Grozno! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Katy78 -> Grozno! (30.9.2010 12:31:25)

Saj tole ste verjetno že videle, ne? http://24ur.com/novice/slovenija/kalvarija-dvomesecne-neli.html

Fleka -> RE: Grozno! (30.9.2010 12:58:23)

Sem že zjutraj videla članek na FB.Res grozno,brezbrižno,........Mislim,da za tako dejanje NI opravičila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Najaa -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:01:51)

Božčka mala... tak nebogljeno bitje... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

eva1 -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:06:55)

Oprostite, men se pa tole sploh ne zdi nič grozno..to da je otrok tešč, nimaš kaj..moj otrok je tudi mogel bit ko je šel na OP(5ur prej sva se lahko podojila), vmes ni dobival infuzije(sva itak šla zjutraj v bolnico ob 8h je šel v OP)...to da se ne najde žile bo znala povedati vsaka mamica, ki ima kdaj zako majnega otročka v bolnici..nekaterim je sploh težko najti žilo..to da je anastezist šele v OP videl da je otrok nedonošen, pa gre za napako pač v sporazumevanju(in če poteka recimo več operacij zapored , pač ne more tekati od odd do odd. pa iskati bolnike, ker je to izguba časa) in prav se mi zdi, da ga je odklonil, če misli da ni usposoben za to..narobe bi bilo če bi ga operiral, pa potem bilo kaj narobe, ker ni usposobljen-tako da vse skupaj je zelo prenapihjeno in mnenja laikov oz . ljudi ki se pač ne srečujejo s tem v življenju...

bučkabb -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:13:00)

ja sam ko sem jaz videla starše sem se mal zamisla, da verjetno tudi ona dva pretiravata...

namreč enkrat sem ju imela priložnost poslušat v čakalnici (ko je bila mala Neli še v trebuščku) kar več kot eno uro in na koncu so me že bolela ošesa od njunega natolcevanja o onem in drugem, predvsem očka je bil zelo glasen in "vseveden" tak da smo mogl vsi v čakalnici poslušat kakšne težave ima on v službi z uvajanjem novih sodelavcev in kak so vsi nesposoben, .....

tak da jaz mislim da je veliko pretiravanja s strani staršev, ki iščejo dlake v jajcu

ksenjak -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:14:17)

Tudi mojemu sinu, ko je bil star 7 tednov, nikakor niso mogli vzeti krvi. Prisežem, so se matrale sestre, zdravnica, vsi smo bili zraven prešvicani pa ni in ni šlo. No, na koncu se je potem ena le spomnila, da bi mogoče šlo iz glavce lažje in je končno uspelo.
Hočem povedati, da to najbrž ni osamljen primer in se dogaja, saj je tako majhnim otrokom res težko žilo zadeti.

lp

Katy78 -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:15:04)

Oprosti eva1, otrok je bil 35 ur!!! brez hrane. Dvomesečni otrok mora v 35-urah dobiti ca. 10 obrokov! Če jaz pomislim za nazaj, ko je bil moj sin star 2 meseca, se je že po 3 urah drl kot zverinica, ker je bil lačen in si raje sploh ne predstavljam, kako bi bilo po 35. urah. Če se niso čutili sposobne, bi to lahko povedali takoj, ne pa po več kot 1 dnevu.

Drugače pa sem bila tudi jaz s sinom pri korigiranem 1 mesecu v KC in mu je sestra na rokici brez problema vzela kri.

Fleka -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:34:31)

Mene je pa najbolj zmotilo,da so šele v operacijski dvorani ugotovili,da nimajo usposobljenega kadra za tako operacijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Lačna dojenčica,........oni pa nič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

eva1 -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:43:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Oprosti eva1, otrok je bil 35 ur!!! brez hrane. Dvomesečni otrok mora v 35-urah dobiti ca. 10 obrokov! Če jaz pomislim za nazaj, ko je bil moj sin star 2 meseca, se je že po 3 urah drl kot zverinica, ker je bil lačen in si raje sploh ne predstavljam, kako bi bilo po 35. urah. Če se niso čutili sposobne, bi to lahko povedali takoj, ne pa po več kot 1 dnevu.

Drugače pa sem bila tudi jaz s sinom pri korigiranem 1 mesecu v KC in mu je sestra na rokici brez problema vzela kri.

daj še 1x poglj prispevek..35 ur po "kalvariji" in 6 ur brez hrane(niker ne omenjajo infuzije), kar je čisto normalno in nič groznega..ja odvisno od otroka in žil(kar se tiče odvzema krvi-mojemu sinu so jo odvzeli takoj, pri sosednji postelji so se matrale 3 sestre več kt pol ure...)tko da se ne da posploševat...
Izjava mamice-da še odraslega človeka ne pustijo tako dolgo čakati-halo, pred OP otrok(nad 1 letom oz odvisno od otrokovega obroka pred OP ) in odrasel naj bi bil tešč vsaj 6 ur(to je res minimum, kadar je urgenca) najbolje pa 10-12 ur...daj vse skupšaj tako napihjeno, da glava boli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Tukaj kot jaz razumem gre za ugrenco, ker drugače nebi operirali ob 17h popoldan(ker redni program reče nekje do 15h ko je redni delavnik) in vrjetno anastezist ni imel vseh podatkov(nikjer pa nič ne omenjajo od kdaj je otrok hospitaliziran) ker po večini anastezisti paprirologijo pri urgencah pogledajo v OP prostorih...

