Vijoličarka -> RE: prosim hitro pomoč (3.10.2010 18:35:55)
|
Pojma nimam, kako je s sodobnimi hladilniki. Ampak meni se je pred cca dvajsetimi leti zgodilo natančno to. Trapa sem čistila zamrzovalni del z nožem, čeprav sem vedela, da se ne sme, a se mi je mudilo. In potem je naredilo: psssssssssssss in je šel freon ven. Hladilnika se potem seveda ne sme vklopiti. Potrebuješ samo enega strica stare šole, ki bo zadevo zalotal (oziroma gre za postopek, ki je laikom še najbolj podoben lotanju, v bistvu gre za ustrezno varjenje) in ponovno nafilal plin. Skratka, k meni je prišel en gospod, ki se je režal, da si gospodinje nikakor ne moremo zapomniti, kako se odtaja hladilnik in nato v desetih minutah uredil stvar. Notranjost zamrzovalnika nikoli več ni gladka in lepa in na mestu 'nesreče' je bila ene čudne barve, kar je čisto v redu, saj te potem mesto nesreče vedno spominja na lastno neumnost. Načeloma se torej da, samo ne vem, če danes to sploh kdo še zna narediti. Danes se vse prevečkrat meče stran stvari samo zato, ker jih nihče ne zna popraviti. Upam tudi, da niste imeli notri freona in da niste ravno od blizu vohali. Danes imajo že precej zdravju in okolju prijaznejše pline v te namene.
|
|
|
|