|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Februarčice
1.8.2005 8:22:15   
tinkatonka
Hojla!

Kako ste kaj? Jaz sem še čisto dopustniško razpoložena, saj sem se šele včeraj zvečer vrnila domov iz sicer kratkega a prečudovitega dopusta. Se pa tolažim s tem, da bova z :love: šla še na poročno potovanje in da bova takrat spet uživala tako kot sva zdaj oz. še bolj.

In kako kaj vaše počutje? Jaz sem kr vredu, bruham sicer ne mi je pa vsake toliko časa malo slabo, posebej če pojem kaj takega kar mi ostane potem na želodcu in se mi cel dan dviguje. Drugače pa spet dobivam nazaj energijo, ki sem jo že prov pogrešala in sem se včasih kr sama sebi smilila, ker sem bla zmatrana, če sem prehodila že 5 stopnic. No očitno mi je tale dopust kr dobro del, saj sem se veliko sprehajala in migala okoli po parceli.

Čez 1 teden imava z :love: NS. Komaj čakam da vidim kako se to najino dete razvija. Drugače sva pa naletela na en majčken problemček z mojim dragijem in sicer glede imena za fantka. Jaz imam kr nekaj idej ampak njemu niso všeč. On je pa čist brez idej. Vglavnem zahteve so take. Mora biti kratko (max. 4 črke), malce nenavadno (brez tujih črk) a ne preveč in brez š, č, ž. Ali imate kakšno idejo??

No javite kako ste kaj! Pa če je katera bila na NS bi blo fajn prebrati kako je bilo. Sicer sem pa v teh parih dneh ko me ni bilo najbrž kr veliko zamudila in grem zdaj prebirat za nazaj.

Čuvajte sebe in vaše :duda:!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Februarčice
1.8.2005 8:46:32   
marty5
Ojla,

čas res hitro teče - reci piši bomo v roku par tednov že vse iz 1. trimesečja. Jaz bom med zadnjimi (rok imam konec februarja) prešla v baje najlepše obdobje nosečnosti :)

Kar se pa tiče imen - glihkar sem za darilo dobila 100 najlepših imen, tako da če najdem kakšno idejo, tinkatonka, ti sporočim. Zaenkrat ti lahko zaupam ime, ki je meni všeč, mojemu :love: pa sploh ne, tako da odpade pri naju - TIAN. Meni je vščeč - malček nenavadno, ne preveč tuje in univerzalno :)

V zadnjih dneh sva se z :love: začela nekaj pogovarjati o poroki, čeprav sem jaz vedno mislila, da bi se poročila po prihodu :duda:. Ne vem - govorila sva o koncu septembra in začetku oktobra, samo takrat bom jaz že v 5. mesecu in malček čudno mi bo z obleko...hmmm, nisem čisto ziher če bi. Seveda oboji starši navijajo za to. Malček lažje je potem tudi s papirji, ko se otrok rodi. Uh, kaj pa vem - sem med bi in ne bi. Bomo videli.

Komaj čakam četrtek - končno bom imela ta pravi 1. pregled in če bo vse ok, bo zvedlo tudi širše občinstvo, da smo pri nas doma v 9nebesa.

Toliko na kratko - vsem želim prijeten začetek tedna :rozica:

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Februarčice
1.8.2005 8:51:53   
tinkatonka
Živjo marty5!

Glede poroke....tudi sama se bom konec septembra poročila (noseča 4,5 meseca). Pa mislim, da bom prav luštna noseča nevestica. Tam kjer si sposodiš obleko imajo kr nekaj oblek za nosečnice (nas ni malo, ki se noseče poročimo). Tako da....odločitev je čisto tvoja...zakaj pa ne. Če se imata namen kdaj poročit, lahko to storita pred rojstvom otroka in gresta brezskrbno na kakšno luštno poročno potovanje.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Februarčice
1.8.2005 9:00:39   
marty5
Saj sem malo razmišljala o sami poroki. Midva sva o tem govorila že nekaj časa nazaj. Potem pa pride, da zdaj ni denarja, da ga raje vložiš tam in tam ali pa kam greš. Skratka, vedno se najde nekaj bolj pomembnega tisti trenutek. Ko pa pride :duda:, začneš malček bolj razmišljat o tem - tudi zaradi :duda:. Itak, da se želiš poročit, samo vedno so bile prioritete drugje.

