2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

puncica -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 8:41:08)

A je vas tud motl to, ko so se na :morje: na plaži eni narisal čist zraven tvoje brisače, tako da še stopit nisi mogel zraven, kaj da bi lahko voziček prpelal zraven, po možnosti še mal na tvojo brisačo. Pa kaj folk na celi plaži se mora ravno tja tišat kjer je najmanj placa pa ima 2 čolna pa 3 blazine, pa misli da bo vse stišal na 2 kvadratna metra. :grr: Sem se z eno hrvatico tak spičila, pa je spet začela ja vi slovenci, nimate kej za govort,.... pol me je šele pogrel. A ja pa še to, pol ti pa najina tamala, ko itak ni pet minut prmir na njihovo brisačo stopi, pa ta stara hrvatica tako pogleda kot bi ji tamlade požrla.

Ja nč, nasledn let gremo v "tujino" ne k sosedom, ta hrvaški odnos do nas se mi naravnost zdi žalosten.
:zmeden2:

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 8:57:07)

Ihhhh puncica lahko bi ti naštela precej takih dogodivščin.
Sto ljudi sto čudi.Pa ne samo sosedje hrvati tudi naši vrli slovenci prihajajo na počitnice brez kulture.
Mati oče in dva otroka(štiri in šest let)Mati z knjigo oče z vokmenom,oba ful zaposlena z svojo zabavo.Otroka brez ene igračke,prepuščena lastni iznajdljivosti in morju.
Mečeta kamenje v vodo.Me v vodi naš tamali tudi,kamni se odbijajo drug od druzga in jih dobivam v glavo in hrbet.
Po dolgih minutah se obrnem in rečem naj že nehajo metat kamne.
Stari pa vokmen z ušes in začne metat tudi on kamenje in našunta oba mulca naj mečeta še naprej.To je bil edini trenutek ko se je en od staršev vsaj malo ukvarjal z otroci.Mati pa ves čas bulila v knjigo brez besed in z kislo faco,otrokoma ni namenila niti pol nasmeška.
Ali pa prideš iz vode in najdeš svoje brisače zmetane na kup in druge lepo razpostrte pod tvojo lastno marelo!!!!:morje:

puncica -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:03:15)

Ma dej neva a res, kr ne morem verjet, a kr kamne je začel nazaj metat:zmeden2::zmeden2::ups: Ma no pol smo pa še dobr odnesl, ma mene je vsako jutro to tak razjezil, da sem kr jezo bruhala pa pol tedna nič rekla, pol mi je pa pokrov dvignal. Pa smo se vsako jutro prestavlal drugam in vsakič čez dan vsaj dvakrat prestavl.

Pupica -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:07:34)

o puncica si nazaj?
Ja mi smo imeli le na Krku take probleme. Potem smo si nabavli čoln in sedaj se zjutri napokamo in si najdemo svojo plažo, pa si cel dan sam in še nagec si lahko.
Letos pa kampiramo kar na terasi:)-:)-:)-:)-
Smo kar sami pod svojo marelo:zmeden:

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:09:23)

Povsod se najdejo podobni osebki. banda ciganska :hudicek:

ZARA -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:11:06)

Ja,res! Men je enkrat pred leti labod na Bledu zvleku ta'veliko brisačo v jezero :)-!!! Težak.

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:13:58)

Ja tisti dan je bil pokvarjen:hudicek:
Drugi dan pa smo se postavile na drug konec,pa še našemu tamalemu smo morale dopovedovat da se kamne ne meče ko so kopalci v vodi,presneto,ko pa je druge videl da to delajo.:(

kofetek2010 -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:29:50)

:( tko pač je to, hrvatija pač :)-

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:31:35)

Jana mal si se zmotila....vsi,pri vseh so nekulturni osebki.

kofetek2010 -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:33:02)

marsikje sem že bila, a sardine v konzervi poznajo samo hrvati 8)

Maxica -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:33:44)

Jaz pa moram reči, da sem imela na Hrvaškem do sedaj (:smajlikitrkapolesu: )same dobre izkušnje. Držali smo se načela-živi in pusti živeti:)-, pa zgleda, da so se tega držali tudi vsi okrog nas.

