|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako pogosto obiščejo vnuke?
30.9.2010 13:56:21   
tashan
Je prišlo že tako daleč, da sva si včasih že izmišljevala izgovore, da nam ni bilo treba na obisk...

Midva sva si jih tudi nekaj časa, potem se je pa meni zamalo zdelo - saj nisva otroka in oni tudi ne, da si ne bi mogli po pravici povedat in imava čisto pravico, da se nama samo ne da do njih. Obiski niso naša dolžnost. Ko sva se bolj tako postavila, se je tudi teženje omililo. Malo sem se pa tudi naučila preslišat (to me je pa lubi naučil, kako se naredi - jaz tega nisem bila navajena, on pauser posted image )

Sem se tudi sama zmeraj trudila preslišat vse tiste "dobronamerne" pripombe, nisem nič komentirala, bila tiho in si mislila svoje. Sem jih pa potem celo pot do doma, pa še doma poslušala od našega atija... In je počlo, kjer je počit moralo in potem smo se "sporazumno" dogovorili, kje je tista meja, ki se je naj ne prestopi. Otroke imajo vsi štirje stari starši zelo radi, so pa zmeraj kontrirali najini vzgoji (ker je drugačna od njihove), dajali pripombe in kar je najslabše v pričo najinih otrok zaničevali najino avtoriteto. Preko tega pa nisva več mogla. In ko smo za nekaj časa prekinili stike, so se ustrašili, da ne bodo videli otrok. Kar je neumnost, ker tega nikoli ne bi naredila. No, smo se pogovorili in uredili. Očetu še ne uspeva najbolje, mama pa se raje pravočasno v jezik vgrizne. S taščo je pa po starem, pove sam našemu atiju user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.9.2010 14:08:52   
ronja
Sem jih pa potem celo pot do doma, pa še doma poslušala od našega atija...

Aja, to pa pri nas ni bilo, prej obratno. Pri nas sem se jaz bolj sekirala, pa tudi tašča je rajši meni rekla, ker je vedela, da se sine kaj dosti ne sekira za njeno teženje, jaz pa. Potem se je pa kar z mano zmenila - kao, da je vse že zmenjeno. Jaz, naivčina, sem mislila, da sta se onadva dogovorila in seveda nisem hotela rečt ne, če je on rekel ja (pač držimo skup, a ne?;), potem pa se je izkazalo, da se ona ni z njim nič dogovarjala, ampak je tako samo meni rekla. In ko je ta princip pogruntala, ga je gonila do onemoglosti, predno sva pogruntala foro. (Ker najprej jaz nisem hotela nič rečt, lubi pa sploh vedel ni, ker se on ni nič zmenil).
Je bilo parkrat prav blesavo: jaz jezna nanj, kaj se to reče, da se zmeni, če sva se zmenla, da ta vikend ne, on jezen, kaj je pa zdaj on kriv, če nič o tem ne ve - jaz potem čisto paf, kako da ne ve... No, potem sva jo pogruntala in zdaj jaz ničesar ne potrdim sama, če ni meni tako fajn, ampak se mora vse z njim zmenit (to je pa mal težje, ker ga ne more tako obračat, hehe).

Glede vzgoje si gotovo svoje mislijo, ampak dokler so rezultati taki, nekak ne moreta nič, hehe. Najini dve se namreč ne mlatita kot sta se njunadva in kot se nečaka in tudi na splošno sta prav fajn punčki, tako da ne morejo rečt, da ravno čisto narobe delavauser posted image . Sicer vsako odločitev razložim in sem vedno pripravljena na debato, samo pri njih argumenti ne pomenijo bogvekaj in sem se tega navadila. Delam po svoje in se vidimo toliko, da mi taka modrovanja ne grejo na živce. če bi se videli vsak dan, bi mi pa ziher šla.user posted image

