maa2010 -> RE: Bolečine v križu- ponoči (8.10.2010 1:03:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Su Živjo, pri prebiranju tega moram opozorit, da se bolečine lahko stopnjujejo, če se samo čaka, kdaj bodo minile. Toplo, toplo priporočam vaje. Tiste, ki ste dobile napotnico za fizioterapijo v P, jo izkoristite, kajti tam vam bodo svetovale in vas učile vaj ženske, ki imajo največ izkušenj in ki hkrati nesebično in na visokem nivoju učijo tudi preostali kader. Povdarjam, da brez vaje ne bo šlo. Hormoni pač delajo svoje, enim prej, drugim kasneje, nekaterim nikoli. In ravno zaradi delovanja hormonov (relaksin), odsvetujem zadrževanje v razteznih položajih, ker se potem ne raztegujejo več samo mišice ampak tudi vezi, ki so tam zato, da držijo čvrsto. Če pri švoh mišicah (kar glede na bolečino definitivno so) raztegneš še vezi, se bolečina samo stopnjevala, čeprav ti je tisti trenutek pasalo raztezat. Pojdi na FT v P in se nauči teh zadev pravilno. Meni se je križ razdražil zgodaj, zato sem v 4.m že spala z blazino za dojenje (ker je bolj čvrsta in zadrži obliko bolje kot navaden vzglavnik) in redno sem delala vaje. Zdaj - 6 dni pred PDP bolečin nimam (razen, kadar naredim kak čuden gib ali stojim z vso težo usmerjeno na eno nogo). Vsekakor pa bom z vajami nadaljevala tudi po porodu. Moj namen ni bil pametovat, se pazavedam teh težav in poznam to bolečino, vem pa tudi, da tile napotki pomagajo vsakodnevno , ne samo meni ampak vsem, ki so imeli kdaj bolečino v križu. Srečno! tocno to [sm=bravo.gif] Samoto bi se dodala, da meni blazina za dojenje ne pase, ker se prehitro segreje.
|
|
|
|