ne vem kaj nej (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 12:02:58)

:)
ankica maš večinoma prov
sam kar se tiče žuranja nej povem da mojmu neki časa že ni več do tega-sej sva šla vsake tolk ven žurat ampak to je blo dvakrat na let
glede poropke je pa tud tko, da sva se že neki časa pogovarjala o tem-oktobra lani sva se zaročila, tko da to tud ni kr od dons do jutr
pa on je kar se tiče življenskih stvari (da je treba delat, da se ne bo kr samo od sebe vse uredil...) kr dost zrel, sam žal na čustvenem področju oz. kar se tiče odnosov (predvsem do mene) je pa še čist nezrel
dostkrat se obnaša kot en majhen otrok-"izsiljuje" igra na moja čustva...
zato pa ne vem več kaj nej:):(:):(:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2005 12:17:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> ne vem kaj nej (1.8.2005 12:19:33)

Ne se pustit. Naučiti se moraš spoštovati samo sebe in povedat, da čustvenega izsiljevanja ne misliš prenašat.
Kar se pa tiče žuranja: Ne gre se toliko za to, koliko dejansko žura, temveč za občutek, da ne bo mogel več. Če ima sedaj občutek, da čeprav ne hodi velikokrat ven, lahko pa kadarkoli hoče to začne delati bolj pogosto, se mu mogoče zdi, da potem ko bo enkrat imel otroka in bo poročen, tega nikoli več ne bo mogel delati. Ne gre se torej za dejansko stanje temveč za občutke in čustva, ki posameznika prevevajo. (sem zakomplicirala, da še sama ne vem, kaj sem hotela napisati).

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 12:32:36)

evo pa sm se spet prijavla
nalin-pobudo je ubistvu dal on-me je zaprosu 29.10., mi dal prstan in jz sm seveda rekla JA:)
glede otroka-on je men žže en let nazaj povedal svoje tri cilje ki si jih je zastavu žže preden je mene spoznal-
1. imel bo opel calibro (jo sedaj tudi res ima)
2. spoznati žensko, s katero se bo lahko ustalil, si ustvaril družžino in znjo živel do konc življenja (mi je takrat reku "evo, sm te najdu"
3.imel bo otroka (zdej se mu bo tud ta cilj uresničil

sm se pogovarjala z njegovim best frendom ki naju je tudi predstavil drug drugemu dve leti nazaj
mi je reku, da sta se z damjanom že dolg nazaj (preden sva se midva spoznala) da si damjan (moj dragi) želi ustvarit družino
sam ne vem kaj ga jebe zdej:(
k sva januarja končala (sm jz nardila konc) je on točno vedu kaj je blo narobe, kakos eje obnašu do mene da je mene pol pripelal do tega da sva šla narazen
mi je celo prisegu da bo drugač-dost stavri je od takrat res drugače kot je bilo, ampak še zmeraj je ostal par stavri zarad katerih se tok velik kregava
takrat sm jz nardila napako, ker sem prehitr popustila-po 14dnevih sva bla spet skupi-ker jaz nism zdržala, ker je vsak dan jokal pa me prosu da mu dam še eno možnost-ful je shujšal takrat, sestrca njegova mi je povedala takrat da tud doma skoz joka in jz nism zdržala, ker ga mam preveč rada
jz vem da on mene ful ljubi-naredu bi zame vse, ubijal bi zame, umru bi zame-res
in to je najhujš pr vsemu temu ker jaz to vem, ne vem pa zakaj se tolk kregava
res ne
sj sm tud jz dostkrat tečna pa mu težim ker ne dosežem svojega, sam on hitr rata živčen, in tud če je žalosten, prizadet, bo on odreagiral jezno in me bo nadru
ne vem pa zakaj je tko...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2005 12:39:17)

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 12:44:02)

22-januarja bo 23
ampak vsi ljudje ga ocenjo na 24,25
k tko k se pogovarjaš znjim res deluje tok
sam obnašanje, pa čustva...
ma ne vem
kr jokala bi...
pa sm se odločla da ne bom jokala več zarad njega!!
od petka mi to kr dobr ratuje
on bo moral par stavri dokazat-da zna bit tud kar se odnosov tiče odgovoren-pol bomo pa vidl kako naprej
zaenkrat nisva skupi-prstan ma on, mu je ful bed, se mi že dva dni opravičuje, pa me prosi
ampak sm mu rekla da jz tko več ne morm, k se mi bo res zmešal en dan, to da sm jz pod stresom pa škoduje moji bebiki
tko da sm mu tud povedala da sm rajš sama kot pa da bom mogla to prenašat
če bom sama z otročičkom, bom živela doma, starši mi bojo pomagal-so mi žže rekl, pa bo vse v redu
pol kasnej si bom pa kšno sobo najdla al pa stanovanje poceni

