prosim za nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maja80 -> prosim za nasvet (8.10.2010 8:18:05)

Doma imamo novorojenčka[sm=modricrtici.gif] in zanima me, če je kakšna mela tak problem. Tamali je vsaj enkrat ali dvakrat na dan moker pri strani nad bokom kjer je konec pleničke in tako ga je treba celega preoblečt. Patronažna je rekla, da fantki lulajo navzgor in da je zato moker. Ali so plenice krive? Uporabljam Hoferjeve št.2, in Pamperske tud od 3kg naprej. Tamavček ma 4 kg. A bi blo potrebno manjše plenice kupit? Hvala za vsak nasvet! Lp




malecka_mateja -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 8:21:44)

pazi kako mu lulčka nastaviš kpreden pleničko zapre. lulček mora biti dol in ne postrani, ker tako kot je tako mu pol nese, če bo lepo dol in ne postrani mu nebi smelo premočit. ker tudi mi imamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] in hoferjeve pleničk epa nič ne premoči. pa tudi velikost je ok.




Kanny -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 8:46:21)

To bi tudi mene zanimalo. Nam se namreč tudi to dogaja ponavadi samo takrat ko zjutraj ustanemo!!

Jaz sem že pomislila, da je moker zaradi švica. Saj planica ni mokra tam zgoraj skoraj pri boku. Moker pa je body pa spodnje hlačke (tak mali krogec se ponavadi naredi). Naš je star 1 mesec. Čudi me, da bi lahko curek prišel tako visoko. Saj je planica dobro zaprta. Uporabljam pa pampers premium care dvojko (k je od 3-6 kg). Pa ima mali že štiri kile in pol.

To opazim vedno samo zjutraj, se pravi se to zgodi čez noč. Pa nikoli še nisem prav posebej pazila, kako je lulček obrnjen.

Hmmm kaj pa vem...

Ima katera še kakšno izkušnjo?




malecka_mateja -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 9:15:34)

verjemite da lahko tako visoko nese. pri punčah dajemo več pleničke pod hrbet ker teče nazaj pri fantih bolj anprej ker teče bolj navzgor. to je čisto tako napisano. ampak ja res je treba pazit kam je lulček obrjen tam bo mokro. bodite pozorne kam je lulček obrjen ko zaprete plečniko in boste videli.




m_o_i -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 13:17:26)

(tak mali krogec se ponavadi naredi

ko je moker zarad lulanja, se vidi krog, ce je zaradi potenja, je moker madez nepravilne oblike (evo, tak so meni razlozli v bolnici).
lulcka pa dol obracat in krilca plenicke lepo ven obrnit, notranjo elastiko pa s prstom(malo ga vleces navzven) po nogici "napeljat"




vesna_b -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 13:48:02)

vse, kar so že napisale, plus - jaz sem, kadar se je začelo pojavljat, da se je zbujala malo mokra, menjala plenice za večje, in ne za manjše, pa se je ponavadi takoj nehalo. saj zapneš jo pa itak po potrebi - mamo pa tudi mi hoferjeve plenice




branka81 -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 16:26:03)

Jaz sem tudi uporabljala najprej pamperskke in iz Hoferja,pa je bil velikokrat mokr body,potem sm pa začela kupovat od dm-a pa je bilo boljše...probaj še kakšne pleničke mogoče bo boljše




nusi -> RE: prosim za nasvet (8.10.2010 18:48:53)

smo imeli enak problem, sprobaj še druge plenice, enim pašejo pampers, drugi hoffer, mi imamo lidlove, boš že našla taprave in kot je rekla moi - trakce okrog noge lepo poravnat.




juniorka -> RE: prosim za nasvet (9.10.2010 11:03:07)

Jaz sem pri 4kg zacela 3ko plenice uporabljat, pa ni blo vec tega problema.




eva1 -> RE: prosim za nasvet (9.10.2010 11:11:25)

Jaz sem mela nemške pamerske na začetku pa je še vsake tok časa kej čez pršlo..pri drugih plenicah pa je bil sploh zjutraj ves moker(hofer, lidel, polske pamers, baby love...) ni da ni kaj nisem sprobala...sej pol k zrastejo je bolje..tja do enega 3, 4 mesece se man je to dogajalo...pa sem imela pravo številko in vse..kaj jst vem, očitno jim tko čudno nese [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (včasih je blo celo tako, da plenica še ni bla ne vem kok polna, pa vse okol polulan, pa medna ja znam previjat pri 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image])...




Aisha86 -> RE: prosim za nasvet (2.11.2010 23:26:42)

a to je od lulanja?? Ma na kraj pameti mi ni pršlo, da mu nese do tja gor!? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jst sm vse do zdej misnla, da je poten... zdej sm itak prešla iz pampersk na Hoferjeve in DM-ove in pomoje ni se to prenehalo zaradi pleničk ampak je izvenelo, prešlo...star je 3m in nekje do 2,5m mu je včasih tako "prepuščalo"




Stran: [1]