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.9.2010 14:35:19   
tashan
To kar se tiče najine vzgoje otrok, saj nikoli ni bilo pripomb, da sta slabo vzgojena. Je šlo bolj zato, da sva npr. otrokom rekla, da se kosilo je pri mizi in če greš od mize to pomeni, da si se najedel. Moja mama je pa s krožnikom letala za sinom, je bil takrat star že pet let, in mu žličke tiščala v usta, ker se malemu gospodiču pač ni dalo sedet pri mizi. Tašča mu pa kosilo servira na kavč pred televizijo. In to sta obe počeli kljub temu, da sva midva kot starša to najinim otrokom "prepovedala" pred desetimi minutami. Onidve pa mimo naju delata po svoje... Pa sva otroka samo skušala naučit ali pa navadit  neke osnovne "kulture". Ali pa smo se dogovorili, da gremo na sprehod, na takšen kjer bomo vsi hodili (sin nikoli ni rad sam hodil) in ko je začel sin na pol poti težit kako strašno ga bolijo noge in ga jaz spomnim na najin dogovor s katerim se je strinjal in mu zmasiram nogice in ga vzpodbujam, itd. pride pa dedi in reče "Te bom pa jaz nesel, če te že mama noče." Pa še nešteto temu podobnih cvetk. In ker sem bila "na licu mesta" pač tiho, sem se morala pa doma zagovarjat zakaj sem bila tiho. Zakaj se ne zbuniš? Zakaj nič ne rečeš? To tako ne bo šlo! Na koncu sem bila spet jaz tisti največji zločinec user posted image .

No, tako da mogoče niti ni tako slabo če imaš "malo" bolj slabe kontakte s starimi starši. Sploh s takimi, ki so negativno nastrojeni do sinove žene. Takšni bi znali zelo otežit družinsko življenje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.9.2010 14:59:31   
bigbunny
IZVIRNO SPOROČILO: tashan

IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

sploh ga še nista videla?????user posted image
pa prej? ste se kaj obiskovali?

Nep.. še sploh ne. Prej nismo imeli stikov kaj dosti, ker sta nasprotovala zvezi z mano. Mož ju je poklical iz porodnišnice da sem rodila in to je bilo vse. In sedaj je že minilo več kot 6 mesecev pa še vedno nič.

Kako  bi se pa njegova starša vedla, če bi prišel tvoj mož sam na obisk? Mogoče vzame zraven še otroka, ti pa imaš kakšno urco oddiha...

Moj v to nebo pristal. Mi smo družina in hoče da nas tako tudi sprejmejo ali pa nič. Do dan danes še njegovi niso poskusili navezat stika sinom ali vnukom tako da dvomim da imata kakšen interes.

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.9.2010 15:28:43   
ronja
Moja mama je pa s krožnikom letala za sinom, je bil takrat star že pet let, in mu žličke tiščala v usta, ker se malemu gospodiču pač ni dalo sedet pri mizi. Tašča mu pa kosilo servira na kavč pred televizijo. In to sta obe počeli kljub temu, da sva midva kot starša to najinim otrokom "prepovedala" pred desetimi minutami. Onidve pa mimo naju delata po svoje...

To najlažje rešiš s sistemom: "pri vas po vaše, pri nas po naše". In potem lahko majo oni tam čisto blesav sistem, pa bo poba še vedno ok vzgojen, saj je večinoma doma. Potem pa pač samo nisi tam toliko časa, da bi se otrok lahko razvadil - od 1x na teden se pa ne:). Pri nas bi tašče še vedno nosila taveliko, čeprav že tamala sama hodi povsod! Samo se ona (tavelika, tamale itak noče toliko nosit) ne pusti večuser posted image . Pove, da je velika punca, pa se je morala babi na veliiiiiko žalost sprijazniuser posted image . Podobno je z vodo: ji vedno ponujajo sok in vsi ga radi spijemo tako za zraven - ampak za žejo pa tudi malidve hočeta prav vodo, sem prav vesela.user posted image Pri nas doma pa se ne dam in lepo povem: pri vas so vaša pravila, pri nas pa naša, pika. Komur gre to težko, ga pač manjkrat povabimouser posted image .

Moj v to nebo pristal. Mi smo družina in hoče da nas tako tudi sprejmejo ali pa nič

Pameten ta tvoj dečkouser posted image .

