Nočno lulanje in histerija (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Grizo -> Nočno lulanje in histerija (1.10.2010 14:26:17)

Naš mali 2,5 letnik ima že dobre 3 mesece vsako noč vsaj en histerični napad.

Ponoči še vedno pije mleko po flaški in ga zato ponoči seveda tudi lulat. Ker je že od poletja suh, tudi ponoči ne spusti v hlače. Se pa zbudi in začne kričat. Če ga ravno prav ujamem, mi ga še uspe dat na kahlico ali stranišče brez prevelike drame, če pa ne, se pa začne pritoževati, držati za lulija in kričati: "ne lulat, ne kahlico, ne nišče!!!"in ga nikakor ne morem prepričat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Vse se včasih tako konča, da se na koncu v joku le polula v hlače ali pa jaz izgubim živce in se potem le polula na kahlo. Potem mirno zaspi in se zjutraj zbudi, kot da ni nič. Midva z možem pa prebediva preostanek noči. Da o tem, da v procesu seveda zbudi tudi 10M sestrico, niti ne govorim. Včasih se to ponovi do 3x na noč.

Sicer je čez dan čisto običajen, energičen in dobrovoljen malček.
Ima še katera tako izkušnjo?

kristinaj -> RE: Nočno lulanje in histerija (1.10.2010 14:47:21)

tako včasih naša delala in sem ugotovila zakaj... je tiščala lulanijo tako dolgo, da jo je bolečina v mehurju zbudila in jo grabila histerija... naredila sem takole, da sem odprla luč v sobi in jo bolj na grobo prijela da se je zbudila in hkrati ji govorila da je mami tu, da jo tišči lulat in sem jo nesla na kahlico...

ne izgubljat živcev, ker nima smisla... primi ga in ga nesi na školjko, dej ga na kahlo in bo....

pelin -> RE: Nočno lulanje in histerija (1.10.2010 16:54:51)

Ponoči še vedno pije mleko po flaški in ga zato ponoči seveda tudi lulat.

Mislim, da boste vse uredili , če boste prenehali s tem...Pri 2.5 letih ponoči definitivno ne rabi piti mleka in je to le bolj razvada...žal mu dela očitno več škode kot koristi...Tudi mi smo imeli podobne probleme, le da se je naš nalival s čajem...

blaža -> RE: Nočno lulanje in histerija (1.10.2010 18:45:21)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Ponoči še vedno pije mleko po flaški in ga zato ponoči seveda tudi lulat.

Mislim, da boste vse uredili , če boste prenehali s tem...Pri 2.5 letih ponoči definitivno ne rabi piti mleka in je to le bolj razvada...žal mu dela očitno več škode kot koristi...Tudi mi smo imeli podobne probleme, le da se je naš nalival s čajem...

se podpišem.

Pri tej starosti ne potrebuje nočnega obroka in tole mleko je samo razvada. Po možnosti še na flašo pije, kar je še slabše.

nananaja -> RE: Nočno lulanje in histerija (1.10.2010 19:16:45)

vidim, da nisem edina, ki vidi problem v nočnem mleku. veliko truda vložite v ukinitev nočnega pitja, pa boste rešili vsaj tričetrt problema z nočnim lulanjem. verjamem pa, da je razburjen, ko ga lulanje zbudi in da je histerijo težko pomiriti. umirjenost pomaga.

polma -> RE: Nočno lulanje in histerija (1.10.2010 22:57:23)

Ukini mleko, ne izgubi živcev. Naš dobi vodo najmanj pol ure pred spanjem (potem sledijo pravljice, pesmice, božanje...), marička, moram biti huda žival, da sem ga takole strenirala....

Stran: [1]