Driska (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Driska (9.10.2010 10:33:55)

Hčerka je dans dobila drisko kakala je že dvakrat in samo res tekoče stara je 20 mesecev,pravkar sem ji dala Linex,zanima me kaj dajete ve še takrat otrokom da se prej zaustavi driska in kakšen apetit imajo takrat naša skoraj nič noče jesti.
Kdaj pa moram iti k zdravniku,če ima drisko?

ledenaa -> RE: Driska (9.10.2010 10:45:34)

otrok naj je kaj hoče.Zaradi driske načeloma ni treba hodit k zdravniku. Ti skrbi da otrok ne dehidrira ( ponujanje tekočine na 10 min po žlički,slamici...) če ima še kakšne pridružene simptome pa k zdravniku ,da se blato pregleda. Zdaj je veliko adenoviroz,rotaviruov

eva1 -> RE: Driska (9.10.2010 10:49:59)

Ko smo mi imeli virozo,m res od mene je teklo, prav tako od otrok, je Linex forte delal čudeže...jaz sem bila po 2 tabletih bolje, otroci po enem! No drugi dan se je ponovilo in smo spet vzeli, tretji dan je bilo že ok!
Pa seveda pit, pit, pit!
Še to, smo bili na morju ko smo imeli to zadevo..bruhali, drikali vsi od 9 mesečnika(mali je bil najbolj bogi, se mu je vleklo cel teden..samo 3 dni hudo, potem pa je samo še bruhal če je pojedel več kot 100ml), pa 3 letnica in 5 letnik...z nobenem nisem šla k zdravniku, gledala sem da mi ne dehidrirajo, pili smo po požirkih jedli po malo(čeprav noben ni imel ene 3 dni nobenega apetita)..se mi zdi da je mali v 4h dneh pojedel manj kot poje v 1  dnevu če je zdrav_ smo ga pa nalivali z rehidracijsko raztopini, pa s čajem...k zdravniku greš v primeru da se zadeva vleče po 4, 5 dni oz. prej če vidiš da otrok dehidrira(podočnjaki, izbujnene oči, nima sline, pocas_ta usta, koža ko jo uščipneš ostane nekaj sekund v kubi, pa seveda ne lula(vsaj malo mora lulati, seveda veliko manj kot ko je zdrav,m ampak tja na 4, 5 ur se mora polulat čez dan!

Anonimen -> RE: Driska (9.10.2010 10:51:17)

Za enkrat drugih simptomov nima.Kakšni simptomi pa so pri rota virusu?
Je pa res,da je imela antibiotik od sobote zaradi grla in ušesa.

ledenaa -> RE: Driska (9.10.2010 10:55:04)

Dajat biogaja kapljice ali tablete. Nam je skrajšal čas bolezni pri adenovirozi.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1XMWtPfu0VsJ:m.24ur.com/index.php%3Farticle_id%3D3173249+adenoviroza+znaki&cd=8&hl=sl&ct=clnk&gl=si

eva1 -> RE: Driska (9.10.2010 10:55:43)

IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Za enkrat drugih simptomov nima.Kakšni simptomi pa so pri rota virusu?
Je pa res,da je imela antibiotik od sobote zaradi grla in ušesa.

Rota se začne najprej z bruhajem kakšen dan, potem malo naraste vročina, potem se začne obilno, tekoče, SMRDEČE(res ne moreš zgrešit) driskanje, dobesedno teče iz njih po par dni(tudi 20x na dan)

Anonimen -> RE: Driska (9.10.2010 11:00:09)

Naša je danes že dvakrat kakala in je res samo teklo iz nje pa tudi je smrdelo nikoli še ni tako,bruhala je po zajtrku mogoče zato ,ker je pojedla par žličk in sem jo potem malo hecala,da je še pojedla.
Prej sem ji dala Linex pa bom videla kako bo.

Felicita -> RE: Driska (9.10.2010 11:02:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Dajat biogaja kapljice ali tablete. Nam je skrajšal čas bolezni pri adenovirozi.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1XMWtPfu0VsJ:m.24ur.com/index.php%3Farticle_id%3D3173249+adenoviroza+znaki&cd=8&hl=sl&ct=clnk&gl=si

linex je boljši - bolj koncentrirane bakterije in več jih preživi pot skoz želodec.

sicer je pa verjetno kriv antibiotik (ki ubije tudi dobre bakterije v črevesu), zato linex in pazi da ne dehidrira; je nej kar ji paše pa po mal.

Anonimen -> RE: Driska (9.10.2010 11:07:50)

Kaj je pa najbolje,da ji dajem za pit,mislim kateri čaji?

eva1 -> RE: Driska (9.10.2010 11:13:43)

IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Kaj je pa najbolje,da ji dajem za pit,mislim kateri čaji?

Lohka daš tut suhe borovnice (ki zapirajo), ampak vprašanje če jih bo pila...drugače pa karkoli, samo da pije

vseved -> RE: Driska (9.10.2010 13:48:32)

daj ji kakšno banano ampak res zrelo,ker zrele banane zapirajo te ta lepe pa ne zapirajo...

ledenaa -> RE: Driska (9.10.2010 16:43:23)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lOqfRMSIa3QJ:med.over.net/forum5/read.php%3F46,5176780,5176830+linex+ali+biogaia&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si

Stran: [1]