javni sektor - potni stroški (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Udb -> javni sektor - potni stroški (8.10.2010 15:09:32)

Živjo.

Zanima me kako se v javnem sektorju obračunavajo potni stroški. Vsak dan bi me namreč čakala pot Nm - Lj - Nm. Se pravi caa. 140 km dnevno. Ker močno razmišljam o menjavi službe, me zanima tudi ta del.

Lahko katera deli z mano ta podatek?

marsovcek -> RE: javni sektor - potni stroški (8.10.2010 16:54:21)

Če je javni prevoz, plačajo karto, drugače pa je kilometrina. Plačajo tudi mestni promet po Lj in pa če si oddaljena več kot 1 km (nisem čisto sigurna ali je 1 km) od postaje kilometrino od doma do postaje.

ronja -> RE: javni sektor - potni stroški (8.10.2010 17:41:49)

jaz ne dobim niti za mesečno vozovnico (živim in delam v Lj.), mislim da je cca 1 E na dan (torej za tja in nazaj) pri nas - s tem ni šans, da pridem do tja. Zato se pa vozim z biciklom, hehe.

lukec -> RE: javni sektor - potni stroški (8.10.2010 19:39:18)

Tkole je pri nas v šolstvu:
107. člen Delavcu se nadomestijo stroški prevoza na delo in z dela v višini stroškov javnega prevoznega sredstva. Do povračila so upravičeni vsi delavci, katerih bivališče je oddaljeno od delovnega mesta 1 km po najkrajši poti. Če prevoz z javnim sredstvom ni možen, se delavcu prizna znižana kilometrina v višini 15% cene super bencina. Delavcu se priznajo stroški za prevoz na delo in z dela za vsak dan prisotnosti na delu.

Aja1 -> RE: javni sektor - potni stroški (8.10.2010 19:47:02)

dobila boš toliko, kolikor je karta za vlak.

Freya88 -> RE: javni sektor - potni stroški (8.10.2010 20:16:30)

Js sm mela za cca. 10km okrog 60€... kje so dobil nevem... vem pa da sem mogla na zacetku dat podatek kolko je enosmerna karta... avtobus...

Aja1 -> RE: javni sektor - potni stroški (8.10.2010 21:20:59)

Plačajo najcenejši javni prevoz. Če tega ni (pač nobenega javnega prevoza), pa kilometrino.

Stran: [1]