Napaka na otroških čevljih (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Muca83 -> Napaka na otroških čevljih (1.10.2010 21:16:47)

Pred 9 dnevi sem naši punci kupila prve čevlje (znamke Superfit, pa ne v Massu). Danes sem na čevljih opazila, da je na sprednjem delu gumijastega podplata nastala luknjica skozi katero se vidi blago in šivi. Čevlje sem nesla nazaj in sem cela v šoku, ker mi je prodajalka rekla, da čevlje oni pošljejo proizvajalcu in potem tam odločijo kaj se s čevlji naredi (popravi, zamenja) in da bo kak teden brez čevljev. Ker so to njeni edini čevlji si nikakor ne predstavljam, da bi bila brez, še enih pa tudi ne mislim kupovati samo zaradi njihove napake. Toliko o čevljih za 42,90 eur [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Sedaj pa me zanima:

1. Ali je tak postopek sploh pravilen glede na zakone?

2. Ali imam pravico, da kupim druge čevlje (drugje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]) za te pa zahtevam vračilo denarja?

Upam, da se katera kaj spozna na te zadeve, da bo znala odgovoriti.




Najaa -> RE: Napaka na otroških čevljih (1.10.2010 21:25:37)

Postopek je tak pri reklamaciji, ja. Je pa veliko odvisno od dobre volje prodajalke. Nekateri zamenjajo takoj za drugo blago ali denar, nekateri pa pošljejo v oceno.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.10.2010 21:49:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




jakaracman -> RE: Napaka na otroških čevljih (2.10.2010 9:59:06)

Morajo ti odgovoriti v 8 dnevih po dnevu, ki je zapisan na reklamacijskem zapisniku.Meni so v večini odgovorili prej razen pri Geoxu, ko so mi javili ravno zadnji dan.Žal si do takrat brez.Meni so vedno tudi ponudili ali nove, če jih ni bilo več, recimo dobropis, vračilo denarja.Mislim, da ne bi s tem imela imeti težav.




Muca83 -> RE: Napaka na otroških čevljih (2.10.2010 10:30:35)

No saj ni problem v tem, da reklamacije ne bi hoteli priznati. Meni je problem, da mora biti zaradi njihove napake moj otrok en teden bos. Se pravi, da bom prisiljena v nakup še enih čevljev in potem ne želim, da mi te zamenjajo, ker ne rabim še enih te velikosti.

Zato sprašujem, če lahko zahtevam vračilo denarja (tudi če v trgovini imajo na voljo enake čevlje, itak da jih imajo, če sem jih kupila 9 dni nazaj). 




aprilčica07 -> RE: Napaka na otroških čevljih (2.10.2010 10:36:42)

Meni se je to zgodilo z copatkami za Jakoba, kupljenimi sicer v Massu, ista znamka Superfit.. Sem šla nazaj, in so mi jih brez problema menjale. Ni blo nobenih težav.




pipi -> RE: Napaka na otroških čevljih (4.10.2010 8:48:39)

Živjo,

meni so se tako po parih dneh preluknjale ene balerinke, ki sem jih kupila v hali a. Poslali so jih k svojemu "izvedencu", ki je ugotovil, da sem jih narobe uporabljala :( in nisem dobila nič nazaj, ne denarja ne dobropisa. Sem bila pa tik pred rokom, tako, da nisem nič naprej ukrepala.
So mi pa v Geoxu zamenjali supergice za malega, ker lučke niso delale, malo je trajalo, ampak je bilo vse v roku.
Pokliči na tržno inšpekcijo, tam ti bodo vse povedali.




Stran: [1]