Dejansko mora prit do situacije, ki te brcne v to smer ;). Zato je po moje toliko :nosecka:, ki se poroči. Pač ljudje smo taki - sploh v današnjih cajtih.

Malček sem zafilozofirala, ampak res poznam ogromno ljudi, ki so dolga leta skupaj, živijo skupaj, poroko pa so vedno odlašali - do :nosecka:.

No, ne vem - moje razmišljanje pač. V tem, da se poročiš :nosecka:, ne vidim nič slabega (v moji družini, so se vse tako:)). Samo eno fajn obleko je potrebno najt ;)

Samo še eno vprašanje - sta 2 dobra meseca dovolj za organizacijo ene srednje poroke - tam cca 60 ljudi?

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Februarčice
1.8.2005 10:45:37   
sazi
Jaz bi samo na kratko vskočila z mojo razlago, zakaj se poročiti pred prihodom :duda:
Sama sem proti za moje pojme zelo nepraktični uporabi dvojnih priimkov. Poznam polno ljudi, ki iamjo 2, ampak predstavljajo se pa samo z enim, ker je oba ponavljat predolgo: zakaj potem sploh imeti 2. In zdaj k otročkom: če bi neporočena rodila se ne bi strinjala z dejstvom, da ima otrok očetov priimek, se pravi drugačnega kot jaz, obeh priimkov mu pa ne bi dala. Zato sva se midva poročila še pred nosečnostjo, saj nama je bilo jasno, da želiva ostati skupaj, še posebej če planirava otroka. Moram pa povedati še, da mi je res malo mimo potem se na hitro poročat, ko so punce že noseče. Ne razumem odločitve, da je nekdo skupaj 5 let, načrtuje otroka, potem se pa panično odloča za poroko v zadnjih 5 minutah? Zakaj ne prej. Kar se pa denarja tiče, se mi zdi da izgovor, da za poroko ni denarja ni najbolj pravi. Za poroko ne potrebuješ veliko denarja... Midva ga nisva in sva se imela kljub vsemu zelo lepo in bila sva vsa srečna, ker ni bilo takega cirkusa.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Februarčice
1.8.2005 10:46:10   
bevetko
Midva z možem sva se poročila letos aprila, zanosila pa na poročnem potovanju - a ni lepo?
Datum poroke je bil 23.4.2005, za poroko pa sva se odločila v marcu, tako da sma imela nekje mesec in pol časa za organizacijo. Vse je bilo super, časa preko dovolj,čeprav oba delava in sva tudi podiplomska študenta. Malo so nama pomagali starši in prijatelji in je šlo. Edino, težje je, če si kje v večjem mestu in so termini zasedeni, midva sva se poročila v Rušah in tu ni gužve. Še vreme nama je služilo, čeprav je teden prej deževalo in tudi teden dni kasneje je bil dež, samo takrat sva midva bila že zasanjana na najinem poročnem potovanju. Mislim, da je poroka izpadla 100% super, kočija, cerkvena poroka, družice, vse je bilo sanjsko in potem, ko sma se vrnila iz potovanja, 3 tedne kasneje test pokaže pozitivno - đe eno veselje več!!!!!Tako, da najin dojenček je že smučal na vodi, jahal kamele, se vozil z bordom po sipinah. Če se želita poročiti se kr, dva meseca je več kot dovolj, jaz pravim, da če bi bilo več časa potem samo zakompliciraš stvar, medtem, ko je najbolj važen samo zadnji teden, takrat še vse finiširaš in je.
Malo sem se razpisala, upam, da ni preveč dolgočasno.
lp
:nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Februarčice
1.8.2005 11:20:46   
tinkatonka
Hojla!

Sem ravno prišla iz faksa, dvignila diplomo, da popravim še tehnične zadeve, kuham kosilo in brskam po RR-ju. Pestro a ne ;)

Glede poroke....mislim da je dva meseca dovolj. Ravno danes brskam po netu in klicarim na agencije glede poročnega potovanja. Po vsej verjetnosti bova šla na Vis za 8 dni, ker pride res ugodno. Cca 75.000 za 7 nočitev s polpenzionom za oba. Je ugodno a ne? pri poroki imam samo en majčken problemček pri odločanju za vredu in ne preveč drago cvetličarno v Ljubljani. Kakšen predlog mogoče??

No grme jaz popravit diplomo. Čuvajte sebe in vaše :duda: !

