Z otrokom v bolnišnico (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 11:38:07)

Zanima me ali moram imeti kakšno posebno zavarovanje,da bi lahko šla z otrokom v bolnišnico?

Za enkrat še hvala bogu ni potrebno samo,če kdaj do tega pride.

Anonimen -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 12:03:22)

A res nobena neve,če moram imeti kakšno zavarovanje,da grem lahko z otrokom v bolnišnico ali moram plačati da sem lahko z njim tam?
Ker včasih mislim,da se je moralo plačevati nisem pa sigurna.
Če katera kaj ve kako je s tem bi jo prosila za odgovor.

cukr07 -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 12:24:06)

Ko sem bila jaz z našim pred enim mesecem v bolnici ni bilo treba nič doplačat.

ledenaa -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 12:36:19)

če je otrok star 6 let potem ja. če ni pa ne. če je ti priporočam da skleneš zavarovanje kjer plačaš par evrov in imaš krito tudi sobivanje z otrokom

Anonimen -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 13:09:19)

A svojo zdravstveno kartico pa moraš imeti  s sabo ali ne?
Stara pa j 20mesecev.

SMT3 -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 13:34:41)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

če je otrok star 6 let potem ja. če ni pa ne. če je ti priporočam da skleneš zavarovanje kjer plačaš par evrov in imaš krito tudi sobivanje z otrokom

To imam jaz ja.Močno pa upam da tega ne bo potrebno uveljavljat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Janya -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 17:14:13)

Do otrokovega dopolnjenega 6 leta si lahko z nijm in ti pripada tudi hrana. Če je otrok star več kot 6 let si ciser lahko z njim tudi ponoči vendar si moraš sama organizirati prehrano

TDTP -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 19:16:18)

Tako kakor so zapisale ostale, do 6 leta ti pripada hrana in bivanje zastojn, po šestem letu pa ne več! in da, rabiš sabo svojo zdravstveno izkaznico, sem bila ravno prejšni teden z sinom ki bo naslednji mesec star 6 let!lp

nananaja -> RE: Z otrokom v bolnišnico (9.10.2010 23:17:20)

Ob sprejemu rabiš tudi svojo zdravstveno kartico.
Pa v času bivanja ne dobiš nege ampak samo spremstvo za dan sprejema in dan odpusta, vmes pa moraš odsotnost z dela kriti z dopustom.

kristinaj -> RE: Z otrokom v bolnišnico (11.10.2010 11:42:11)

jaz nisem nič plačala, je krila vse zavarovalnica, krije do dopolnenega 6 leta nato moraš sam plačati. se prijaviš na recepciji ravno tako kot otroka z zdravstveno kartico. če imaš urejeno zdr zavarovanje potem ni problema.

Anonimen -> RE: Z otrokom v bolnišnico (12.10.2010 16:05:26)

A moraš imeti dodatno zavarovanje? ali je dovolj samo tole obvezno zavarovanje?

anika87 -> RE: Z otrokom v bolnišnico (19.10.2010 13:27:09)

"Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ) določa pravico sobivanja enega od staršev v zdravstvenem zavodu z bolnim otrokom do starosti otroka do vključno petih let. Zavarovanim osebam z obveznim zdravstvenim zavarovanjem se tako zagotovi plačilo sobivanja v celoti. Starši imajo zagotovljeno brezplačno nastanitev in prehrano v bolnišnicah v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, ZZVZZ pa v omenjenem primeru ne predvideva pravice staršev do nadomestila za nego otroka, saj je nega bolnega otroka zagotovljena v samem zdravstvenem zavodu oziroma bolnišnici, kjer se otrok zdravi," so pojasnili na ministrstvu za zdravje.Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa ponuja zanimivo rešitev: "Staršem svetujemo, da za čas začasne zadržanosti od dela zaradi bivanja v bolnišnici izkoristijo lastni dopust ter da se starša pri bivanju v bolnišnici izmenjujeta."
(kopirala s portala 24ur)

Stran: [1]