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.9.2010 20:27:51   
Rožica I

Niti en pogled niti en obisk. Niti en klic kako je... Nič. Dvomim pa da bo kdaj drugače. Le upam lahko.

Če so takšni tipi ljudi, je tako bolje, da jih ni v bližini otrok. Tudi jaz sem imela samo dva stara starša, pa sem pač od njiju dobila toliko več.

So pa tako sami na izgubi glede otrok- ljubezen vnučkov je, baje, nekaj neprecenljivega user posted image ...

ROŽICA

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.10.2010 7:45:38   
barni

Moj v to nebo pristal. Mi smo družina in hoče da nas tako tudi sprejmejo ali pa nič. Do dan danes še njegovi niso poskusili navezat stika sinom ali vnukom tako da dvomim da imata kakšen interes.

Ej bigbunny, lahko si samo zelo zelo zelo vesela, da tvoj partner razmišlja tako, kot si napisala. Meni se zdi to zrel odnos človeka, ki si je izbral partnerko po svojih željah in ima z njo družino zato, ker on tako želi. In se ne ozira na to, kaj drugi o tem mislijo, pa čeprav so to njegovi starši. Pa mu je bilo gotovo težko. Kapo dol, da je bil tako trden in močen, da je tako verjel v vajino ljubeze in da si ti prava, da je zmogel vse to. Marsikdo bi klonil pred starši, poznam primere.

Zato se prepusti vaši družini, imejte se radi in ne obremenjujte se zaradi stvari, ki jih sami ne morete spremeniti. Nauči se uživati v svoji sreči, pa čeprav ne vključuje njegovih staršev. Kot sem že napisala, ljudje si spoštovanje ne pridobijo, temveč jim ga drugi podarijo na podlagi njihovega vedenja v družbi.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 32
1.10.2010 9:41:22   
tashan
To najlažje rešiš s sistemom: "pri vas po vaše, pri nas po naše". In potem lahko majo oni tam čisto blesav sistem, pa bo poba še vedno ok vzgojen, saj je večinoma doma. Potem pa pač samo nisi tam toliko časa, da bi se otrok lahko razvadil - od 1x na teden se pa ne:). Pri nas bi tašče še vedno nosila taveliko, čeprav že tamala sama hodi povsod! Samo se ona (tavelika, tamale itak noče toliko nosit) ne pusti večuser posted image . Pove, da je velika punca, pa se je morala babi na veliiiiiko žalost sprijazniuser posted image . Podobno je z vodo: ji vedno ponujajo sok in vsi ga radi spijemo tako za zraven - ampak za žejo pa tudi malidve hočeta prav vodo, sem prav vesela.user posted image Pri nas doma pa se ne dam in lepo povem: pri vas so vaša pravila, pri nas pa naša, pika. Komur gre to težko, ga pač manjkrat povabimouser posted image .

Smo se tudi mi tako dogovorili. Otroka (sploh mlajša hči) pa tega sistema še ne dojemata čisto prav. Po obisku ali pa krajših počitnicah poskušata namreč  tudi doma  uveljaviti "babin sistem", ki jima seveda bolj odgovarja. In potem je ziher vsaj en dan trme, izsiljevanja in kregarije, user posted image he, he,...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
1.10.2010 9:45:32   
tashan
Ej bigbunny, lahko si samo zelo zelo zelo vesela, da tvoj partner razmišlja tako, kot si napisala. Meni se zdi to zrel odnos človeka, ki si je izbral partnerko po svojih željah in ima z njo družino zato, ker on tako želi. In se ne ozira na to, kaj drugi o tem mislijo, pa čeprav so to njegovi starši. Pa mu je bilo gotovo težko. Kapo dol, da je bil tako trden in močen, da je tako verjel v vajino ljubeze in da si ti prava, da je zmogel vse to. Marsikdo bi klonil pred starši, poznam primere.

Zato se prepusti vaši družini, imejte se radi in ne obremenjujte se zaradi stvari, ki jih sami ne morete spremeniti. Nauči se uživati v svoji sreči, pa čeprav ne vključuje njegovih staršev. Kot sem že napisala, ljudje si spoštovanje ne pridobijo, temveč jim ga drugi podarijo na podlagi njihovega vedenja v družbi.

