Hujšanje po porodu , problem ,problem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mama76 -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 12:16:39)

Tako sem:((, da vam še povedat oz.napisat ne morem, med nosečnostjo sem se zredila za samo 9 kg, ki pa so pridno skopneli, a kaj, ko sem jih že prej imela najmanj 15 preveč sedaj pa bi rada to kilažo vsaj malo zmanjšala pa ne gre in ne gre. Vem kaj boste rekle telovadba, sprehodi ...o saj bi, a kaj, ko mi pri dveh nadobudnežih ( 2 meseca in 13 mesecev ) to ne uspe vesela sem že če si zjutraj umijem zobe in se stuširam, mož mi pomaga kolikor lahko a je večino dneva v službi ( od 8.00 do 20.00 )povejte mi ali obstaja kakšna dieta , ki jo lahko mamice uporabljamo, ko dojimo svoje:duda:, sa sadje in zelenjava razen kuhana ne pridejo v poštev zaradi napenjanja.Zelo vam bom hvaležna za svoje predloge in nasvete.

Anonimen -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 12:34:54)

predlagam ti da vsaj mal še počakaš - dokler dojiš se ne afnaj s hujšanjem, ker pri hujšanju telo izloča tudi strupene snovi ki grejo tudi v mleko. zdej lepo jej in skrbi za tamaledva, ko boš pa nehala dojit ti pa priporočam tole dijeto http://mojplanet.com/dieta/html/knjiga.html

preverjeno deluje!

lp, lara

rainbow -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 13:16:33)

Da, treba je počakat. tudi jaz sem kot :sloncek: ampak se sploh ne sekiram, ker dojim in mi je to bolj pomembno. Res pa je, da se sladkosnedna:hudicek:
ampak bo že!

pa lepo se rihtajte:rozica:

zoya_ -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 13:17:39)

samo z dieto se ne bo dalo hujšat, rolanje, tek, sprehod, aerobika,.... to vse je treba vključiti, veliko piti in prava izbira hrane... pa ne pozabit :sloncek: :)-:)-

babylove -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 14:25:15)

V času dojenja je treba jesti kvalitetno in kalorično hrano, da bo mleko bogato s kalorijami. Hujšale boste kasneje.

leah -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 14:39:09)

sploh ni res,da mora jesti full kalorično hrano.Takole bom rekla,če bi jedla samo sadje,zelenjavo in meso ter ribe ji prav nič ne bi manjkalo.Jaz ti predlagam,da se izogneš kruhu in podobnim packarijam,ki so telesu čisto nepotrebne,Skratka vso industrijsko pridelano hrano lahko izključiš pa boš še vedno imela kvalitetno in veliko mleka.Sigurno.
Vwsejakor pa se izogibaj strogih diet pri katerih večinoma stradaš.Jej zdravo hrano.To,da pa moraš jesti veliko polente,gresa in podbnega sranja je pa bull shit.
V teh zadevah ni zdravja ne zate niti za malega.
Ogljikovi hidrati in predelani sladkorji še nikoli niso bili zdravi za človeško telo,ne na kratki ne na dolgi rok.
Če pa vseeno dvomiš,pa ti predlagam,da ješ zmerno in se čim več giblješ...

Srečno:rozica:

Natasa-6 -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 14:51:06)

Jaz sem se med nosečnostjo zredila za 13 kg, ko pa sem šla po porodniški v službo, sem izgubila vseh 13 kg pa še 5 kg zraven, tako da sem morala kupiti novo garderobo, ker je stara kar visela na meni.

SaaS -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 16:59:40)

Leah, kje si pa to slišala, da so kruh in podobne packarije (verjetno misliš riž, testenine, krompir) telesu nepotrebne? Ogljikovi hidrati še nikoli niso bili zdravi?
Daj no, malo si preberi o zdravi prehrani! Pa iz večih virov, ne nasesti eni "blazno pametni" aktualni knjigi.
Res pa je, da z ničemer ne smeš pretiravati, tudi z rižem in podobnim ne. Prehrana samo s sadjem, zelenjavo, mesom in ribami je neuravnovešena prehrana.. Mogoče shujšaš, ampak telo rabi tudi druge stvari...

leah -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 18:43:58)

Ahhh,si pa neuka ,samo to lahko rečem.In če ti kaj ni prav...ne?Kar se pa knjige tiče,bodi pa raje tiho,ker če sama nisi probala,ne pametuj,ker ne veš,ok?
Sama imaš najbrž kar nekaj kg preveč in nimaš prave volje in energije,da bi probala(predvidevam,ker take ponavadi tako zagovarjajo ogl.hidrate.)
Kar se pa tiče zdrave prehrane,pa se tudi ne bi stabo ukvarjala,ker vsak ima pač svoja prepričanja...zelenjava,ribe,sadje...meso...še nikoli niso naredili "špeha",dočim kaj drugega...In če punca hoče shujšat se bo pač mogla izognit ogl.hidratom,tako je,a ne?Njen dojenček pa ne bo nič prikrajšan verjemi.
Če želi človek shujšat,še posebej nekatere po porodu je potrebno malo samodescipline in nič nažiranja(nič kruha...itd).
Če nekkd sprašuje...mu bom pač svetovala kakor mislim,da je prav...
Ti se pa ne buni,ok?

SaaS -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 18:59:58)

Ti svetuj kakor se ti zdi in razmišljaj kakor se ti zdi. Tudi jej kar se ti zdi.
Pa še to. Nimam nobenih kg preveč. Celo to, mislim, da lahko svetujem, ne na slepo. Pred nekaj leti sem uspešno zgubila 15kg, poćasi v približno 3 letih. Brez diet, brez pripravkov in podobni zadev. Z uravnovešeno prehrano, gibanjem, tudi kruhom in podobnimi packarijami, celo sladice in vsake kvatre tudi pomfri in pohan zrezek (kar je absolutno nezdravo in redilno)! Zdaj pa jih brez naprezanja držim že nekaj let.
Še zmeraj trdim, da ogljikovi hidrati v pravih merah niso škodljivi temveč nujno potrebni, poleg seveda zelenjave, sadja in rib. Predvsem je pa važno kako hrano pripravljaš, koliko je poješ, kdaj in še kaj drugega.

SaaS -> Hujšanje po porodu , problem ,problem (1.8.2005 19:21:00)

Popravljam predzadnji stavek, ušlo je meso. torej vse: sadje, zelenjava, meso in ribe.

Stran: [1]