blaža -> RE: mleti kostanj (8.10.2010 21:00:13)
|
Za nadev potrebujemo 70 dag olupljenega surovega kostanja, ki ga zmeljemo ravno tako kot orehe. Kožico, ki se drži kostanja ne rabimo lipiti !!! Nato naredimo karamel iz 2o dag sladkorja ( oz.po okusu), dodamo zmlet (surov) kostanj, premešamo in nato zalijemo z 2-3 sladkimi smetanami. Nad ognjem mešamo, da se karamel razpusti. Po potrebi dolijemo še malo mleka, toliko, da se nadev lepo maže. Dodamo še 1/2 - 1 maslo, po okusu pa še vanili sladkor, mlete klinčke, cimet, malo nastrgane limonine lupinice, rum in eno jajce. Po izgledu je nadev podoben orehovemu in zadostuje za 60-70 dag moke. to je v bistvu nadev za kostanjevo potico, ampak po mojem, bi to lahko namzala na birokatero torto oz biskvit. Okrasiš na vrhu še z stepeno smetano in bi blo po mojem ok.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|