eva1 -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:46:10)

Pa še to, moj 10 dni star sin je bil brez "hrane" 12 ur(7ur pred OP in 5 po OP), ampak sej mu teče infuzija..nekateri so 15 dni(ali več) brez hrane(mleka) ampak dobivajo infuzijo in z njo vse potrebno...
(aha, še to, da se kdo ne bo spuščal v moje podatke..v tem postu govorim za 1 op pri 10 dneh) in v prejšenm postu pri 2 op, ko je bil star 4 mesece(tu je bil prej 5 ur brez hrane in infuzije, pa je blo vse ok)..

kristinaj -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:50:03)

ne bom komentirala, ker bi morali slišati obe plati zgodbe... hvala bogu, da ni šlo za hujšo operacijo....

Najaa -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:50:58)

Aja, jaz sem tud razumela, da je bila zelo dolgo brez hrane. No 6 ur pa še ni tak grozno...

madela -> RE: Grozno! (30.9.2010 13:54:11)

Se strinjam,tudi meni se zdi vse skupaj malo preveč napihnjeno.
6 ur brez hrane,mora bit vsak pred kakršnokoli operacijo...moj sin je bil star 6 dni,brez hrane cca.10 ur,po sami operaciji je sicer dobival dodatne tekočine v žilo,mleko pa vsake 4 ure 1 kapljico.
Je že res,kar pravijo da ko ti zboli otrok se ti zdijo še tako male stvari zelo velike in grozno hude,ampak s tem obveščeti celotno javnost pa je že mal bedasto!
Mali Neli pa želim,da se čimhitreje pozdravi in vrne v svoj domek!

Fleka -> RE: Grozno! (30.9.2010 14:00:36)

Novinarka na koncu prispevka reče,da je Neli še vedno brez hrane.To pomeni najmanj 35 ur.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

eva1 -> RE: Grozno! (30.9.2010 14:06:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Fleka

Novinarka na koncu prispevka reče,da je Neli še vedno brez hrane.To pomeni najmanj 35 ur.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja ampak ima v glavici kanal in vrjetno i.v. nadomeščajo tekočino in hrano..seveda otrok je imel kilo(Op na trebuhu in je pametno da toliko in toliko ur ne obremenjuje prebavil)
Kaj je kila-izpad črevesja skozi luknjico(ki je lahko ukleščena-urgentno stnje ali taka ki se da reponirat z pravilnim prejemom)

eva1 -> RE: Grozno! (30.9.2010 18:30:08)

No po danajšnjem Svetu, pa vidim, da je stvar drugačna-planirana OP, in totalna nestrokovnost če niso mogli že pri sprejemu pogledati dejstev..jaz sem mislila da je bila punčka v CE operirana..šele sedaj sem vidla da je bila v LJ..ja to pa je res groza za CE bolnišnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

TomTaylor -> RE: Grozno! (30.9.2010 19:03:52)

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Oprostite, men se pa tole sploh ne zdi nič grozno..to da je otrok tešč, nimaš kaj..moj otrok je tudi mogel bit ko je šel na OP(5ur prej sva se lahko podojila), vmes ni dobival infuzije(sva itak šla zjutraj v bolnico ob 8h je šel v OP)...to da se ne najde žile bo znala povedati vsaka mamica, ki ima kdaj zako majnega otročka v bolnici..nekaterim je sploh težko najti žilo..to da je anastezist šele v OP videl da je otrok nedonošen, pa gre za napako pač v sporazumevanju(in če poteka recimo več operacij zapored , pač ne more tekati od odd do odd. pa iskati bolnike, ker je to izguba časa) in prav se mi zdi, da ga je odklonil, če misli da ni usposoben za to..narobe bi bilo če bi ga operiral, pa potem bilo kaj narobe, ker ni usposobljen-tako da vse skupaj je zelo prenapihjeno in mnenja laikov oz . ljudi ki se pač ne srečujejo s tem v življenju...

Podpis.

Ronči -> RE: Grozno! (30.9.2010 19:06:07)

to da je anastezist šele v OP videl da je otrok nedonošen, pa gre za napako pač v sporazumevanju(in če poteka recimo več operacij zapored , pač ne more tekati od odd do odd. pa iskati bolnike, ker je to izguba časa) in prav se mi zdi, da ga je odklonil, če misli da ni usposoben za to..narobe bi bilo če bi ga operiral, pa potem bilo kaj narobe, ker ni usposobljen-tako da vse skupaj je zelo prenapihjeno in mnenja laikov oz . ljudi ki se pač ne srečuj
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Podpis.

podpis.

tofsi -> RE: Grozno! (30.9.2010 23:51:19)

Se strinjam, Šokantno se mi zdi to, da pri nas lahko vsak objavi nepreverjene informacije. Sama sem imela hči na operacijskem posegu v isti bolnišnici in mi je bilo normalno, da nisem dojila. Moj otrok ni jokal saj sem verjela v zdravstveno osebje in sem bila pomirjena in to sem prinašala tudi na svojega otroka.

Stran: [1]