Pod tole pa samo: user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 34
5.10.2010 8:41:50   
Rosi*
Pri nas je podobno.

Z mojimi se naš 17 mesečni sin vidi vsak dan, saj še par dni živimo pri njih, pol se pa selimo. Sicer samo 100 m nižje, vendar na svoje. Dvomim, da se bo kaj spremenilo, še vedno bo veliko pri mojih, ker se tudi z obema zelo dobro razume.

Njegovidva sama ne prideta do vnuka. Prišla sta takoj v porodnišnico (jaz še niti iz porodne nisem prišla, ko sta že visela tam - pa to samo zato, da se prepričata, če sem rodila z CR ali normalno user posted image ). Potem sta do starosti 1 meseca bila vsak teden pri nas (v času kosila, da sta preverila, če se kaj kuha, pa kako imamo pospravljeno, ker pač ženska po porodu ima ogromno časa in seveda energije). Nato ju pa več blizu ni bilo. Vnuka vidita samo, če ga midva peljema k njima (pa še to na vikend ne domov), pa še zmišljujta si kdaj bi naj prišli. Kot da poleg služb in gradnje imamo še ogromno časa. Takrat pa tudi, če si že vzameta čas zanj, silila v njega, da se mi revež prav smili. Pol se pa na veliko čudita, da se tamali z našimi sosedi razume veliko bolje, kot pa z njima.

Samo sem pa že tudi sama dejala. Da sedaj, ko se selimo na svoje, pa decembra pričakujemo še enega, da tudi sedaj ju nočem videvati vsaki dan pri nas. Ker to sta pa zmožna. Živita namreč v bloku, zdaj bi pa onidva vsak dan visela pri nas. Če prvega vnuka 17 mesecev ne 'šmirglata' jima pa ga tudi zdaj ni treba. Ker se je očitno videlo, da ni bil in ni zaželjen. user posted image

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.10.2010 9:29:32   
mojcaziga
No, pri nas je bilo nekaj takega. Tašča je bila hudo strupena in z mjim sta se non stop nekaj dajala. Da tega kar si je mislila o meni in kar je okrog govorila sploh ne omenjam.
Ko sem rodila jo je moj poklical in je prišla na obisk, v sobi vsem razlaga njeno tragično življenjsko zgodbo, se nekaj pičila, ker je bila zadnja tam (za mojimi starši in ta očetom od mojga). Po koncu obiska jo je moj pospremil in ji rekel, da osebnih zadev pač ne rabi razlagat vsakomur in da 3-urni obisk glih ni najbolj uvideven do vseh z novorojenčki. Se je nardnila in nismo slišalo za njo naslednjih 15 mesecev. Pa verjetno še ne bi, če ne bibili povabljeni na poroko. No, da je je videla svojega vnuka so pretekli še 3 meseci. Vsega skupaj 18 mesecev.
Zdaj se večkrat vidimo, ampak je to še vedno le 1x na 2, 3 mesece. Je dovolj user posted image

lp

(odgovor članu Rosi*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.10.2010 9:56:29   
mamamajča
bigbunny, pri nas je podobno.
No moji so daleč stran, pa se občasno pripeljejo sem, sicer pa mi ob vikendih tja.

Starši od mojega so pa tukaj doma, 5 min od nas. Tako atovi kot mamini (sta ločena, vsak z novo družino).
Najbolj me moti, ker jih ni nikoli sem, niti, ko tamali zboli, nihče ne vpraša zanj. Ko je bil v bolnišnici, smo obojim javili, da je tam, pa ni noben niti poklical.
Kadar gremo mi k enim ali drugim, je vse ok, odnosi normalni, le k nam nobenega ni.
Ko pa pride otrokov rojstni dan, ga pa hočejo dobesedno kupit in mu privlečejo darilo za 200 eur.

