naravni porod po 1.CR (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ticamica -> naravni porod po 1.CR (1.10.2010 10:13:29)

Prosim tiste, ki ste drugič rodile naravno potem, ko je bil prvič CR: kako je potekal porod? Se je sam začel? Kako so vas obravnavali zdravniki? Predvsem pa, imate kakšen nasvet, kako se drugič izogniti CR (vem, da zdravniki včasih kar prehitro delajo CR, če je bil že prvič..)
Moj PDP se bliža in po prvem CR si želim roditi naravno, zato bi mi vsak nasvet ali vzpodbuda prišla prav. Najlepša hvala.

end1 -> RE: naravni porod po 1.CR (1.10.2010 10:23:49)

jaz sem ena od teh, ki sem v drugo rodila po "naravni poti" sicer z epiduralno, ker so bile bolečine obupne. Zdravniki niso forcirali CR, dobila sem poapdke, ki so trajali cel dan, v bolnici pa le dva cm odprta, pa so me sprejeli v porodno. Šlo je zelo počasi, ker sem baje prvorodka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pazijo, da je maternica ne pretrga. Se pa splača. res ni lepšega, kot da vidiš otroka ko zajoče. Sem pa z epiduralno bila tudi pomirjena, ker bi mi v primeru zapletov naredili spinalni CR, in bi ravno tako slišala otroka ko zajoče. Želim ti lep in naraven porid, kar pogumno.

ticamica -> RE: naravni porod po 1.CR (1.10.2010 10:28:43)

end, najlepša hvala!! samo še to (tudi za ostale): kje si pa rodila? sama sem prvič v LJ, zdaj pa se odločam med LJ in KR (menda so v KR bolj naklonjeni "naravnemu" porodu)..

end1 -> RE: naravni porod po 1.CR (1.10.2010 11:57:17)

v Postojni!!

Jessy -> RE: naravni porod po 1.CR (2.10.2010 9:22:15)

Jaz sem prvič rodila s CR v spinalni anasteziji, ta drugič pa naravno.
Popadke sem dobila ob 23h in ko so bili že 2 uri na 5 minut in so začeli prehajati na 4 minute, sva se odpravila. V Porodnišnici so me sprejeli ob 3h in nisem bila še nič odprta. So me zadržali čez noč, popadki so se jačali in bili vse pogostejši, tudi fajn boleči, a ob 5.30 še vedno nisem bila odprta prav nič, zato mi babca reče, da očitno se ne bom odpirala in ker je bil prvič CR, da naj grem tudi zdaj na CR (sem lahko sama odločala), a da če se le da, naj počakam jutranjo smeno, ob 7h, da bi mi oni to delali. Pa sem šla nazaj v sobo. Popadki vedno močnejši, že na 2 minuti in sem komaj čakala tisto 7. uro. Najprej so me še enkrat stehtali, izmerili pritisk, nato pa poslali v sprejemno v porodno. Tam sem že na vratih rekla, da sem prišla za CR, ker se ne odpiram. Je rekla babca (bila je že druga), da bo vseeno preverila in glej ga zlomka, odprta že 4 cm in vse tanko, mehko, kot papir. Je rekla, da bom kar rodila. V porodni mi je kmalu predrla ovoj, nato pa sem dobila EA. Sem se začela zelo hitro odpirat, da do EA sem bila odprta že 8 cm. Ob 12h sem bila odprta 10 cm, a ker sem imela EA in dve drugi zraven mene ne, sta najprej tisti dve rodili, čez 2 uri pa pride k meni, da bom še jaz. Moji popadki so mi že začeli slabeti, zato so mi dali eno pikico umetnih, ker preveč ne smejo, da maternica ne poči.
Ob 15h sem rodila z nekaj pomoči zdravnika in babce, ki so se mi obešali na trebuh, a zaradi EA ni bilo nič boleče.
Zelo sem bila zadovoljna!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Oba poroda sem imela v Postojni.

Stran: [1]