marjetica8 -> RE: Glasbena šola (12.10.2010 21:55:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža jaz imam pa svoje mnenje, s katerim se najbrž ne boste lih strinjale. Hodila sem 4 leta v glasbeno šolo. Imela sem 2x na teden teorijo in 2x na teden inštrument, plus še vsake dva dni vaje po eno uro. Se mi zdi zelo obremenjujoče tole za otroka, sploh pa , ker je sedaj že oš tako zahtevna, da je joj. Poznam veliko glasbenikov, pa nobeden nima glasbene šole, vsi samouki in to kakšni glasbeniki. Sinov nimam namen dajat v glasbeno šolo. Če bojo pokazali kasneje zanimanje, jim bom plačala ure pri privat inštruktorjih. In takrat to zanje ne bo obremenitev, ker glasbena šola je še ena šola zraven. Moram pa povedat, da sem mnenja, da obstajajo otroci, ki jim je to res v veselje, pa jih starši ne priganjajo in sami vzamejo inštrument. so totalno notri in ponavadi so še ful talentirani. Ampak takih je malo. Vsaj za moje pojme. da pa skoz težim otroku, pa sprašujem, če je vadil, pa kdaj bo vadil?! ne hvala. Deloma se strinjam. Glasbena šola pomeni še eno šolo zraven. Sem pa v okviru diplomske naloge izvajala raziskavo o vplivu glasbene šole na kognitivne sposobnosti otrok in pri tem merila splošni uspeh v šoli ter uspeh na posameznih področjih (matematika, jeziki...). Pokazal se je neverjetno pozzitiven vpliv glasbene šole na vztrajnost, spomin in delovne navade otrok, kar posledično pripomore tudi k boljšemu uspehu v šoli. Ne rečem da ima takšen vpliv samo glasbena dejavnost. Najverjetneje b se podoben rezultat pokazal tudi pri športnih dejavnostih in vseh drugih dejavnostih pri katerih je pomemben vsakodnevni trening in koncentracija. Hočem samo povedat da glasbena šola nima namena otrok pritiskat k čim boljšim rezultatom, pač pa ima predvsem vlogo pri izbolševanju otrokovega splošnega razvoja. Sej ni nujno da bojo vsi otroci ki obiskujejo glasbeno šolo vrhunski glasbeniki - point je v tem da mu inštrument, do katerega seveda sam otrok izrazi veselje in talentiranost, da nekaj za njegovo življenje. Pa ne mislt da podpiram splošen sistem glasbenega šolstva, ker je res vsako leto bolj mimo. Hočem samo povedat da glasbena dejavnost ni samo zato da si otrok pridobi osnovno glasbeno izobrazbo in ma pač še eno obremenitev zraven šole...
|
|
|
|