sami0804 -> RE: Mariborčanke 14. del (16.11.2010 8:58:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Sami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] ,daj mi prosim tvoj recept za koruzni kruh...Jaz sem zadnjic pekla po enem iz kulinarike pa mi ni bil vsec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če ti povem,po pravici,sploh nisem taki super ekspert za peko koruznega kruha,ker malo švinglam zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] V Tušu kupim pripravljeno mešanico za koruzni mešani kruh,potem pa zmešam: -približno 30 dag te pripravljene mešanice - 50 dag bele moke - malo koruznega zdroba (žlico ali dve) - cca 1/4 kocke kvasa - malo soli - žličko sladkorja - 1/2 l vode ali mleka z malo stopljene margarine Vse dodatke (sol,sladkor,margarino,kvas,zdrob) dodajam bolj po občutku,kot pa na mero,ker je vse razen margarine in zdroba že itak v mešanici.... Pa rajše dam malo več tekočine,če je testo pocasto,dodam potem še moko,ker drugače je večji problem to zamesit...kruh jaz načeloma premesim čimvečkrat,vsaj trikrat,ker se mi zdi,da je potem bolj rahel in mehek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|