kalbo -> RE: kap me je !!!! (14.10.2010 8:35:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pia* IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi Dobim položnice za internet in telefon, katerega nosilec sem sicer jaz številko pa uporablja sin 12 let in navadno je znesek položnice minimalen ,ker sin ni neki ljubitelj telefona, ampak danes znesek položnice 130 e !!! kap ...in začnem gledat po položnici ... zabavne vsebine ene parkrat naročnina pa prenos gprs podatkov ...znorela bom , kličem na tuš mobil in razložim situacijo in mi zagtovijo da bodo sedaj te naročnine zabavnih vsebin vse odklopili ...ampak do današnjega datuma je najbrž že kaj dobil , tako da še lahko kaj pričakujem v naslednji položnici ... Kaj naj naredim s sinom zdajle sem besna ko [sm=hudicek1.gif] dobro da ga še ni doma [sm=smiley13.gif] , sledil bo zelo temeljit pogovor , zaplemba telefona ,samo kdo bo pa položnico plačal [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] Res me je šokiral mali po moje sploh pojma ni imel kaj dela [sm=zmeden.gif] Moja reakcija na tole...telefon leti direktno v steno in to je to, radikalno, vem, sam takle sem. Ko z raznoraznimi priboljški, katerim se odpove odplača račun, si lahko kupi nov telefon. Predvidevam, da pri vas za vsak drek leti kaj v steno. Bravo zelo poučno za otroka. 1. Tanjusi je jasno povedala, da sin ni vedel, da so igre plačljive in da je bil sam tudi v šoku in da mu kaj takega ni bilo v navadi. 2. Spraševal jo je koliko ima na računu da bi sam poravnal znesek (to se pravi se je otrok zamislil in mu je bilo hudo). Tukaj lahko samo rečem da sama bi bila ponosna, da bi moj sine tako odreagiral kot njen in ga definitivno ne bi kaznovala z odvzemom telefona(v končni fazi je tako ali tako starš na izgubi), da o metanju v zid ne izgubljam besed[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] . O takih stvareh se z otrokom pogovori še pes te razume ko mu rečeš ne te pa ne bo 12 letni otrok. In ja iz napak se učimo, tako da šola je bila poučna in sigurno do tega ne bo nikoli več prišlo. V primeru pa da se to zgodi še kdaj je pa toliko drugih metod pred metanjem v steno in tako dalje. Predvidevaš narobe, sicer sem se spodaj popravil, ker sem spregledal, da gre za 12 letnika in po takšni reakciji in nepopnavljanju računov lahko da njegova mati samo kapo dol in je ponosna nanj. Res pa je, da mora zdaj definitivno obremenit njegov račun na banki, pa tud če potem čez nekaj časa stvar vrne nazaj. Poznam pa nekaj 16-25 letnikov, kjer se z njimi pogovarjajo pregovarjajo, njim se pa fučka in gladko nabijajo račune. Tam pali pa radikalnejši ukrep, ker moraš vedet, da je zdaj telefon v šolah statusni simbol in pali le uničenje in na mulca, ki ti po fizični rasti začne rast čez glavo, hkrati ga pa goni puberteta moraš kdaj na trdo prijet, če pride potreba za to.
|
|
|
|