Moja mama se je lani zelo sekirala, ko je videla, s kakim darilom so uleteli oni, kaj je pa dobil od mojih. Pa ji ves čas razlagam, da mi več pomeni, in tudi otroka vzgajava v tem duhu, da ga pokličejo, da se vsak dan zanimajo zanj, da ga pridejo kdaj obiskat, čeprav so od daleč....
Ne pa, da nekoga celo leto ni, potem en sam dan v letu bi mu pa privlekel celo trgovino na dom.

Kakorkoli, hotla sem napisat, da me izjemno moti, da so tukaj doma in nič ne pridejo, nazadnje so bili za božič!!! Eni, drugi pa še to ne.
V naslednjih dneh bom pa šla rodit in se mi že oboji napovedujejo, kako bojo nenehno hodli žulit dojenčka. A ne, ne boste.
Če vas do zdaj ni bilo, tud k dojenčku ni treba, da pridete!

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.10.2010 10:12:36   
Rosi*
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

V naslednjih dneh bom pa šla rodit in se mi že oboji napovedujejo, kako bojo nenehno hodli žulit dojenčka. A ne, ne boste.
Če vas do zdaj ni bilo, tud k dojenčku ni treba, da pridete!

mamamajča se podpišem pod tole. Tudi jaz pravim, če vas do sedaj ni bilo, vam tudi sedaj, ko bomo na svojem, pa imeli še enega dojenčka, ni treba priti.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 38
5.10.2010 14:48:31   
soncek78
No pa naj pristavim še jaz svoj piskrček... Moji starši so zlati.. pa  ne ker so moji, amak jih mala dobesedno obožuje. Vsak dan se vidijo... jo gredo v vrtec iskat, peljejo na sprehod, se z njo igrajo in ji razkazujejo okolje ... Mah čudovita so. Prisotna sta od njenega rojstva. Silita se ne k nam... nas pa z veseljem povabijo na nedeljska kosila... in prav luštno je. Zraven prideta še njena pranonota, ki jih ima tudi zelo, zelo rada. Pranona ji pripoveduje pravljice, s pranonotom pa se vrti po vrtu, pobirata zelenjavo in sadje. Stara pa sta 80 let.

Na drugi strani pa sta moja tašča, ki je zelo prijetna oseba. Vnukinjo ima zelo rada in z veseljem se z njo igra. Tast pa je razred zase ... pravi čudak. Ko smo prišli domov iz porodnišnice je tast rekelmojemu dragemu: Veš tvojo hčerko ti jo bodo vzeli in tvoja žena bo šla živet k svojim.... Halo!!! In tu se je šele začelo. Moj je pop**** Ko sem šla v službo je čuvala hčerkico tašča, skuhala je kosilo zanjo in za mojega.ter za svaka in ženo.. , ki je prišel prej domov. Jaz sem iz službe prihajala ob 17:00, 17:30.
In izjava mojega tasta: Ti se klatiš naokoli in nisi skrba mati in žena... Jaz objokana sem odšla k mojemu. Ko je moj to slišal je šel do njega in mu vse po vrsti razložil... da ni mislil tako. No Potem so bili dopusti in septebra je šla mala v vrtec. Tako, da sem se rešila...

Sedaj z malo nimam kakšnega lepega odnosa... jaz sem malo požrla in se obnašam, lepo... Dober dan, nasvidenje... pa še v isti hiši živimo...no enem štuku višje...

S taščo pa sva v dobrem odnosu in z veseljem pride tudi k nam, za božič je prinesla darila sama... mi pa smo jim odnesi skupaj... Tako mu je bilo nerodno, da ni vedel kam pogledat...user posted image

Ni važno... mi živimo naše življenje po naše in se imamo radi, radi, radi... user posted image user posted image user posted image In moj dragi se lahko vedno zanese na moje starše...in mislim, da jih ima kar orang rad. Pomembno pa je da se moja hčerka počuti ljubljena, kar tudi je... pa ni važno kvantiteta, ampak kvaliteta.user posted image

Pa v planu imamo, da si gradimo novo hiško... tako  da bomo bili na svojem... in tisti, ki želi bo vedno dobrodošel pri nas....

Sem se morala prav izkašljat...