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Februarčice
1.8.2005 11:50:01   
sazi
Rainbow, vem, da s priimkom, če ga dodaš z ali brez poroke ni nobenih težav, ampak jaz nisem hotela imeti dveh in tudi zdaj, ko sem brez svojega (in ga občasno mogoče malo pogrešam) bi še enkrat naredila isto. Imam pač svoje mnenje o tem imeti 2 priimka, da o dveh imenih ne govorim. Oboje pa velja tako za nas (bodoče) starše in za naše otročke (moje mnenje seveda), če pa komu paše imeti 3 imena in 3 priimke, pa kar; v Španiji , Ameriki in še kje si pravi čudak če imaš vsako po 1.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Februarčice
1.8.2005 20:44:59   
petra.horzi
evo mene-sm šele zdej sploh opazla temo:)
midva z mojim (če bo vse vredu) se bova tud poročila oktobra-bom v dobrem 5. mesecu) pa mi je tud ful všeč da bom mela trebušček na poroki:)
sva se že neki časa pogovarjala o poroki-oktobra lani sva se zaročila, ampak sva se odločla da se bova poročila preden se bo :duda: rodil, ker bi itaq se poročila in zakaj se ne bi prej, da ne bo tok papirologije okol očetovstva pa tko naprej

drugač sm pa ful dobr-najbolš mi je pa to, ker mi ni treba več vsake 15min na wc letet
sm prebrala da je to zato, ker se maternica pomakne navzgor in naprej in ne pritiska več tolk na mehur
bruhala sm pa do zdej sam dvakrat, slabo mi ni blo pa nč:)
pa tud pr men utrujenost mal popušča, tko da je mal bolš vse skupi
pa še napenja me ne več skor nič:)
lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Februarčice
1.8.2005 21:31:20   
bobika
Se še jaz mal oglasim.
Po celodnevnem delu sem si privoščila še en dolg sprehod, ki je full pasal.
Sem se bala, da bom v službi ali pa na poti kje mogla bruhat, pa danes na srečo nisem rabila. Drugače je počutje full dobro. Pa še prvo tromesečje smo prebrodili. Kak faj, smo že veliki.
Ste mele debato o poroki. Kak lepo se boste vse poročile. Jaz sem si tudi full želela, da bi bila :nosecka: na tisti dan in še vedno si želim. Pa tudi želim se poročiti preden se :duda: rodi. Imam pa problem, da se moj :love: noče poročiti. Oz poročil se bo enkrat pač, ko mu bo. V poroki ne vidi nič drugega kot podpisan list papirja. :((
Pa vedno mu je največja ovira denar, ki ga res nimava toliko, za eno vredi poroko. Pred rojstvom pa morava še stanovanje porihtat, kar pa bo pobralo tudi ves denar.
Že od nekdaj razmišljava o manjši poroki, samo te tudi ta pride cenovno okoli pol miljona. Kako ga naj prepričam, zakaj je biti boljše poročen? Imate kakšne ideje? Če si bom močno želela, se morda pa le poročima še to leto :)

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Februarčice
1.8.2005 22:11:53   
petra.horzi
da se tud za 200.000 nardit eno fajn poroko
ogromno stvari lohk nardiš sam, pa ni treba met vse lih najbolše pa je
midva z mojim sva tud bl švoh z dnarjem, pa še v najemniško greva, pa bova že nekak

bobika-a sta vidva prijavljena na istem naslovu-mislim kot zunajzakonska zveza?
ker če nista, je že to lohk razlog za poroko-da nimata problemov s preživnino in podobnim
čeprov, če si on ne želi poroke bo težka:(
žal...
ne vem kaj nej še druzga rečem,res ne
hvalabogu si moj :love: tud ful želi poroke, tko da poroka kr bo:)

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Februarčice
2.8.2005 13:14:14   
bobika
Ne nisma prijavljena na skupnem naslovu. Čeprav že 6 let živiva skupaj. Moram najt neke fajne argumente, da se moj :love: omehča glede poroke, saj je pred leti kr bil zato, da se poročima. Zdaj pa ne vem kako bo. Po pravici povedano pa se niti resno še nisva pogovarjala o tej temi odkar sem noseča. Jaz sem mu samo rekla, če se bova poročila, pa je reko ne, brezveze, zakaj le.
Bomo videli.
Vsem, ki pa se že pripravljate na poroko pa lepo in uspešno načrtovanje.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?