Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 IZVIRNO SPOROČILO: aTri IZVIRNO SPOROČILO: NEVA-1 jaz jih povsod sama peljem, pa smo še vsi živi in zdravi, ker če je pa že mož doma pa tacajt rajš kej druzga on naredi, ful so mi mim ta družinska obiskovanja zdravnika, trgovin, itd...moje mnenje Men pa niso mim ta družinska obiskovanja zdravnika....Moj gre vedno zraven, pa ne zato, ker bi jaz tako želela ali, da bi delal gužvo pri zdravniku, ampak zato, ker ga zanima kaj je z otrokom..tudi ko je bila v bolnici je bil ves čas z nama, razen takrat ko je bil v službi.,..pa zaradi tega jaz nisem nič manj sposobna skrbet zanjo....Se tudi zelo dobro znajdeva, kadar sva sami. A če mu ti poveš kaj je z otrokom ni dovolj? To je vse možno dokler je otrok samo eden. In kaj ima veze če je otrok eden? Saj ravno zato je prav, da se očetje vključijo in dokler je mogoče (po tvoji interpretaciji "dokler je otrok eden") gredo zraven, če je mogoče. NIkoli ne bom pozabila, ko sem šla z otrokom v bolnišnico, sredi noči so v našo sobo pripeljali malčka (z rešilcem in v hudi dihalni stiski zaradi bronhitisa, bronhiolitisa, ne vem točno). Spremljala sta ga oče in mama, ko so popisali zadeve je mamica tega otroka odšla, ker je imela doma dojenčka, starega nekaj dni (ali tednov), z otrokom je ostal oče in ob viziti zdravnikov, ob vprašanjih medicinskih sester samo nemo gledal: ni vedel za nobeno bolezen, niti če je na kaj alergičen, niti če je kdaj dobival antibiotik, niti če je že kdaj prej težko dihal, niti kdo je otrokov pediater, nič. Za vsako tini mini vprašanje je klicaril ženo domov. A tebi se to zdi dovolj, da jo klicari, da mu ona pove? Meni ne, sori. Ne, ni vse to možno dokler je otrok samo eden, nasprotno, možno je in prav je, da če je otrok več, da se oče zna obrnit, da ve odgovorit na osnovna vprašanja o otrokovem zdravju, da je sposoben in zmožen negovat otroka! Ravno zato je prav da ko je otrok eden, da tega ne gledate kot nesposobnost žene, da se ne znajde sama, pač pa kot edino pravilno vključevanje očeta v skrb za otroka. Mislim, kire bolane imate, ej! Včasih imam občutek, da je tu na RR en kup žensk, ki ne ve zakaj so dobile volilno pravico in enakopravnost z moškim spolom, glede na to kako zagovarjate nesposobne in nezainteresirane moške, kako je nekaterim normalno in nič kaj takega, če prileti od moškega kakšna žlepa in kako se vam ženske, ki se temu ne pustimo, zdimo "nesposobne". No, če ste se prodale kot podložnice zato, da imate moškega v hiši, ki vam nosi denar in vas dvakrat na leto pelje v avtokamp na morje, le izvolite. Vse lepo in prav, vsak od staršev naj ima svoje hobije, svoj čas zase, ampak lepo vas prosim, predpostavit eno tekmo (kjer niti ni aktivno udeležen, pač pa jo gre samo malo pogledat) pred otrokovim zdravjem se mi pa zdi blesavo. to nima veze s tem, da ni visel pri dohtarju skupaj z ženo in otrokom, to pomeni, da alli manjka komunikacije med možem in ženo ali pa ga pač otrokove bolezni ne brigajo prida. Očitno že ni bilo tako nujno, da niso že takoj zjutraj peljali otroka k zdravniku. Torej je tudi mami bilo v interesu najprej opraviti "svojo stvar" in potem poskrbeti za otroka. Zakaj bi manjkalo komunikacije med njima, ali pa da celo očeta ne briga za otroka? V tem primeru bi lahko rekli, da tudi mami ni bila hčerkina bolezen prioriteta. Torej je to, da bi očeta morali počakat še 15minut bilo najmanj...konec koncev bi ji lahko rekel da nima časa in da naj greta sami...pa je rekel da pride
|