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:34:39)

Pa primorci tudi:)-saj jih v izoli konzervirajo:)-

niki5 -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:36:16)

Nam se je pa to zgodilo..

običajno smo šli dopoldne na plažo, potem pa nazaj v apartma počivat, da je naš sonček zaspal.. Na plaži smo pustili vse stvari, nakar se popoldne vrnemo in vsaj 20 najstnikov na tistem mestu kjer smo bili mi, na začetku sploh nisem našla naše brisače, potem pa se prerinem med njimi in so nas iz vseh strani okupirali.. od daleč je zgledalo trop najstnikov na košču plaže, v sredini pa jaz in moj :duda: .. sem bila že kot kakšna matica mravljam :)-:)-:)- do morja pa sploh nisem mogla :zmeden2:

kofetek2010 -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 9:37:11)

men gre na živce, če imam od koga tace direkt pred nosom in vsi mi hodijo po brisači in po meni in in in :(

lin -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 10:14:40)

Zato mi nehodimo na Hrvaško,primer velkokrat smo šli tako tudi na enodnevni izlet in če govoriš po slo te neje.........jo 5 % recimo ko smo pa bli v restavraciji ali pizzeriji in smo govorili za štos italijansko so se pa okoli nas vrteli pa čeprav bi naročili samo eno pizzo za 15 ljudi:zmeden:

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 10:25:26)

Sedaj pa moram branit nasprotno stran.Niso vsi za v isti koš.
Tam kjer smo letovale so bili prav vsi domačini več kot prijazni in uslužni,prav povsod.
V nezgodi ki smo jo doživele so nam pomagali domačini,kljub prošnjam da nam kakšen slovenec ustavi in pomaga so se vsi režali skozi šipe in vozili mimo.
Domačini pa so priskočili na pomoč.Gospod je kar dve ure ostal z nama in preklical vse znance avtomehanike,namesto da bi odšel po končanem delu domov.
Posodili so nam kable,napotili so mene s tamalim v senco.Na trajektu so bili vsi zaposleni takoj pri roki.Nihče ni rekel žal besede,avti z slovensko registracijo pa so se peljali mimo in videla sem samo škodoželjne režeče obraze.

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 10:31:05)

Poznano. Zato mam rajs plazo, kjer ni nikjer nobenga ... in nocem na razne slavne plaze. Ker ce se mi kdo nalima cist zraven mene, dobim zivcen zlom .. kaj sele da mi kdo stopi na brisaco.

Letos je hvalabogu izogibamo slavnih Zrc, ker mamo Luno in tja ne smemo (Luna, I love u :love: ) in smo na eni manj obljudeni kjer je vec prostora :)

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 10:39:27)

:)Zara, potem si imela še srečo. Letos se labod na Bledu kopalcem sploh ni dovolil kopat. Jih je ven podil.

Anonimen -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 10:42:12)

Ja pametna žival,če človek ne poskrbi za ohranitev narave morjo živali kar same to narest:)-

puncica -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 11:53:20)

Pa sej tud jst nisem hotla hrvatov vse v en koš metat, sladoledarji so bli flu prijazni, pa trgovci tud zanimivo glede na lani, naša je vsak dan dobila vsaj dva korneta sicer brez kepic a le. Pa en dan smo mel eno kuno premal, pa je ženska rekla, ja nč kr jutri prineste, sej ni problema. Na živce mi gre to, ko se neki postaviš zase, potem ti pa vrže ven, ja vi slovenci, ko mislite da ste bog in batina in te zmerja s kozam, pa z ne vem čem vse, pa ji sam rečem, da če se ne more mal niži prestavit, ker je mela pol armiča na moji brisači, spodaj pa prazn. kot bi provocirala mater:grrr: Najbolj zanimiv pa je blo, ker smo vedno mi bli v ta največji gužvi pet metrov stran pa vse frej, ne vem a smo magnet al kaj:zmeden2: Pol smo se pa mi prestavlal zarad enih kretenov. Sem sam čakala kdaj se bo naša tamala polulala na kako brisačo, ki je bla čist zraven, pa seveda sem ji stokrat mogla rečt, da tiste igračke niso naše, pa da čoln ni naš, ja itak če je blo vse čist skupaj da tamali nisem mogla nič dopovoedat, ko smo šli pa mal stran, pa imel dost placa okol je vedla kaj je naše in kaj ne.
Ja nič, upam da nasledn let naletimo na kakšne bol kulturne in nomralne osebke, jst ne vem a folka nič ne moti, če je čist zraven, tolk da ne leži na teb.:zmeden2::zmeden2:

ZARA -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 11:57:03)

Ja zgleda,da ne...
Mogoče je pa hotla na teb ležat :ups:??

vampirka -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 11:57:43)

