Jessy -> RE: naravni porod po 1.CR (2.10.2010 9:22:15)
|
Jaz sem prvič rodila s CR v spinalni anasteziji, ta drugič pa naravno. Popadke sem dobila ob 23h in ko so bili že 2 uri na 5 minut in so začeli prehajati na 4 minute, sva se odpravila. V Porodnišnici so me sprejeli ob 3h in nisem bila še nič odprta. So me zadržali čez noč, popadki so se jačali in bili vse pogostejši, tudi fajn boleči, a ob 5.30 še vedno nisem bila odprta prav nič, zato mi babca reče, da očitno se ne bom odpirala in ker je bil prvič CR, da naj grem tudi zdaj na CR (sem lahko sama odločala), a da če se le da, naj počakam jutranjo smeno, ob 7h, da bi mi oni to delali. Pa sem šla nazaj v sobo. Popadki vedno močnejši, že na 2 minuti in sem komaj čakala tisto 7. uro. Najprej so me še enkrat stehtali, izmerili pritisk, nato pa poslali v sprejemno v porodno. Tam sem že na vratih rekla, da sem prišla za CR, ker se ne odpiram. Je rekla babca (bila je že druga), da bo vseeno preverila in glej ga zlomka, odprta že 4 cm in vse tanko, mehko, kot papir. Je rekla, da bom kar rodila. V porodni mi je kmalu predrla ovoj, nato pa sem dobila EA. Sem se začela zelo hitro odpirat, da do EA sem bila odprta že 8 cm. Ob 12h sem bila odprta 10 cm, a ker sem imela EA in dve drugi zraven mene ne, sta najprej tisti dve rodili, čez 2 uri pa pride k meni, da bom še jaz. Moji popadki so mi že začeli slabeti, zato so mi dali eno pikico umetnih, ker preveč ne smejo, da maternica ne poči. Ob 15h sem rodila z nekaj pomoči zdravnika in babce, ki so se mi obešali na trebuh, a zaradi EA ni bilo nič boleče. Zelo sem bila zadovoljna!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Oba poroda sem imela v Postojni.
|
|
|
|