vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> vprašanje (8.10.2010 7:48:25)

mene pa sam neki zanima kok ste svoje malčke naučile iz hrbta na trebuh se prekucnt :D

štrumfek -> RE: vprašanje (8.10.2010 7:54:21)

malo "prevračanja" po postelji z mojo pomočjo, pa je potem hitro zakapirala kako to gre[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]

zmajaz -> RE: vprašanje (8.10.2010 8:01:58)

Takoh stvari se načeloma ne uči otroka, ampak jih sam obvlada, ko je čas zato. Vse, kar lahko narediš, je, da ga imaš čimveč na ravni podlagi (postelja, kavč, še najbolje pa kar tla), kjer se lahko prosto giba, super je kak igralni lok, da se steguje za igračkami, potem se pa itak sam vedno bolj trudi, da bi prišel do želene igračke in se počasi nauči vsega.

Anonimen -> RE: vprašanje (8.10.2010 9:31:13)

sj jo mamo na pojstli večino skos čez dan  na tleh pa tut placa ni kej preveč da bi jo mela na tleh...drgač pa hvala za nasvete 

tassika -> RE: vprašanje (8.10.2010 10:13:51)

Zmajaz deloma se strinjam s tabo, otrok vse poštudira sam, samo midve ko sva hodili v NFT pa sva mogli vadit doma in sicer kot telovadbo, otroku si pokrčil dvignjeno nogico in ga v boku zavrtel, si mu pomagal, da se je potem sam prekotalil. Jaz vem, da najprej tega nisva delali in sva jih naslednjič v razvojni poslušali, pa čeprav je bila stara šele 6m. In naslednja ura NFt je potekala kotaljenje na hrbet in nazaj na trebuh, doma sva še malo povadili in je šlo.

Lea_Tia pri 4m večini otrok še to ne gre. Jaz vem, da je naša pri 4,5m ko sva prišli s sistematike se iz hrbta na trebuh 2x prekotalila, potem pa do 6m nič več, pa zato ni nič zaostajala. Plazila se ni, kobazac te začela pri 9m, zdaj pa že skoraj hodi. Kot je dejala Zmajaz, otroka čimveč imeti na tleh in ga animirati z igračko, če hočeš pomagati pa poišči na internetu, kako se to pravilno naredi.

Anonimen -> RE: vprašanje (8.10.2010 12:17:50)

ne sj zdle pr ih mesecih še ne mislm tega prakticirat samo tako informativno sm prašala drgač pa hvala za odgovore

Katy78 -> RE: vprašanje (8.10.2010 12:22:06)

Midva sva tudi hodila na fizioterapijo ampak nama doma ni bilo treba nobenih vaj delat... V bistvu se je sam naučil, ker tista nfth 1x na teden ga ziher ni... Se je pa prvič obrnil ko bi moral biti star 3,5 meseca.

Katy78 -> RE: vprašanje (8.10.2010 12:23:26)

Aja, sem ga pa imela zelo veliko na tleh in pa pod igralnim lokom, pa igračke sem mu kazala ipd.

tassika -> RE: vprašanje (8.10.2010 14:24:19)

Tudi jaz sem jo imela veliko po tleh, samo to ji ni šlo, sedeti in kobacati je pa začela zelo hitro, tudi postavljati se na noge, kotaljenje pa ji zgleda ni bilo všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]