako je lahko "moj" partner počeč kaj takega.

Ima še kdo takšen problem? Kaj storiti razen tega, da naj pozabim na to, kar pa ne gre.

< Sporočilo je popravil Fogy -- 14.10.2010 10:42:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprejemanje preteklosti partnerja
14.10.2010 10:45:29   
kristinaj
pa saj ne moreš imeti samo enega spolnega partnerja... malo moreš sprobat in mislim, da nas je velika večina tu, da smo kdaj varali in lagali, seksat je pa itak fino..... do 25 leta je bilo tudi meni vseeno pač če ti z enim ni bilo všeč si prešaltal k drugemu..... in nič ne obžalujem, mogoče bi bilo bolje, če bi imela takrat sedanjo pamet in nič drugega...

in tebe to moti? se imaš za svetnico ali je bilo tolko hudo z njegove strani? zakaj je to počel? mogoče te moti, da se zgodovina ponovi, da se bo isto dogajalo z vama, s tabo? mogoče :))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2010 10:48:39   
piko12
Jaz sicer toleriram mladostniško razganjanje, ampak treba je pa to ločit od načina mišljenja/življenja. Če bi šlo za prvo, se ne bi obremenjevala, ker mladost je pač norost, če pa gre za drugo, pa volk dlako menja, narave pa nikoli al kako že in bi ga težko imela za partnerja. Sploh glede na to, da te to tako moti in da te je zaradi tega sram (ali pa celo strah...).

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2010 10:49:50   
Anonimen
tudi meni je vseeno, kaj je počel, preden je spoznal mene in obratno seveda. edino, da ni dobil kakšne bolezni. user posted image  midva sva se spoznala, ko je imel 23 let. meni bi bilo čudno, da do takrat ne bi nobene imel. user posted image

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2010 10:55:09   
baguSka
Ce ga ne mores sprejeti taksnega kot je, potem pac ni ustvarjen zate.. Cist simpl. In cist ocitno si z njim zarad grozenj, ki jih je izreku. Kaj sploh se delata skupi ne vem. Ocitno si na nekih tockah odgovarjata, ampak to ni to.. Njega in njegove preteklosti ti ne bos mogla spremenit. Lahko spremenis samo sebe. In ce tega ne zmores, torej ga sprejet taksnega kot je in z vso njegovo preteklostjo, ki jo poznas, potem ves kaj sledi..ne? Pa srecno.

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2010 11:14:10   
žab*ca
Fogy,si predstavljam,kako ti je,in mislim,da se ti mišljenje o njemu ne bo spremenilo.Tudi pri nas v mestu imamo par takih cvetk,kateri si žal ugleda ne bodo nikoli pridobili nazaj zaradi svoje preteklosti in komentar sigurno sledi :"ja kaj pa ta revčka dela z njim". Tako kot so ti že predhodnice povedale,vse je na tebi.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2010 11:23:13   
baguSka
Things pass, and the best we can do is to let them really go away.(Paulo Coelho)

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2010 12:14:37   
enkratna
IZVIRNO SPOROČILO: Fogy
Kaj storiti razen tega, da naj pozabim na to, kar pa ne gre. 

Če ne moreš pozabiti na njegovo preteklost, pozabi nanj. Vedno sta le dve poti (in ne gre naprej tako kot v pesmi "izbereš pa tisto, ki je ni" user posted image )
Druge rešitve v tvoji situaciji ni, če je iz leta v leto slabše. No, so: tvoji pogovori pri psihoterapevtu (rekla sem psihoterapevtu, ne psihiatru) ali pa partnerska terapija, čeprav problem vidim le na tvoji strani: od tega, da te je sram njegove preteklosti (zakaj tebe??), da se ti ljudje posmehujejo zaradi tega (ljudje se posmejujejo marsičemu, danes tebi - jutri meni, tko da...).

Sedanjost je pomembna - če v sedanjosti najdeš indice, ki so podobni dejanjem njegove preteklosti, potem razumem, da te to žre. Če pa tega ni, pa dopusti možnost, da se ljudje spremenijo. Ker se.