Lep dan vam želim pupice...user posted image

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D

(odgovor članu Rosi*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.10.2010 13:52:35   
mate0ja
bigbunny, midva sva tudi to prebrodila. Namreč bolečino, da njegovi lastni starši (v najinem primeru mama) delajo samo štalo in v odnos ne vložijo nobene ljubezni in topline ampak samo hranijo svoj pokvarjeni ego.

Moja tašča je bila hudo proti najini vezi. Pa ne zaradi tega, ker sem ravno jaz pritegnila njenega sina, ampak zaradi tega, ker je vedela, da bo v trenutku, ko se bo odselil ob njegovo plačo. Bila je namreč navajena zapraviti tako svojo kot njegovo brez slabe vesti. In po 8 mesecih najine veze je ta "plača" res šla od doma, ker moj ni več zdržal njenega pritiska in klevetenja, z mano si je pa želel ostati. Stikov nismo prekinili, je pa ona ploščo obrnila. Hinavščino je furala sto na uro, s tem da je sproti meni delila "udarce izpod pasa". Ko sva bila sama moj ni čutil kakšnega obžalovanja ker se njegova mama tako preračunljivo obnaša do naju, ko pa se je rodila hči je pa začel trpet. Moji so bili na voljo točno takrat, ko sva jih potrebovala, nikoli se nista vsiljevala in sta pripravljena proskočiti na pomoč v kateri koli situaciji in kadarkoli, kljub temu, da smo oddaljeni eno uro vožnje z avtom. Tašča pa je druga pesem. Vedno se vtakne takrat, ko ni treba in v tiste stvari, ki se jo niti pod razno ne tičejo. Na kratko povedano taka kot je nam je odveč. Pa sem velik zagovornik tega, da mora imeti otrok možnost enakega odnosa z vsemi starimi starši. Sama sebe sem prepričaka, da bo pa ob vnukinji mogoče le pokazala tisto bolj nežno stran sebe. Ampak meja pa tudi nekje mora biti. Po njeno bi morali samo mi k njej na obiske hodit (ne pozabimo da ima ona do nas enako razdaljo user posted image ), ker je pač stara (50 let user posted image ) in sicer bi se to moralo dogajati vsaj tedensko. Oziroma mal sm se zmotila. Midva bi morala tamalo tja vozit in jo pustit samo z njo, da bi se ona nad otrokom izživljala - po njenih besedah bi ji nudila še drugačno vzgojo (enomesečnika dat sedet, dvomesečnika hranit z orehovimi piškoti, štirimesečnika postavit na noge, in seveda mora imeti otrok do tretjega leta podnevi in ponoči, pozimi in poleti kapo na glavi...) Dogajalo pa se je, da je tamalo pri nekaj mesecih uščipnila ko je jokala ker kao je treba otroka šokirat pol pa koj neha ... S temi njenimi prijemi se ne jaz ne moj nisva strinjala zato sva se dogovorila, da sicer gremo na obisk ampak imava malo skos na očeh.... v glavnem 1001 problemček in problem.

In na začetku je moj zaradi tega zelo trpel. Jaz pa z njim. Vsak si želi, da bi ti starši stali ob strani in zato je hudo ko kar naenkrat spoznaš, da si ostal brez njih. Praktično brez primarne družine. Jaz sem jemala tisto leto, ko sm gledala njegovo trpljenje kot neko žalovanje. Kljub temu, da mama ni umrla, jo je odpisal in žaloval za odnosom, ki bi ga lahko imela, pa mu ga je mama odpovedala. Se je pa zgodilo, da se je v tem času veliko bolj navezal na moje starše. Onadva pa imata sina več. Moja mama vedno ko se najavimo kuha tisto, kar ima on najraje, oče pa ga vlači vsepovsod za sabo ko mačka mladiče. Ampak nam je fletno. Stvari so razčiščene.

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 6.10.2010 13:56:13 >

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.10.2010 22:35:05   
jana banana

Starši od mojega še ga do danes niso pogledali. user posted image  kljub temu, da se videvamo.. oni prolazijo mimo njega kot da je zrak. Brez besed. Ob tem najbolj trpi moj mož.