Če hodite na "komercialne" plaže, potem ne morete pričakovat miru oz. je jasno, da se zgodi kar opisujete v svojih postih. In izjave o Hrvaški niti pod razno niso fer. Midva sva bila letos z :love: na Cresu in so bili prav vsi prijazni in trudijo se govorit slovensko. Sva pa se vsako jutro napakirala na kolo in zviz po ozkih makedamih do skritih, mirnih plažic, kjer si ves ljubi dan sam, nagec in noben ti ne teži! Ponavadi imava sabo tudi čoln, in takrat si res lahko sam svoj gospodar :bravo:! Sicer boste sedaj nekatere napisale, da si to lahko privoščiva, ker še nimava otrok... Pa ni čisto tako. Vsako stvar si lahko zakompliciraš kolikor sam hočeš. Mi smo celo življenje s familijo hodili kampirat - vedno na drug kraj, pa nam otrokom ni bilo nič hudega. Mislim, da je mnogim komoditeta tako samoumevna, da mislijo, da bodo njihovi otroci hudo trpeli, če ne bodo na dopustu v enakih razmerah kot doma...
No, to je samo moje mnenje in moja predstava o idealnem dopustu. Spet drugi se odpočijejo samo v hotelu s petimi zvezdicami in all inclusive varianto. Spet tretji v bučnih turističnih krajih z veliko zabave, četrti v hribih... Zatorej, vsak gre tja, kjer mu najbolj paše (če odštejemo finančne bariere).
Vsem skupaj želim čimbolj kvalitetno preživet :morje:, pa naj bo v sosednji Hrvaški ali na Havajih! :bravo::morje::rozica:

puncica -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 12:15:35)

Jst z mojo pupo ne morem it ne vem kako daleč, ker se v vozičku postavi na noge in bi ona noter stala. Poleg vse krame, ki jo nosimo sabo - bazenček, šlauf, tri brisače, dva armiča, pa še kakšno sadje, pa kup igrač, ker se ne more odločit kaj bi mela, pa tud ne moreš it ne vem kam daleč, kjer ni kao komercialnih plaž. Da pa bi na morje še kolo vlačla, mater sej smo mel cel auto zafilan s stvarmi, kam nej bi še kolo vtaknla:)- Glede odnosa hrvatov sem pa že zgoraj pisala.

Zara ja očitno res:zmeden2::)-:)- Jst pa seveda narobe razumela:)-:)-:)-

niki5 -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 12:50:56)

Mi ne hodimo na komercialne (karkoli naj bi to že pomenilo) plaže :zmeden:

Naši gostitelji so bili zelo prijazni.. a ni bila debata o plaži :zmeden2:

citiram:
Sicer boste sedaj nekatere napisale, da si to lahko privoščiva, ker še nimava otrok...

Jaz bom pa rekla, da pojma nimaš kako je imeti otroke. ;)

Drugače pa mi ne kompliciramo, naslednje leto se bomo podali v kakšne bolj odaljene kraje, komaj pa čakam naš aktivni dopust :)

jana30 -> 2 čolna, 2 blazine, 4 brisače - pa 2 kvadratna metra? (1.8.2005 14:17:12)

Punce, ko tole berem, pa ko gledam slikice z vaših dopustov, pol se vedno čudim kako ste sploh lahko tako vesele in nasmejane na tako nafilanih plažah.Jaz znorim kadar je gužva. Ne prenesem, da mi sosed dobesedno leži na moji brisači, da padajo name kaplje nejgovega potu ali morja ob prihodu iz vode, da mi njegov pes posvinja brisačo-pa sem velika ljubiteljica domači živali, da je v morju gužva da ni možno vredi zakravlat in mi je kristalno jasno da vsa tista množica lula v vodo kjer s enaj bi kopala jaz ali moj :duda:. Gužvo prenesam samo v toplicah, pa še tja vedno gremo med tednom, ker drugače je vse zame too much. Imm tako celo leto v službi totalno gužvo in na dopustu res rabim počitek. Ma jaz to nisem nikoli zastopla. Mi vedno bežimo s takih plaž, lahko samo pa sto metrov dalje pa smo že skoraj samiin imamo brisače kjer se nam zljubi, dve v senci pet na soncu pa bazen pa čoln.....
Na Hrvaško gremo v predsezoni, v tujino na koncu ali malo pred začetkom sezone. Jaz sem že od malega navajena da smo sami na plaži, tudi moja starša nista marala gužve in to očitno gre iz roda v rod. Vedno zasedemo divje plaže.
V glavni sezoni sem bila samo dvakrat na morju enkrat na Pagu -Zrče me ne vidijo od takrat nikoli več in enkrat v Umagu-ma grzovija, za tako gužvo da človek še največ plačaš. Hvala lepa.Ko se da za manjiši denar preživeti veliko bolj mirne in družinske počitnice.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>