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2010 12:18:22   
mamamajča
hotela sva že narazen zaradi tega, pa so bile vedno grožnje z partnerjeve strani, da brez mene ne bo živel itd.

Ah prosim........ in ti, če si nesrečna z njim, boš pa žrtvovala samo sebe zaradi njegovih nezrelih groženjuser posted image
Larifari.

Me pa vseeno zanima, kaj takega je počenjal, da te je sram se z njim pojavit pred ljudmi?

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2010 12:21:58   
Bakfark

... dobesedno gabi?

...mene to boli bolj iz dneva v dan.

Vedno ko ga vidim, vidim v njem kar je počel ... 

... vsakih nekaj mesecev imava krizo zaradi tega. Večino teh grdih zadev ... je vedel, da se mi taka dejanja gabijo in nebi hotel imeti nobeden opravka z njim.

... mu gre sedaj na bruhanje, ko vidi kaj je počel ... seveda če mu gre za verjeti vse to.

Po mojem si zrela za eno gastroskopijo ali pa je ves ta gnus posledica psihičnih težav - v tem primeru svetujem obisk druge vrste strokovnjaka. Jasno, vsega je kriva njegova preteklost, da ne bo pomote.

Drugače se razumeva, vendar ta preteklost naju ubija in naju bo ubila do konca. Mene je sram iti z njim ven, ker imam v mislih, da naju bo kdo videl, ki pozna grdo preteklost, da se ljudje smejijo za mojih hrbtom in govorijo z kakšno osebo živim itd.

Nedopustno, glede na visoke norme kot jih imaš, je da obstajajo trenutki, ko si celo sposobna pozabiti na ves gnus ob katerem se ti obrača želodec. Previdevam, da nedolžna, naivna in lahkomiselna kot si, iz tebe konstantno veje tista človeška dobrota in ljubezen do sočloveka, ki ti občasno zamegli objektiven pogled na realnost in v določenih trenutkih enostavno pozabiš na vso težo gnusno grešnih dejanj iz preteklosti. To so tisti trenutki slabosti, ki se jih z majhno korekcijo in dobro voljo, ki ti je siguren sem ne manjka, zagotovo da odpraviti. 
Glede ljudi, pa samo to - verjamem, da je sram pred drugimi ljudmi nekaj s čimer je človeku težko živeti.
Glede preteklosti - popolnoma nekrščansko je oprostiti, sploh če gre za preteklost katere del ti nisi bila.

... imam pač te norme tako visoko, da me takšne stvari motijo in se mi gabijo. Vem, preteklost je preteklost, ampak ne morem razumeti kako je lahko "moj" partner počeč kaj takega.

Krepostna in plemenita kot si, lahko samo izrazim obžalovanje, da trenutno nisem na voljo, ker drugače bi ti ziher poslal ZS. In takle partner sigurno ni vreden da bi bil "tvoj". Nezavedno si apostrofirala svojilni zaimek, ker veš, da si takšne gnusobe ne moreš lastiti - saj v bistvu nikoli ni bil tvoj, takšna čista duša takšnega partnerja že po defaultu zavrne.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 14.10.2010 12:22:41 >

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.10.2010 12:29:05   
baguSka
In k temu bi jaz se dodala, ce lahko, da to ni stvar, ki je VIDVA ne moreta pozabit, ampak je ti ne mores sprejet!! Namesto da bi svojemu partnerju dala moznost da pozabi in mu pri tem pomagas, mu to se celo onemogocas in preprecujes.. Res bi mogla temeljito razmislit o svojem skodljivem pocetju.. Ker ne skodis tok sebi, kot svojemu partnerju..

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.10.2010 12:45:13   
mateyka
mislim, da je skrajni čas, da si najdeš drugega partnerja. in prej se pozanimaj glede njegove preteklosti, da se to ne ponovi.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.10.2010 12:52:25   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

mislim, da je skrajni čas, da si najdeš drugega partnerja. in prej se pozanimaj glede njegove preteklosti, da se to ne ponovi.

