|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok z drisko (mehkejšim blatom) v vrtcu
11.10.2010 20:40:00   
Anonimen
Eto ena stvar glede katere sem bila prepričana, da ne bo problemov, pa so ... no in sicer: tamala je normalno živahna, normalno je, nič ji z nosu ne teče, mogoče 3x na dan malo pokašlja, nima vročine, le 1-2x na dan se fino pokaka pa to bol tekoče (trd kakec je bil pri njej itak že od nekdaj bol izjema kot pravilo) ... no in ko jo pridem v vrtec iskat mi vzgojiteljica vsak dan očitajoče pove, da se je toliko pokakala da so jo mogle čist stuširat pa preoblečt, pa da driskast otrok ni za v vrtec itd. in da naj jo opazujem, in da če bo naslednji dan še taka naj je ne pripeljemo v vrtec ... no in potem je tamala doma ko cvetka, vse ok, zjutraj prav tako, jo peljemo v vrtec in ko jo pridem iskat spet isto user posted image ... ma sem danes zdravnika klicala pa je rekel, da je sicer lahko viroza, samo če je drugače vse ok, da ima lahko pač samo mehkejši kakec ... tako da sva sedaj zmenjena, da če v parih dneh ne bo bolje, da jo naj pripeljem pokazat ... ampak jaz sedaj ne vem ... a jo res obdržat doma, če je drugače vse ok?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 13.10.2010 19:32:04 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj mije storiti?
11.10.2010 20:43:27   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Eto ena stvar glede katere sem bila prepričana, da ne bo problemov, pa so ... no in sicer: tamala je normalno živahna, normalno je, nič ji z nosu ne teče, mogoče 3x na dan malo pokašlja, nima vročine, le 1-2x na dan se fino pokaka pa to bol tekoče (trd kakec je bil pri njej itak že od nekdaj bol izjema kot pravilo) ... no in ko jo pridem v vrtec iskat mi vzgojiteljica vsak dan očitajoče pove, da se je toliko pokakala da so jo mogle čist stuširat pa preoblečt, pa da driskast otrok ni za v vrtec itd. in da naj jo opazujem, in da če bo naslednji dan še taka naj je ne pripeljemo v vrtec ... no in potem je tamala doma ko cvetka, vse ok, zjutraj prav tako, jo peljemo v vrtec in ko jo pridem iskat spet isto user posted image ... ma sem danes zdravnika klicala pa je rekel, da je sicer lahko viroza, samo če je drugače vse ok, da ima lahko pač samo mehkejši kakec ... tako da sva sedaj zmenjena, da če v parih dneh ne bo bolje, da jo naj pripeljem pokazat ... ampak jaz sedaj ne vem ... a jo res obdržat doma, če je drugače vse ok?

A pa je res vsa preoblečena? a ti pol tole pokakano robo dajo za domov in tudi sama vidiš, da se je fajn usračkala?

Ker lahko, da je res kaj virusnega, ker otroci to včasih dajo čisto ok skozi, ne zgleda, da jim kaj fali.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.10.2010 20:48:14   
Anonimen
Ja ponavadi ima oblečene rezervne cunje pa pokakane v vrečki ... pa saj so pokakane ... samo pomoje je to bol rezultat tega, da je naš živc predolgo v pokakani plenici pa potem čez pride ... ma kaj jaz vem ... saj ko je bila bolna kak mesec nazaj in je imela neko trebušno virozo, se ji je na 3km videlo, da ji nekaj fali in je bila logično doma še par dni več kot samo 24 ur po zadnji vročini oz.36 ur po končani driski ... ma res nisem dovolj pametna ... pa kako naj doma ostanem? Naj grem k zdravniku pa rečem da vzgojiteljica misli, da je tamala bolna in če lahko dobim bolniško, tamala bi bila pa zraven vsa nasmejana pa brez kakršnega kol smrkla itd ... 

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.10.2010 20:55:20   
blaža

Ja ponavadi ima oblečene rezervne cunje pa pokakane v vrečki ... pa saj so pokakane ... samo pomoje je to bol rezultat tega, da je naš živc predolgo v pokakani plenici pa potem čez pride ... ma kaj jaz vem ... saj ko je bila bolna kak mesec nazaj in je imela neko trebušno virozo, se ji je na 3km videlo, da ji nekaj fali in je bila logično doma še par dni več kot samo 24 ur po zadnji vročini oz.36 ur po končani driski ... ma res nisem dovolj pametna ... pa kako naj doma ostanem? Naj grem k zdravniku pa rečem da vzgojiteljica misli, da je tamala bolna in če lahko dobim bolniško, tamala bi bila pa zraven vsa nasmejana pa brez kakršnega kol smrkla itd ... 

jaz bi jo peljala k zdravniku. Škodit ne more. pa povej pedijatru, da ima drisko. ker normalen kakec ne pride skozi plenico. Tudi če je dolgo časa pokakana in je ne bi previli, se zasuši, ne pa da pride vse skozi.

