Cepljenje proti pnevmokoku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Lolek in Bolek -> Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 9:32:45)

Je katera od vas že cepila in kakšne so vaše izkušnje? Nam so ga svetovali, ker imamo pogosta vnetja ušes. Je katera s tem cepljenejem omilila pogostost vnetih ušes?

zmajaz -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 9:37:09)

Naši se je dobro leto in pol nazaj ponavljalo vnetje ušesa (3x ali 4x zapored - ne vem ve točno), lansko jesen smo jo pa dali cepit proti pnevmokoku in še ta malege preventivno, pa od takrat še ni imel nobeden vnetja ušes. Že trkam. Cepljena sta bila s Synflorixom - ta večja je dobila 2 dozi in je to dovolj (bila je stara 23 mesecev), ta manjši pa je tudi dobil 2 in še eno (zadnjo) bo dobil zdajle. Število doz je odvisno od starosti otroka. Mi smo v glavnem zaenkrat zadovoljni.

Najaa -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 10:34:39)

Naši dve sta bili. Tavečja, ker je imela kakšno leto ponavljajoča se vnetja ušes in od takrat je bil mir. Tamalo pa preventivno in je tudi mir s tem.

boni25 -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 10:54:31)

Jaz sem pa čist razočarana.Mali je bil maja in julija cepljen in evo ta teden imamo spet vnetje uses in smo na amoksiklavu.Sicer čakamo datum za operacijo zrelnice ampak sem upala da bo cepivo kaj pomagalao pa očitno nič.Ceplejn je bil z cepivom synflorixom.Sem razmisljala da bi tudi drugega otroka  cepila ampak zdaj sem v dvomih.

zmajaz -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 11:16:22)

Boni25 moraš vedeti, da pnevmokok pač še zdaleč ni edini povzročitelj vnetij ušes (je pa nekje najpogostejši), zato cepljenje ne pomeni, da otrok nikoli več ne more imeti vnetega ušesa.

Pa še to - jaz sem se za to cepljenje odločila med drugim tudi zato, ker ga vedno več držav uvršča v redni program obveznega cepljenja in tudi pri nas naj bi v roku nekaj let bilo obvezno - ko se bo pač našel denar. In to mi je pač bil nek indikator, da je to dobro cepljenje.

Najaa -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 12:15:31)

Se strinjam z zmajaz. Vnetje ušes povzroča več virusov, ne samo ta. Mogoče ima tvoj mali to smolo, da mu nek drug virus povzroča težave.
Sem pa hotla že prej napisat, da načeloma sem proti dodatnim cepljenjem, za nevmokok sva se pa tudi midva odločila tudi na podlagi tega, da ga vse več držav uvršča med redna cepljenja. Škoda, da ga tudi naša država ne.

zmajaz -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 12:23:30)

Pnevmokok je sicer bakterija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

SaaS -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (5.10.2010 13:44:54)

Mi se bomo tudi zdajle cepili, pri enem letu. Sin je imel pri 10 mesecih že drugo vnetje ušesa. Upam, da bo pomagalo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.10.2010 13:49:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

boni25 -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (13.10.2010 9:23:45)

Očitno mamo mi res to srečo da nasemu malčku nagaja neka druga bakterija.In da bo na konc res pomagala samo operacija žrelnice,upam.

Ekaz -> RE: Cepljenje proti pnevmokoku (13.10.2010 15:19:32)

Jaz sem dala cepit mojo hčerko. Od septembra 2009 do januarja 2010 je imela 10x vnetje. To pomeni 10x antibiotike. Pediatrinja je predlaga cepljenje in od takrat (9. februar) je bilo vse OK. Nikoli ni stokala, da jo bolijo ušeska, nikoli k zdravniku....

Stran: [1]