Se boljse bo, da zaprosi mamo, da izbere partnerja primernega njenim moralnim normam.

BTW : Bakfark - podpisem tvoj post ( ce smem seveda)

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 14.10.2010 12:53:07 >

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.10.2010 12:56:22   
Biba Buba
Moj, zdaj bivsi je  varal bivso zeno(sem prepozno zvedla...)
Meni se je tudi gabil a vseeno sem ga imela rada, ampak mu nisem zaupala, ko sem slisala. Vedno sem razmisljala, da bo, kakor je njo tudi mene varal. Ljudje, ki ga niso dovol poznali, so vse najlepse o njemu govorili-tako se je znal prodajat! :)
No, pa je prisel dan, ko sem slisala, da se vlaci  z poroceno zensko(zdaj se tudi ona locuje zaradi njega), sem jo poklicala(sem dobila st.) in mi je vse potrdila.  :) Ko sem odhajala je grozil, da se bo ubil- ha, ha, ha!!!
Pred parimi dnevi sem zvedla, da zdaj njo vara z njeno znanko... omg!
No, uglavnm, mislim da se taki ljudje le steska spremenijo.

Vso sreco!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.10.2010 13:06:58   
Felicita
Jest se podpišem pod enkratno in Bakfarka.

Mislm da si si ti to fiksirala v glavi in ne boš sparvla ven. kot so ti že napisale - psihoterapevt ali partnersko svetovanje al pa popokej kufre in pejt. jest bi ti bolj slednje svetovala, ker iz tega posta buta samo sovraštvo, negativizem, gnus; niti besedice o tem da ga imaš rada. tko da pomoje pejdi. čimprej. in za naslednjega partnerja kar ob prvem zmenku pripravi vprašalnik o njegovi preteklosti, da se to ne bo ponovilo.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Biba Buba)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.10.2010 13:24:53   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

BTW : Bakfark - podpisem tvoj post ( ce smem seveda)

Tudi pod tisto, kjer izražam obžalovanje, da nisem na voljo???

user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.10.2010 13:37:13   
Fogy
Nekateri me razumete, drugi ne, saj to je normalno. To govorite zato, ker gre za moškega in je to kot "normalno" sprejemljivo.
Če pa bi recimo ženska menjala ne vem 10 partnerjev, bi pa rekli, da je lahka, ni vredna zaupanja  itd. Kaj bi rekli pa potem? Volk menja dlako nravi nikoli, drži?

Sem pač čudna, ker ne sprejemam to številko partnerjev in rabim očitno pomoč kajne.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.10.2010 13:40:13   
m_o_i
tisto cifro, ki jo fantki povejo (glede bivsih) je itak treba pomnozit z 2 user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.10.2010 13:44:03   
Anonimen

Nekateri me razumete, drugi ne, saj to je normalno. To govorite zato, ker gre za moškega in je to kot "normalno" sprejemljivo.
Če pa bi recimo ženska menjala ne vem 10 partnerjev, bi pa rekli, da je lahka, ni vredna zaupanja  itd. Kaj bi rekli pa potem? Volk menja dlako nravi nikoli, drži?

Sem pač čudna, ker ne sprejemam to številko partnerjev in rabim očitno pomoč kajne.

(iz)rabljena bi rekel kapitan barakuda user posted image
ma, daj. sem mislila, da je bil najmanj drogeraš ali morilec.

(odgovor članu Fogy)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
14.10.2010 13:44:22   
Bakfark
Koliko si pa jih imela ti, da vidimo? Kolikšna je sprejemljiva številka partnerjev za žensko, da naj se je ne označi kot kurbo???

Pri moškemu - če je manj kot koliko, potem je v redu?
Pri ženski - če je več kot koliko, potem ni v redu?

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.10.2010 13:54:46   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Koliko si pa jih imela ti, da vidimo? Kolikšna je sprejemljiva številka partnerjev za žensko, da naj se je ne označi kot kurbo???