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2005 12:45:55)

Anonimen -> ne vem kaj nej (1.8.2005 12:51:36)

Počasi pa zihr, pa se bo vse uredilo. Saj to ne pomeni, da vidva ne bosta nikoli več skupaj. Toda verjetno je boljše, če najprej sama pri sebi urediš stvari, tako da ima tudi on čas, da razmisli kako in kaj, potem boš (bosta) pa že naprej urejala. Ne se pustiti, bodi odločna, začrtaj si svoje cilje in jih postopno uresničuj. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 12:53:45)

hvala, jo bom rabla
ma fora je v tem, da sm jz preden sm njega spoznala skoz govorla da se ne bom nikol poročila, da si ne predstavljam bit z enim človekom do konc življenja
žže od nekdaj pa sm vedla da si žželim met dojenčka, en let pa žže prov sanjam o tem
pa prej sm bla prov ne vem kako nej rečem... skoz sm žurala, tipe sem menjavala, nism se niti hotla ustalit...
pol sm pa damjana spoznala in mi je v dveh mescih obrnu življenje čist na glavo
zdej si ne predstavlam več bit s kakšnim drugim kot z njim
januarja k sva končala sm šla trikrat vn žurat-sm prov hotla bit s kakšnim tipom, da bi mi blo lažji damjana prebolet-sm mela dost možnosti-en od teh je bil tip, k mi je bil na vn res fuul hud, pa k je pršlo do tega da bi bla znjim dobesedno nism mogla-pa sm hotla
še zmeri sm mela sam damjana v glavi in ga nism mogla "prevarat" čeprov nisva bla skupi
čutim da je on taprav zame, ne vem kako to vem, ker nikol nism česa podobnega čutila, čutim da ga resnično ljubim, da bi vse nardila samo da bi bil on srečen, tudi na račun moje sreče
vem da to po eni strani ni prov, sam si ne morem pomagat
:(

Anonimen -> ne vem kaj nej (1.8.2005 13:03:07)

"vse nardila samo da bi bil on srečen, tudi na račun moje sreče"

On ne more biti srečen, če ti sama ne boš!!!!!

Imata se rada, to je očitno. Vendar to ni dovolj za resno zvezo. Lahko pa je osnova. Gradita od tu navzgor. Ni pa treba prehitevat stvari. Rešujta en problem za drugim, ne pa sto problemov hkrati, ker potem nobeden ni resnično rešen in ne si delat še novih. Ni treba biti eden z drugim kar takoj in siliti v novo stanovanje in s poroko, še posebej če so vama pripravljeni starši pomagat. Hodita na sprehode in se POGOVARJAJTA, naučita se poslušati eden drugega in bodita potrpežljiva. Če eden reče nekaj, s čimer se drugi ne strinja, se ni treba takoj skregat. Povejta vsak svoje videnje zadeve, poslušajta se in nato poiščita kompromis, neko vmesno pot. Če že kdo popušča, morata biti to oba.

Kot pravijo, priznanje problema je prva pot do rešitve. Želim vama vse najboljše. :rozica::rozica::rozica:

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 13:13:05)

ej hvala za vse
tok je sedlo zdej to
da sm dala mal vn iz sebe, da ste mi mal odgovorile, k ste zlo velik renice povedale, pa tud če mislite da ne, ste mi zelo pomagale
pa če ne bi mela namena upoštevat oz. poslušat vaših odgovorov/mnenj/nasvetov/ ne bi sploh teme odpirala
ste mi vse pomagale dost bolj kot mislite
ankica-lih to je problem, da se midva (še) ne znava ustavt ko pride do konflikta ampak "navaliva" oba na polno in pol se seveda skregava:)
se bo treba dost stavri naučit
k mislm da midva mava prihodnost-in to lepo, sam ornk se bo treba potrudit zdej-k sva res oba še nezrela
zato je pa treba počasi, da bova oba dozorela:)
za otročiička mi pa niti namanj žal da ga nosim, da raste v meni in da ga bom februarja držala v naročju
komi čakam!!!!
lp
grem jz zdej še pod tuš pol pa pičim na razgovor za službo-ker tud to je razlog za velik prepirov-in to sm jz kriva, ker jz nimam službe in nimam dohodkov in je vse na njegovih ramenih-zato je pa sam še bol živčen
k če se bom jz zaposlila pa bom tud kej financirala najino skupno življenje:) (kakšno kavico pa tko) bo mal lažje vse skupi
lp

