špelin@ -> (Ne)spanje dvomesečnice + vse ostalo (31.7.2005 10:20:08)
|
Zdaj pa res ne vem, ali sem jaz malo za luno ali kaj :zmeden: Moja skoraj dvomesečnica čez dan praktično nič ne spi. Nekajkrat zakinka (po dolgotrajnem uspavanju!) za največ 15 minut, nato so oči spet na široko odprte. Zvečer zaspi (po skoraj enourni nošnji na rokah :(( ) okoli 22h, nekje med 1. - 3. se zbudi in je, nato so oči spet kot sovje in spet sledi nošnja, da spi nekje do 6h. To je ves njen spanec. Prva pika mi je v taki starosti spala vsaj 1-2 uri dopoldne in kakšno urico popoldne, ta pa enostavno ne spi. V budnem stanju je mogoče kakšnih 15 minut do pol ure (maksimalno!!) v ležalniku, drugače zahteva roke in hojo. Vmes ima (po kratkih dremežih) nekajminutne faze smehljanja, glasnega smeha, poslušanja pesmic in gledanja igračk. Zdaj že cel teden prakticiram dretje - beri: malo jo ponosim, da me čuti, nato jo položim na posteljo in pustim, da zamerljivo tuli. Včasih poimaga, da jo božam po glavi, ampak spet zadrema le za nekaj minut!! Seveda ima vse to za posledico, da vsi mimoidoči buljijo v naše okno, ker otroka takoooooooo mučimo... :( Meni se že meša in nimam pojma, kaj naj. Vsi svetujejo (vključno z zdravnico, ki pravi, da mala izsiljuje), naj jo pač pustimo jokati, ker ne bo tulila več kot 15 minut. Ampak naše dete vpije pol ure in več! Tudi po petkrat dnevno. S tem, da je vedno sita, previta in pocrkljana. V vozičku ne mara biti, mogoče le za par minut, nato se dere. Vsaj malce pomaga dudka, ki jo namočim v kuminov sirup, da se sprehodimo tistih nekaj metrov. Ne mara se voziti v avtu. Tiho je le nekaj km, nato dobesedno popizdi. Spet sledi vaja z dudko, kar pa ne "pali" v nedogled. Madona, prva pika je bila tudi sitna ko drek, ampak v avtu je vedno mrknila in se je nasploh rada vozila. Meni se trga, ker niti osnovnih stvari v gospodinjstvu ne zmorem ponarediti (jemo pri moji mami), skoraj nimam časa niti za umivanje zob, večji hčerki gre tulež (sploh v avtu) že obupno na živce, sem kronično utrujena in vsega sita :(( V četrtek sem na pregledu pri zdravniku srečala eno lepo uštimano mamico z enako staro deklico, ki je pridna kot bubica! Mamica nalakirane nohte na nogah in rokah, spedenan v nulo, jaz pa kot izžeta cunja s pragozdom dlak na nogah, razmršenimi lasmi in s podočnjaki do kolen. Prvo, kar sem po prihodu domov storila, je bilo, da sem se krepko zjokala :((:(( Ima še katera kakšen nasvet, kako mulca ukrotiti?? Ravnokar mineva 20 minut, kar se besno že dere :ups: Grrrrrrrrrrrr.... :hudicek:
|
|
|
|