Pri moškemu - če je manj kot koliko, potem je v redu?
Pri ženski - če je več kot koliko, potem ni v redu?

http://blog.okcupid.com/index.php/gay-sex-vs-straight-sex/

torej, če vzamem polovico/sredino (prvi graf), bi človek reku da je tko za ženske kot moške tista magična meja - 6. user posted image zanimivo pa, kako sta številki (oz. velik številk v celem poročilu) - enaki, ne?

p.s.: jest mam kolegico/znanko, ki je mela 16 spolnih partnerjev. seksa 8 let. to je v povprečju 2 na leto. in je ne jest ne nihče drug nima za lahko.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 14.10.2010 13:56:53 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.10.2010 14:03:22   
vasabo
FOGY sploh ne vem kaj delaš 5 let z njim, če ne moreš pozabiti preteklosti. Takrat ko si začela z njim, si ga sprejela z vsemi njegovmi dobrimi in slabimi lastnostmi, s slabo in dobro preteklostjo.

Če si oseba, ki tega do sedaj še ni pustila za sabo, ti lahko zagotovo rečem, da se nikoli in nikdar ne boš sprijaznila s tem kaj je on počel. Tako da čimprej ga zapusti, da ne bosta oba po nepotrebnem izgubljala časa. Pa ne mi rečt da ga maš rada pa to v isti sapi pa govort da se ti gnusi. Ker sem sigurna da tud seksata in ne vem kako sploh lahko če se ti gnusi.

Sicer pa zakaj bi moral on pozabiti na svojo preteklost in se je sramovati. Dokler ni bil s tabo je pač počel kar mu je pasalo, važno je da tega ne počne odkar je s tabo. Sicer pa zelo malo je moških, ki ne bi imeli nobene preteklosti, sploh kar se spolnosti tiče. Moj jih je tud pred mano imel nekja deset, pa se s tem ne obremenjujem, ker je pač svoje dal skoz, se je znorel, da je sedaj lahko oče in mož brez izpadov, da se ni izživel v mladosti. Pa še seksa ful noro, ker ima izkušenj še pa še.

Vse je sam v tvoji glavi, tko da al pozabi al pa pojdi, ne ga še ti moriti s tvojimi predsodki.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.10.2010 14:17:20   
baguSka

sej ne vem al naj mi bo smesno al naj mi gre na jok al... moj odgovor se vedno ostaja enak. ce sprejmes sprejmes, ce ne pac ne. odlocitev je SAMO tvoja!!! in vec kot ocitno si dala vedet, da to tebi ni sprejemljivo - torej res ne vem kaj se delas z njim... osvobodi njega in sebe, ce ze sebe nimas rada - njega itak pravis da ga imas. zakaj bi ga torej se naprej mucila s svojim pocetjem!? ne razumem...

(odgovor članu Fogy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.10.2010 14:20:07   
Naja31
Meni se je tudi gabil a vseeno sem ga imela rada, ampak mu nisem zaupala, ko sem slisala

Kako gre pa to skupaj?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.10.2010 15:09:33   
Biba Buba
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Meni se je tudi gabil a vseeno sem ga imela rada, ampak mu nisem zaupala, ko sem slisala

Kako gre pa to skupaj?
Kaj kako gre? Ja takrat me se ni varal, sumila pa sem da bo, tako kot bivso. In, dokler to sama nisem dozivela sem ga imela rada, mi se pa je gabilo to kar je pocel. Saj ne mores zasovrazit nekoga cez noc, cetudi te prevara ali podobno,.. ali se huje... ali pa? Zelim mu vse naj v zivljenju, samo cim dlje od mene...

Je zdaj bolj jasno?

Kaj bi rekli pa potem? Volk menja dlako nravi nikoli, drži?

Tako nekako, ja!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

HOJICA
nataly33

Ali vaš otrok uporablja hojico?

DA (22%)

NE (78%)

Število vseh glasov: 174

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!