Jst zdej ne vem ce sm stekala dobr.... v prvem postu si napisala, da se videvate, pa da mem njega hodijo kot da je zrak. V drugem pa, da ga niso nikol še vidl niti poklical k vam odkar si rodila....

Ja kaj je zdej? A si mal zmišljuješ?

< Sporočilo je popravil jana banana -- 10.10.2010 22:36:17 >

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.10.2010 9:03:48   
oka
Jaz sem to razumela, kot da se srečajo na cesti, onadva pa gresta mimo, kot da jih ne vidita.

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.10.2010 14:13:42   
tehnofil
... se razjezi in reče da jaz nimam razlogov da bom kleče plazila za njima...

Naveden opis pojasnjuje, da gre za zamere. Ljudi s katerimi si skregan ne obiskuješ, pa tudi njihovih otrok ne hodiš obiskovat. Je pa žalostno, da so zamere tako velike, oz. bolje rečeno žalostno, da se zamere prenašajo na otroka.

Ljudje so različni. Imaš pametne in imaš neverjetno število dobesedno neumnih. Imaš prijazne in celo kopico nesramnih. Imaš .... in celo kopico .....

Drugih ljudi ne moreš spreminjati. Lahko vplivaš da za "Starši ne priznavajo mene" ne gojiš zamere, lahko se do njih obnašaš "lepo", prijazno, človeško. Na njih pa ne moreš vplivati. To je njihova odločitev če in kdaj bodo sprevideli. Ti uredi na svoji strani in predvsem naj ti ne jemljejo veselja tisti, ki jih ni, ampak se ukvarjaj s tistimi, ki so.

IZVIRNO SPOROČILO: tashan
Kako  bi se pa njegova starša vedla, če bi prišel tvoj mož sam na obisk? Mogoče vzame zraven še otroka, ti pa imaš kakšno urco oddiha...

Moj v to nebo pristal. Mi smo družina in hoče da nas tako tudi sprejmejo ali pa nič.

Edino prav. Takega, ki šel sam s tamalim, ženo pa zatajil, bi takoj odpikal.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 43
18.10.2010 13:28:32   
bigbunny
IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

Starši od mojega še ga do danes niso pogledali. user posted image  kljub temu, da se videvamo.. oni prolazijo mimo njega kot da je zrak. Brez besed. Ob tem najbolj trpi moj mož.

Jst zdej ne vem ce sm stekala dobr.... v prvem postu si napisala, da se videvate, pa da mem njega hodijo kot da je zrak. V drugem pa, da ga niso nikol še vidl niti poklical k vam odkar si rodila....

Ja kaj je zdej? A si mal zmišljuješ?

Ne draga moja ne izmišljujem si. Videvamo, srečujemo se na cesti, v trgovini, na blagajni, na pošti pri zdravniku..... 

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 44
18.10.2010 13:34:02   
bigbunny
Tehnofil.... jaz ne gojim zamer za " starši me ne priznavajo", ampak gojim zamere do njih, ker so nama storili veliko gorja, ker je njun cilj samo en- da nas ločijo. In da sinek zapusti družino in pride živet domov. To da me ne priznavajo me ne moti. Ne potrebujema njunega dovoljenja.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.10.2010 18:49:20   
froschi

Tehnofil.... jaz ne gojim zamer za " starši me ne priznavajo", ampak gojim zamere do njih, ker so nama storili veliko gorja, ker je njun cilj samo en- da nas ločijo. In da sinek zapusti družino in pride živet domov. To da me ne priznavajo me ne moti. Ne potrebujema njunega dovoljenja.

Tako je bilo tudi pri nas. Zdaj si pride tašča iskat punci 2x na mesec.Jaz k njim ne hodim.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

OŠ Valentin Vodnik
tastara

Vprašanje za starše, katerih otroci obiskujejo OŠ V.Vodnik.

S šolo smo zelo zadovoljnji (56%)

Šola je povprečna (23%)

Šola ni OK, če bi še enkrat izbirali, bi izbrali drugo. (21%)

Število vseh glasov: 597

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!