baguSka -> ne vem kaj nej (1.8.2005 13:16:35)

petra najprej ti želim velik sreče :rozica::rozica:

firbc pa me matra, kdo dons zaposluje nosečnice :zmeden:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2005 13:20:44)

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 13:22:10)

sej to ne bom šla za redno:)
sam honorarno, tok da neki zaslužžim do takrat
drugač bi edin prek zavoda lohk dobila redno zaposlitev, sam bi mogla delat en mesec ubistvu zaston-zavod bi mi plačal zdravniške, pa en mesec potne stroške, pa delodajalcu oni dajo okol 18.000 nagrade
pol je pa na njemu da me redno zaposli:)
sam ner bom šla v to, k bi mogla met pol res fuul visoko plačo da bi dobivala kej več kot če nism zaposlena sploh:)
sam tok da neki zalužžim zdej, da plačam položnice pa kar mam, pa če bo ratalo kej prišparat za pol
pa hvala za lepe želje:)
lp

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2005 13:31:29)

baguSka -> ne vem kaj nej (1.8.2005 14:17:27)

aha, no hvala za razlago :rozica:

kalbo -> ne vem kaj nej (1.8.2005 14:44:47)

Petra!
Pojdi nekam na samo, pa razmisli o nekaj stvareh.

Spočeti otroka in potem videti, kako pride na svet, pa ga potem pestvati je nekaj najlepšega na svetu. Vedeti pa moraš (siguren sem da že veš), da zna biti skrb za otroka kar naporen zalogaj predvsem v prvih nekaj dneh. Mene ne skrbi, da ti nebi znala skrbeti za svojega otroka, ker ti to narekuje materinski nagon. Bolj me skrbi okolje v katerem bo živel otrok. Dojenček čuti točno tisto, kar čuti njegova mama.

Vedeti moraš, da se tvoj :love: ne bo nikoli spremenil. Je tak kot je in tak bo ostal. Če si ga pripravljena sprejeti takšnega kot je v tem trenutku ga sprejmi, vendar ne pričakuj, da se bo njegov odnos do tebe spremenil, ker boš čakala zaman.
Če ga pa nisi pripravljena sprejeti takšnega kot je, pa vezi naredi konec, ker boš edino tako dosegla, da bo otrok prišel na svet v zdravo okolje. Pikica v tvojem trebuščku ta trenutek najbolj potrebuje tvojo ljubezen. Otrok bo imel še vedno mamo in očeta, hkrati bo pa živel v zdravem okolju, kar je zanj najbolj pomembno.
Vso srečo ti želim...Kalbo

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 16:47:23)

tud mene ne skrbi kako bom (fizično) skrbela za :duda:, ker imam tri mlajše doma in sm fuul pomagalča mamici in ubistvu vse te stvari (previjanje, kopanje, hranjenje, preoblačenje...) že znam
če bom jz sama in doma, bo živel v okolju, kjer ni kreganja (vsaj omembe vrednega ne), kjer bi ga mel vsi radi, bi mel ful pozornosti, ker sploh mlajši trije bratje in sestre komi čakajo da pride dojenček
drugo pa je če bova z dragim skupaj
jz nočem da se on spremeni, ker bi blo to tud nemogoče dosešt-nihče se ne more spremenit, razen če sam ogromno naredi za to
so pa stvari, ki jih lahko vsak človek spremeni in to jz želim da on spremeni
če jz njega ne bi sprejela takšnega kot je, že dolgo ne bi bila več skupi, sploh pa bi 100000x premislila če bi sploh mela otroka z njim
kar me najbolj moti pri njemu je to, da če je jezen, slabe volje, utrujen, živčen... men ti treba druzga kot A narobe rečt, pa bo popizdil (sory izrazu)
zmeri sm jz vsega kriva-nej povem en konkreten primer:
enkrat je on hotu vzet posojilo pri teh ki jih je v oglasniku malo morje
sm jz klicarla okol pa spraševala pa se menla itd.
sm se pr delfinu zmenla da se bom oglasla in se bomo pogovoril o možžnostih
sm šla enkrat tja, in smo se zmenil da mu bojo dal 200.000 kredita na avto (čeprov je starejši od l.95)
ko sva pa pršla z dragim skupi tja je pa isti gospod reku, da je avto prestar in žal ne bo šlo
seveda je dragi popizdu in to name-ker sm mu rekla da bo dubu kredit na avto (kar so ONI men rekl)
a kriva sm bla seveda jaz
take stvari se kar naprej dogajajo
mal sm se razpričala ampak včasih je treba mal:)
lp

