rainbow
|
Naja31! ne poslušaj tistih, ki ti to govorijo! raje si za svojo informiranost preberi kaj o spanju in tem, da se dojenčkom počasi ureja - med ostalim- tudi vzorec spanja; enim pač hitreje, drugim počasneje; lahko mu pa pri tem pomagaš, tako kot pri vsem drugem. Vsi bi radi, da bi dojenčki znali tako spat, da bi bili tiho, da bi se sami igrali... kaka finta, pa tak pač ni, ker se morajo tega vse naučit in starši smo tu zato, da jim pomagamo; te sploh ne kritiziram, tudi sama sem v prvi porodniški tako mislila, preveč poslušala ljudi, npr mojo mamo, ki je drugače pravi :angel:, pa sem zdaj bolj izkušena in vem boljše; Moja pikica je stara 4,5 meseca in se mi tudi zbuja dvakrat, pa takoj nazaj zaspi, mi je to ok. Prva pa je sama spala pri po osmem mesecu, ko smo se preselili in je dobila svojo sobo. Sicer pa je takih dojenčkov, ki bi celo noč spali, zelo malo, poleg tega velja izraz cela noč za dojenčka pet ur skupaj nepretrganega panja.; mene bi bolj skrbelo, če ti recimo dveletni otrok še ne spi celo noč, torej vsaj 9-10 ur skupaj, zdaj pa se resnično še ne raboš sekriat, lahko pa vzameš v roke kako literaturi ali najdeš kaj na netu o tem. glede nošenja pa - pravijo, da je dojenček, ki se ga dosti nosi, potem veliko bolj bister. moja prva :duda: je po testu pri 18-tih mesecih nadpovprečno inteligentna, pa sem jo ogromno prenosila malo heca;) ampak res sem to prebrala. naja31, sicer pa ta vročina ne paše tudi nam, tak da bo že bolje drži se:metulj:
|