Jaz štekam, da se ti ne zdi bolna, ampak, ko nam prinese naš ta mali kako trebušno, se zna zgodit, da on samo dva krat mehko kaka, mi smo pa pečeni na sekretu.user posted image

ti hočem povedat, da včasih je kaka viroza trebušna, in jo otroci čisto ok prenašajo.

Povej zdravnici, da ti je ne vzamejo v vrtec, ker tako mehko kaka, pa prosi če jo vzamejo na pregled.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2010 20:56:27   
blaža
Edino, če mogoče kaj takega ne je, da jo požene. Npr. naš ta mali je ful tako kakal, ker je non stop jel rozine.user posted image a kej takega je popoldne, da se pol fajn usračka?user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.10.2010 20:59:56   
Anonimen
Ma dost mleka poje, kaka druga taka zadeva mi pa ne pride na misel ... ma saj vedno bol gruntam, da bi bila jutri doma, v sredo pa če ne bo bolje, pokličem zdravnika ... 

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2010 21:03:01   
blaža
mleko zapira, če se ne motim, tako, da od mleka po mojem ni. vsaj kokolkr sem jaz informirana, če se ne motim.

ma ja najboljše , če jo pelješ, pa boš mirna. In če ji ni nič, boš lahko povedala vzgojiteljicam, da je ok in da pač mehko kaka.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2010 21:41:20   
BAMBINA_
Če vse pretone, potem to ni "mejhkejši kakec" pač pa driska. Najbrž gre za kakšno črevesno okužbo, za katere je splošno značilno, da so hitro nalezljive. Vzgojiteljica ti najbrž želi sporočiti, da lahko vaša mala to sicer dobro prenaša, ampak s svojo prisotnostjo v vrtcu ogroža z morebitno okužbo vse ostale otroke...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2010 21:47:26   
Anonimen
Ma saj sedaj sva se odločila, da bo tamala jutri doma v sredo gremo pa k zdravniku ... bega me še vedno edino to, da sem vedno mislila, da če je človek driskast, potem skos teče iz njega ... no tamala se pa večinoma pokaka 1x na dan ... mogoče 2x ...  

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2010 22:05:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

jaz bi jo peljala k zdravniku. Škodit ne more. pa povej pedijatru, da ima drisko. ker normalen kakec ne pride skozi plenico. Tudi če je dolgo časa pokakana in je ne bi previli, se zasuši, ne pa da pride vse skozi.

Jaz štekam, da se ti ne zdi bolna, ampak, ko nam prinese naš ta mali kako trebušno, se zna zgodit, da on samo dva krat mehko kaka, mi smo pa pečeni na sekretu.user posted image

ti hočem povedat, da včasih je kaka viroza trebušna, in jo otroci čisto ok prenašajo.

Povej zdravnici, da ti je ne vzamejo v vrtec, ker tako mehko kaka, pa prosi če jo vzamejo na pregled.

Mah, naša kaka 3x dnevno, pa ji zjutraj zmeraj pride čez pleničko po hrbtu in pri straneh, če jo takoj ne preoblečem. Dvakrat bolj močno sede na tla, pa ima umazan hrbet. Jutranje kakce ima precej mehke. Ni pa bolna, tako je od rojstva dalje. Potem čez dan sta pa bolj klobasici user posted image . Tudi v vrtcu ni nobeden nič rekel, pa jo zihr vsaj 2x tedensko zaradi tega preoblačijo.

Otika, če tako kaka zmeraj, potem ne vidim vzroka za skrb, če pa je sedaj bolj ekstremno, pa k zdravniku.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.10.2010 22:29:58   
zmajaz

mleko zapira, če se ne motim, tako, da od mleka po mojem ni. vsaj kokolkr sem jaz informirana, če se ne motim.

Nope - ko je naša imela drisko, nam je sestra pri pediatru, ko sem jih klicala, prepovedala mleko in mlečne izdelke, ker naj bi še bolj spodbujali drisko.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.10.2010 22:32:39   
zmajaz
ker normalen kakec ne pride skozi plenico. Tudi če je dolgo časa pokakana in je ne bi previli, se zasuši, ne pa da pride vse skozi.

To je čisto relativno - naš 17-mesečnik že od nekdaj redko kaka in prava redkost je, če je blato trdo, tako da če je recimo plenica slučajno malo bolj polulana in se potem še pokaka, se kar rado zgodi, da pride kaj ven - sploh pa če se slučajno še vsede na ritko ali pleza sem in tja - pa nima nobene driske - tako pač kaka vedno oz. večinoma.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2010 9:39:38   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Nope - ko je naša imela drisko, nam je sestra pri pediatru, ko sem jih klicala, prepovedala mleko in mlečne izdelke, ker naj bi še bolj spodbujali drisko.

Se strinjam. Mleko ne zapira.

