cepljenje, zobki in rdeče pikice... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Jassika -> cepljenje, zobki in rdeče pikice... (3.10.2010 12:15:52)

Vprašanje za vas, z več izkušnjami. Naš pobič je bil v torek cepljen (3. doza za tetanus, davica, osl. kašelj ipd). 2 dni pred tem je imel rahlo povišano temperaturo (37,3-37,5) in bil rahlo razdražljiv, oz. malo manj je spal, se več cartal na zizi, kaj drugega ne. Cepljenje je dobro prenesel (kot že prej 2 x ko ni bilo nobene reakcije). Zvečer pa mu je T narasla na 38,5,ampak mu nisem ničesar dajala. Ponoči je vročina narasla do 39 ° C, zato sem mu dala Calpol (je vsaj spančkal). Vse skupaj sem pripisovala zobkom, ker je P rekla, da je na pohodu še en nov.
No v četrtek je bil cel dan vročičen (37,8-38,5), zato sem mu dala še eno dozo Calpola. Drugače se je obnašal dokaj normalno, edino bolj zaspan je bil in manj se je igral. Ponoči je spal bolj slabo, se jokcal, stalno stiskal in hotel viset na zizi (pa tudi čez dan sva se veliko dojila, saj je odklonil cel obrok - kosilo, malico - sadje je jedel, ampak manj).
Ponoči se je precej prešvical, zato sva se zbrisala s hladno mokro krpo in se preoblekla. Tako je naslednji dan (petek) vročina izginila. Cel petek je bil soliden, ponoči slabo spal, se veliko cartal in dojil, ter dobil svoj 2. zobek. v soboto pa sem že zjutraj opazila, da ima po glavi rdeče pike. Kot ene lise, drugje po telesu jih ni bilo. Je bil pa čez cel dan bolj slabovoljen, ponavljala se je zgodba s cartanjem in dojenjem. Vročine ni bilo.
Danes ponoči je bila pa katastrofa. Jokcal cel čas, spal mogoče v kosu pol urice, še na zizi jokal, ni in ni imel miru. Zjutraj, ob preoblačenju sem opazila, da so se pikice pojavile po vsem telesu. Vročine nima, drugače je aktiven, kaka in lula normalno, edino razdražljiv je u ibr in jokav. Kar sem gledala po netu, bi bila lahko 6. otroška bolezen. Me pa zanima, če bi bilo lahko kaj drugega? Verjetno bi bilo pametno jutri poklicat P in ga it pokazat, al počakam da pikice izginejo in je to-to. A bi bila lahko to kakšna alergija na cepivo, ali škrlatinka ali kaj? Imela sva pregled kot sem že rekla, v sredo, ampak v tesnem stiku z drugimi otroci ni bil.






Jassika -> RE: cepljenje, zobki in rdeče pikice... (3.10.2010 12:17:16)

aja pozabila sem napisat, da je 2 dni pred pregledom dobil 1. zobek, takrat je bila tudi rahlo povišana T





janapan -> RE: cepljenje, zobki in rdeče pikice... (3.10.2010 14:26:25)

preboleva 6 otroško bolezen. pač je sovpadlo vse skupaj, pri 6 bolezni ki jo moja 5 mesečni ravno sedaj preboleva je značilno dva do 3 dni vročine do 40...naša je imela 38 in nato postopoma 2-3 dni izpuščaji po trebuhu, lasišču, hrbtu manj po obrazu rokah in nogah....ta bolezen ni nič kaj posebnega gre hitro mimo......




Jassika -> RE: cepljenje, zobki in rdeče pikice... (3.10.2010 14:31:29)

Hvala janapan, se mi je kar zdelo, da gre za to. Samo, da bo kmalu mimo...




Stran: [1]