kako naj vem? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> kako naj vem? (11.10.2010 13:31:57)

imela bom cr, vendar mi je G rekel da čemi bo plodovnica odtekala tudi po kapljicah naj grem nujno v P...zanimame kako naj vem kdaj odteka plodovnica...spodnje hlačke imam vedno mokre,ampak je na njih tudi beki tok, ker se vidi.,..imam ga pa cez cel dan...je bel, vendar so mokre bolj kot ponavadi...je možno da gre za plodovnico???

vesna_b -> RE: kako naj vem? (11.10.2010 13:35:00)

če nisi sigurna, pokliči G.
nekako s PH preverjajo, ali je plodovnica ali izcedek, tako da...

lananai -> RE: kako naj vem? (11.10.2010 13:37:28)

Jst nisem vedla. Teklo je bolj, kot ponavadi, stalno sem imela moker dnevni vložek. Bila je plodovnica, obdržali so me v P, rodila v roku 24 ur.

nestea -> RE: kako naj vem? (11.10.2010 20:03:04)

Tudi jaz v prejšnji nosečnosti nisem vedela ali mi odteka voda, zato sem šla dvakrat v porodnišnico na pregled, a je bilo vedno lažni alarm. Menda obstajajo teki testerčki v lekarni, s katerimi ugotoviš, ali ti odteka plodovna voda ali urin. Tudi sedaj imam podobne težave, a v naši lekarni nič ne vedo o teh testerjih, tudi v lekarni KC nimajo.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Mogoče katera druga forumašica kaj več ve o tem, tudi jaz bi rada izvedela kaj več na to temo.

lananai -> RE: kako naj vem? (12.10.2010 7:59:06)

nestea, tile testerčki baje niso ravno najbolj fajn, ker dobiš tak čuden rezultat, da spet ne veš, na čem si. Sem tudi sama med nosečnostjo brala o tem na forumih pa se potem nisem odločila za nakup.

benika -> RE: kako naj vem? (12.10.2010 10:51:16)

Menda obstajajo teki testerčki v lekarni, s katerimi ugotoviš, ali ti odteka plodovna voda ali urin.

Ti testerji se ne prodajajo več. Menda se pa dajo naročit preko spleta iz tujine. Malce poguglaj.

Mayag -> RE: kako naj vem? (27.11.2010 22:59:10)

V materinski šoli nam je povedala, da takrat kadar nisi prepričana o tem ali ti odteka plodovnica ali urin,probaš zadržati "curek". Če ti uspe zadržati, je urin, če ne, je plodovnica( pa tudi če samo po kapljicah teče).

Gina -> RE: kako naj vem? (28.11.2010 0:08:40)

Ko je meni odtekala voda po kapljicah, se je to dogajalo samo ko sem želela vstat. Torej ko sem trebušne mišice preveč stisnila, je tisto odrinilo vodo ven. Pa vsakič, ko sem želela vstat, je šlo več ven. Čez par ur nisi mogel tega več zamenjat, ker je šlo že čez dva vložka. Pa še cel dan je potem teklo, toliko je bilo plodovnice.

Stran: [1]