"dedek" (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

UOBERC -> "dedek" (5.10.2010 15:19:56)

pozdravljene!
Bom probala čim bolj na kratko! Tast ( ni pravi oče od partnerja) in tašča sta bila na dopusti. Družili so se še z enim parom in oni so mu rekli češ, da sej ti pa še nisi tako star. On jim je pa odgovoril " sej imam že 3 mesece staro vnukinjo!" BUMM šok
Midva imava namreč 6. let staro pupo, brat njegov pa 4. leta stero pupo! Halo kaj pa njuna otroka, jih nima za vnukinjo? In prov študiram, da bi tamali rekla, da naj ga ne kliče več dedi, ampak po imenu! Kaj pravite?
Hvala

pety78 -> RE: "dedek" (5.10.2010 15:25:06)

Joj, saj verjetno je mislil biološko, ko je bilo glih o letih govora.

Kako pa imate drugače odnose? Je vredu "dedek"?

mamamajča -> RE: "dedek" (5.10.2010 15:29:36)

No, ne pretiravat. Zakaj ga ne bi smela več klicat dedek??

Ko se gre za leta, je res malo razlike, če govori o bioloških vnukih, čeprav se je tebi mogoče na prvi pogled zdelo za malo, da tvojo pa kar spregleda. Ne mu tega tako zamerit.

Od moje tašče nov "fant" je tudi star šele 42 let, pa je moj sine že skoraj 4...

ajsek -> RE: "dedek" (5.10.2010 15:31:27)

Meni se pa zdi njegov odgovor logičen, čeprav je bil mogoče malo nepremišljen. Starost vaših otrok ni v povezavi z njegovo. Lahko bi imel tudi 20 let stare vnuke, če bi si pač našel starejšo partnerko.

diana 28 -> RE: "dedek" (5.10.2010 15:42:29)

Verjetno je res mislil samo biološko. Daj se v njegovo kožo, kako bi odgovorila, če bi te vprašal kakšen prijatelj. Jaz vsaj mislim, da si se brezveze užalila in s tem, da bi preprečila otrokom, da bi ga klicali dedek bi samo poslabšala odnose. Brezveze vmešat otroke. Kaj jim boš rekla? Od danes naprej ga ne smete več klicati dedek???? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: "dedek" (6.10.2010 7:38:34)

Ojej, ne pretiravat.. Zdaj boš otroka mešala s tem, da ga mora klicat po imenu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

PeggyBundy -> RE: "dedek" (6.10.2010 8:10:55)

Škoda, da smo ljudje postali tako zelo egocentrični.

3jeMi -> RE: "dedek" (6.10.2010 8:16:02)

o boh pomagi... ti bodi raje eno stopničko višje in nauči otroke, da ga imajo radi in da ga spoštujejo, ne pa kontra... to, da je omenil samo biološko vnukinjo, še ne pomeni, da tvojih nima rad... ti pa iz svojih izkušenj povem, da pač najmlajši vedno pridejo malo v ospredje... pri nas sta zdaj dva 2-letnika, pa sta malček pred ostalimi vnukinjami...

mojamura -> RE: "dedek" (6.10.2010 8:22:31)

ne biti tako občutljiva...obnašaj se odraslo, ne pa da boš otroka nekaj učila, da ga zdaj naj ne kliče dedek...ah ah

če te pa toliko moti pa se idi z dotično osebo malo pogovori. mogoče boš presenečena

Rožica I -> RE: "dedek" (6.10.2010 11:31:09)

Če je to vse, kar mori vašo družino- ste v bistvu zelo srečna družina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Zdaj pa brez ironije- kako pa se drugače ta dedek obnaša do tvojih otrok? Morda bi se usmerla bolj na opazovanje njegovih dejanj, kot na besede. Če je drugače njegovo obnašanje do otrok ok, mislim, da iščeš težave tam, kjer jih ni. Kaj pa pravi tvoj partner na to (če se je sploh zavzel za to)?

UOBERC -> RE: "dedek" (7.10.2010 9:31:47)

ne fora je v tem, da je "tast" z mojim partnerjem in njegovim bratom od majhnega, ker jim je pravi oče umrl si je tašča najdla njega! Zato, ker je že celo njuno življenje z njima pa ju niam za "svoja"! Če bi jaz imela drugega partnerja in bi on imel otroke od prej bi jih spoštovala tako  kot bi bili moji! Ne pa da, kot da jih ni! Ne sej nebom tamali nič rekla, ampak mal se mi za mal zdi! Sine njegov ( od "tasta" )je k Bog, njiju ima pa za loleka! Ah, bom že prebolela, ker sem bila kr malo užaljena!
Odnosi z njim so pa čisto normalni!

TomTaylor -> RE: "dedek" (7.10.2010 10:36:45)

Absolutno skenslat besedo "dedek" in nato na ustrezne inštitucije in čimprej pridobiti prepoved približevanja!

ronja -> RE: "dedek" (7.10.2010 10:55:30)

Joj, saj verjetno je mislil biološko, ko je bilo glih o letih govora.

Kako pa imate drugače odnose? Je vredu "dedek"?

Podpis. Ne pretiravaj, mislil je na biološko povezanost, ker je bilo pač o starosti govora[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Če se ne obnaša enako do svojega sina kot do tvojega moža, potem pa se lahko samo mož pogovori - ali pa tašča. Ti ne vem, če lahko tu kaj dosti narediš.

Stran: [1]