ronja -> RE: Koliko mamic??? (8.10.2010 14:26:11)
|
Mogoče tvoj, moj ziher ni nujno zlo. Podpis! Sicer je pa malo res, da otroci bolj ubogajo, če so samo z mamo, ker je pač samo en sistem in tega se navadijo, je bolj red in potem bolj ubogajo. Če sta dva, pa pač hvatajo krivine, ker ene stvari mami bolj tolerira, ene pa oči, mali pa seveda to izkoristijo, da dobijo najboljše (za njih;) od obojega. Zato moraš, če si v paru, ves čas malo usklajevat,da ti ne zrastejo preko glave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Kolikor jaz poznam samohranilk, nobena ni res sama: ali imajo novega partnerja, ali pa živijo pri starših, redko je tako, da bi bila samohranilka čisto samo od sebe odvisna. Navadno vskočijo starši. Sama se sicer v tem primeru ne bi odločila za ta korak, ker sem pač rajši sama kot s starši, ampak večinoma pa naredijo drugače. Sicer nisem samohranilka, ampak če bi bila na tvojem mestu, bi si zmrzovalnik napolnila s kosili pred porodom, da mi potem ne bi bilo treba ne vem kaj kuhat. Potem bi žurala, dokler bi lahko v nosečnosti (če je pač normalna), ker potem bo nekaj časa to ad acta. Pa našla bi si kake prijateljice, ki bodo lahko kdaj vskočile. Fajn je imet veliko mrežo ljudi, ki jim lahko zaupaš svojega otroka, ne samo staršev. Kadar pridejo obiski, jim vsaj po porodu daj kako malenkost za naredit, če se ponudijo. Lahko ti vsaj smeti odnesejo, ko grejo, recimo. To je zelo zoprno, ko si sam doma, pa če si v bloku - ker težko neseš novorojenčka plus smeti, ki jih pač seveda hočeš imet stran od otroka in nočeš z umazanimi rokami potem k njemu, skratka je komplicirano. Sobico si opremi po svojih željah in zmožnostih, če nisi tehnični tip, pa najdi kakega prijatelja, da ti pohištvo skup sešraufa. (sicer pa to ni tak baubau;). Kar se financ tiče, si zrihtaj preživnino. PS: če pa še nisi ziher, če boš samohranilka, pa poizkusi, če bi z očijem zlaufalo - to je potem najlažje.
|
|
|
|