Fogy
|
Ste kdaj prišli do te točke, da se vam partner zaradi grde preteklosti (varanje, menjavanje več spolnih partnerjev, laganje) sedaj dobesedno gabi? Partner sicer pravi, da obžaluje vsa dejanja, ne more jih spremeniti, ampak mene to boli bolj iz dneva v dan. Vedno ko ga vidim, vidim v njem kar je počel z drugimi osebami, kako jih je zavajal, lagal, varal, seksal itd. Od tega je že več kot 5 let, vsakih nekaj mesecev imava krizo zaradi tega. Večino teh grdih zadev mi je bilo po ovinkih nakazno že prej, hotela sva že narazen zaradi tega, pa so bile vedno grožnje z partnerjeve strani, da brez mene ne bo živel itd. Partner je na začetku lagal o teh stvareh tudi meni, baje zaradi tega, ker je vedel, da se mi taka dejanja gabijo in nebi hotel imeti nobeden opravka z njim. Sam pravi, da prej ni nič študiral, da mu je bilo zaradi prejšnjega popolnoma nesprejemljivega partnerjevega odnosa čisto vseeno kaj se dogaja, da pa mu gre sedaj na bruhanje, ko vidi kaj je počel ... seveda če mu gre za verjeti vse to. Drugače se razumeva, vendar ta preteklost naju ubija in naju bo ubila do konca. Mene je sram iti z njim ven, ker imam v mislih, da naju bo kdo videl, ki pozna grdo preteklost, da se ljudje smejijo za mojih hrbtom in govorijo z kakšno osebo živim itd. Oba dva ne veva več kaj storiti, vrtiva se v krogu, on pravi, da razume moje bolečino in jezo, ampak kaj to meni pomaga. Nikakor ni problem v moji samopodobi, imam pač te norme tako visoko, da me takšne stvari motijo in se mi gabijo. Vem, preteklost je preteklost, ampak ne morem razumeti kako je lahko "moj" partner počeč kaj takega. Ima še kdo takšen problem? Kaj storiti razen tega, da naj pozabim na to, kar pa ne gre.
< Sporočilo je popravil Fogy -- 14.10.2010 10:42:27 >
|