Talči -> JULIJ - samo danes še! (31.7.2005 16:22:02)
|
Cipresa, zdaj pa akcija (jaz moram poskrbeti samo še, da moj :love: pride domov). Ponovno sem gledala oddajo na National Geografic o razvoju ploda in porodu. Rekli so, da porod sproži hormon oksitocin, ki ti ga dodajajo tudi pri porodu. Pa sem šla po Internetu gledat, kako prideš do tega hormona: "Božanje pospešuje izločanje hormona sreče, objemanje je dobro za kožo, spolnost pa ima večji učinek na gube kot katera koli krema proti gubam. Splača se biti zaljubljen: ljubezen nam da neskončno veliko energije, ohranja mladostni videz in krepi samozavest. Poleg tega zaljubljeni redkeje zbolijo, saj bližina in naklonjenost ljubljene osebe krepita imunski sistem, pri hujših boleznih pa lajšata bolečine in posledice, saj si zaradi varnosti in bližine hitreje opomoremo. Za naklonjenost, harmonijo in varnost, ki jih občutimo med božanjem, je zaslužen hormon sreče - oksitocin.:bravo::bravo::bravo: Znanstveniki so dokazali, da se zaljubljenca dotakneta tudi do štiridesetkrat v minuti. Prav ta dotik oziroma njegova pogostost pa pospešujeta izločanje tega hormona. Poljub je kot prijeten dogodek poznan po svetu med vsemi narodi, prav tako kot masaža. Oba sproščata hormon oksitocin, ki organizem umirja. Matere povezuje z otrokom, prav tako poljub kot nežen dotik. Tako ob dotiku materine dojke dojenček z ustnicami sprosti hormon oksitocin, ki poveča izločanje materininega mleka, ki je pomemben za preživetje. Vzpostavljena je povezava in obveza. Znano je, da je draženje bradavice dojke del ljubezenske igre le pri ljudeh. No, zdaj pa akcija! Naroči si pri svojem :love: božanje in razvajanje, mogoče bo pomagalo. Jaz na žalost ne vem, kdaj bo moj doma. LP Talči
|
|
|
|