mamamajča -> Otrok v stiski (11.10.2010 16:11:06)
|
Kaj bi naredile? Moja nečakinja ima že iz vrtca "težave" z enim fantkom- nekako je ne mara in ji že vsa leta nagaja. Od ščipanja, tepeža, izživljanja v smislu potiskanje, metanje v pesek ipd... Sestra se je takrat sicer obrnila na vzgojiteljico, kakšni točno so bili ukrepi, sicer ne vem, je pa zadeva nekako potihnila čez čas. Zakaj mu je šla ravno ena sama punčka tako v nos, ne vem. Lahko, da se mu je kdaj uprla ali sta imela kak konflikt, ne vem. Kakorkoli- zdaj je stara 7 in hodi v 2. razred. In že zna lepo pisati. Nekaj dni nazaj je sestra našla listek "moje skrivnosti." Piše, kako se je imela v šoli res lepo, potem je pa prišel ta fant in ji začel govoriti, da jo bo zadavil, da je postal grob do nje in je bila zelo žalostna. Ter da se ga včasih boji, ker ji govori, da jo hoče zadaviti. Mene je globoko pretreslo. Zdaj punca piše in slučajno se je ta listek z napisanim našel. Kaj pa leto, dve, prej? Ko še ni znala napisati? Razmišljam, kaj če je bila v hudi stiski, pa ni upala govoriti o tem? Še vedno nič ne pove, ne pokomentira. Samo povedala je, da v šoli učiteljicam tega ni omenjala. Meni se tako smili, rada bi ji pomagala. Kako dolgo se že to vleče, pa ni nihče vedel? Pa kaj narediti s tem fantom?
|
|
|
|