Naši tudi pride čez plenico včasih, pa ne kaka takooo redko. Pač če se fajn pokaka in še polula zraven, pa je že od prej polna plenica, pride ćez.

Jaz bi jo opazovala in peljala h P.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2010 10:07:45   
vesna_b

[/quote]

ker normalen kakec ne pride skozi plenico. Tudi če je dolgo časa pokakana in je ne bi previli, se zasuši, ne pa da pride vse skozi.

[/quote]

no, pri nas to čisto ne drži...
naša ima od nekdaj mehak kakec in če se ne preobleče, ji pride mimo, pa zaradi tega še nima driske. pač vsakdanja zadeva. naša je kakala kot klobaso sam ene 5* v 2,5 letih...

in ja, mleko prežene. sploh pravijo, če ima otrok drisko, ne sme jest mleka, mlečnih izdelkov, goveje juhe in piti kamilc. (navodila zdravnika nedolgo nazaj)

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.10.2010 10:31:17   
atea
Ja tudi moje ,mamica s tremi otroki in babičine izkušnje o mleku so drugačne kot nas prepričujejo zdravniki.
Mleka otrok naj ne bi popil po enem letu več kot dva kozarca na dan-in še to ne kot glavni obrok.
Pred kratkim preverjeno ponovno, da preveč mleka povzroča, redek izcedek iz nosa in iz oči, premehko blato ter prevečkrat. Na blato naj bi šli največ 2x na dan.
So pa tudi alergije na mleko, kar je posledica prevečkrat na blato, zdravniki pa smatrajo da je otrok alergičen samo , če ima izpuščaje ali bruha-pa ni samo to.
Ko pa je prisoten kakšen virus je to stanje bolj izrazito. Virusi pa vsako osebo prizadenejo drugače.
Namesto mleka lahko pije kuminov čaj- nekaj časa da se mu uredi stanje.
lp

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.10.2010 10:55:33   
oka
ampak jaz sedaj ne vem ... a jo res obdržat doma, če je drugače vse ok?

Sicer si se že odločila, da jo boš imela doma user posted image ampak vseeno. To, da je vzgojiteljica bila nejevoljna je čisto razumljivo, ker velja neko pravilo, da otrok ni za v vrtec 24 ur po zadnji driski, bruhanju, vročini. To pa ravno zaradi tega, ker se nikoli ne ve kaj je otroku povzročilo npr. drisko. In trenutno je čas trenutnih viroz, zato ne moreš izključiti praktično nič. Lahko je krivo mleko, lahko je kriva viroza...

In ni pri vseh virozah tako, da kar teče od otroka. Lahko je malo driske (adenoviroza npr. povzroča dvakrat do trikrat na dan mehkejše blato in malo bruhanja), lahko so samo krči v trebuhu, lahko je bruhanje pa nič driske... skratka kombinacij imaš veliko in tudi prizadetost otroka je lahko različna. In ravno zato je tisto pravilo 24 ur. Kaj točno pa otroku manjka pa lahko določi samo pregled blata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.10.2010 19:21:20   
miapia
Moja izkušnja s tem kakaanjem je sledeča. Mala še ni v vrtcu, ker še čakamo na mesto, se pa čuva pri babici. Pri meni nikoli ne pride drekec čez, pri babici pa večkrat. Zakaj? Jaz zelo dobro voham in jo takoj previjem, ko se pokaka, predvsem pa plenico pravilno namestim, ker vedno nategnem, poravnam ali kakorkoli že, hlačni del. Če se otrok pokaka, potem pa še veliko lula, se seveda vse skupaj zmehča, sploh če ima otrok mehkejši kakec. Driska je čisto nekaj drugega in mislim da bi Otika to opazila. Tako da osebno menim, da je velikokrat otrok prepozno previt. Jaz na svoji hčeri to takoj tudi opazim, ker ima rdečo ritko.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.10.2010 20:20:35   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Tako da osebno menim, da je velikokrat otrok prepozno previt. Jaz na svoji hčeri to takoj tudi opazim, ker ima rdečo ritko.

Viš pri nas imamo pa res srečo, ker jih v vrtcu res pridno previjajo - sem bila 100%, da bo naš imel rdečo ritko, ko bo šel v vrtec, ker je zelo zelo občutljiv in mu rata rdeča že če je tam 5-10 minut neprevit in sem bila prepričana, da v vrtcu ne bodo tako hitro opazili, da je pokakan in ga previli, pa jih moram pohvaliti, da v mesecu in pol, kolikor je v vrtcu še ni prišel niti 1x z rdečo ritko domov. user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.10.2010 20:24:51   
Anonimen
Jaz sem vzg. opozorila na pravilno nameščanje plenic in od takrat naprej naši nikol ni prišlo skozi. Kolkrat sem kokodakala doma, ko je bila plenica tako nameščena, da je blo prav videt, da to delajo serijsko.user posted image user posted image user posted image HB mamo zdej doma pupo že brez plenic.user posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?