tinaaja -> ne vem kaj nej (1.8.2005 17:24:22)

Nekaj me zanima: kaj pa tvoji starsi pravijo nanj? Ali vedo za to tvojo situacijo?
Glede kredita in njegove reakcije: name bi se na tak nacin in iz takega razloga zdrl samo enkrat. Imej sebe rada in si ne dovoli, da te ponizuje. Noben clovek, zenska ali moski, si ne zasluzi takega ravnanja, pa ne glede na razlog.

Anonimen -> ne vem kaj nej (1.8.2005 17:30:14)

Za nazaj stvari ne moreš popravljati. Ko boš naslednjič v taki situaciji (ne samo z tvojim :love:, tudi drugje se to lahko naredi, predvsem v službi), se ne ustrašit, temveč se postavi zase in jeznemu kar lepo povej, da naj svojo jezo usmeri v krivca zanjo, ne pa nate, ki nisi nič naredila narobe.
Podobno je zgledal moj prvi prepir z mojim možem, vendar sem mu takrat takoj povedala, kaj si mislim. S tem sem dosegla njgovo spoštovanje. Se pa včasih vprašam, kaj bi bilo, če se takrat ne bi postavila zase.

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 17:30:40)

ubistvu sm velikrat jz njegov ventil za sproščanje slabe volje-je tud on sam že pogruntu da je tko in da to ni prov ampak je pa še zmer isto:(
moji starši pa tko-po eni strani ga majo ful radi, pa vse, po drugi strani pa je mamio že enkrat rekla da mu ne bo pustila da se bo do mene tko obnašu in mu je enkrat tud rekla to:)
pa je blo pol mal bolš neki časa:)
sam to morva midva sama rešit
drugač pa vejo, da sm noseča, so fuul veseli, tud nama bojo pomagal do stanovanja ampak sta tud rekla da morva midva to mal pošlihtat, k drugač ne bo nč iz tega
lp

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 17:33:41)

ankica sej takrat sm mu povedala da niam pravice bit jezn name, ker nism nč kriva, če un enkrat tko reče enkrat pa drugač-ampak ne, zanga sm bla kriva sam jz, ker sm si kao zmislnla da so to rekl, oz. kao sploh tm nism bla:(
pa sm blo pol jz tud jezna k je tko reagiral in sva bla pol neki časa skregana.
pol se je pa umiril in se mi je ful opravičeval pol kao
sam ni to to
ne more se sam opravičit pa ko da ni blo nč
k on pričakuje če se mi opraviči, da bom jz takoj popustila, in bo spet vse v redu
če pa ne popustim takoj, če sm trmasta, je pa pol sam še slabš

Anonimen -> ne vem kaj nej (1.8.2005 17:36:12)

Čakaj, a to prav razumem med vrsticami, kaj hočeš napisat? Do tebe se obnaša bolj kot do otroka in te hoče imeti stalno pod kontrolo?

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 18:18:34)

skor bi se lohk tko rekl ja
je posesiven in ljubosumen (ok mal se je zbolšal)
prepričan je v svoj prav in če jz mislim drugače in seveda to tud povem je vse narobe
ubistvu bi mogla vse nardit tko k on reče in hoče, pa se ne bi sploh kregala:):)
ker pa jz nism tak človek, da bi samo ubogala in ne povedala kaj mislim, se pa pač pičiva skoz:(

petra.horzi -> ne vem kaj nej (1.8.2005 18:21:36)

zdej me pa mal ne bo:)
grem na ogled za stanovanje-garsonjera, okol 30m2, komplet opremljena, 50.000/mesec + stroški
plačuje se sproti, edino kar je, agencija pobere enomesečno najemnino
bomo vidl kakšna je:)
lp

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>